A Becsületesnepper és pajtásai őszinte autóbuzériája mozgóképen. Szókimondó szövegek, sörök és viccek.\n \nNeppertrükkök és kalandok - Hétköznapi történetek, hasznos tanácsok.\n\nOne More Round - Elfeledett, elhanyagolt bontószökevények kapnak még egy utolsó kört, roncsokat mozgatunk meg és sokat nevetünk.\n\nVersenyistálló - Versenyautók születése és használata, több kategóriában. \n\nTesztek - Hétköznapi autók tesztje egy kicsit másképp, úgy nepperesen.

 • 100
 • 16

Megjegyzés

 1. McK Robi

  Végre! Már tele volt a tököm azzal, hogy heti szinten magyarázom el idiótáknak, miért nem tudom kicserélni a fél éve vett 15 éves autója lengéscsillapítóját ingyé'... Na. Ezért!

 2. MetalTrabant

  Tegyük fel, magánszemély eladó ráírja a szerződésre, hogy az autóra nem vállal garanciát/szavatosságot, és így aláírom a szerződést, mert hát tudom, hogy öreg lestrapált romot veszek, és többe kerülne az ügyvéd, mintha megcsináltatnám a hibát. Na, és ha mondjuk fél éven belül kiderül, hogy a kocsi zabálja az olajat, és levelesre van rohadva a komplett első futómű, pedig megvételkor nem füstölt, és ünnepnapon véve nem tudtam rendesen alánézni sem, akkor ő nyugodtan lobogtathatja a szerződést, hogy hát én lemondtam a garanciáról, hagyjam békén? Mert kb. ennyi történt velem, csak én nem mentem vissza panaszkodni, mert tudtam, hogy úgyse látok viszont egy vasat se, csak az idő, idegesség, pénz ment volna vele...

 3. Timre

  Egyszer vásárlásmiatt bejártam elég sok kereskedést. Nos akkor döbbentem rá mekkora egy szar lehúzósdi az egész! Ezeknek 90% le lehetne csukni csalásért! Voltak olyanok akik semmilyen információt nem voltak hajlandók adni a jármüvekről! A másik véglet a kapásból hazudó!! Végül is ez az egész dolog a lehuzásról és átverésről szól! Attól, hogy egy autót átpapirozol egyik országból a másikba nem lesz értékesebb, max elrejtesz dolgokat! Egy kisvárosban is tucatnyi kereskedésnek nevezett lehuzósdi van minek??? Végignézem az autókat annak 50% bontóba való hulladék! a többi tullárazott szemét! Véleményem szerint be kellene szigoritani a garanciális felelősséget minimum az uj autók szintjére ahhoz hogy tisztuljon a piac és tényleg a tisztességes kereskedők maradjanak csak meg!

 4. Klaus0506

  Kopasz, nem tudom mi van a hanggal de a vágásoknál felugrik a hangerő.

 5. Norbert Ivanov

  Arról az autóról kérnénk szépen videót ott a háttérben :)

 6. Péter Bordás

  Tegyük fel, hogy egy autó eladója cég, ez a cég főtevékenysége nem autókereskedelem hanem valami teljesen más és nincs is a tevékenységei között autókereskedelem. A céges autóját szeretné eladni amit saját maga használ, akkor melyik féle szavatosság vonatkozik rá? Az amelyik az autókereskedés főtevékenységű cégekre (tehát 6 hónapon belül a cégnek kell bizonyítania hogy a rejtett hiba fennállt már az eladáskor is)? Vagy a magánszemélyekre értendő szavatosság, ahol a teljes évben a vevőnek kell bizonyítania, hogy a rejtett hibás volt az eladáskor is?

 7. Tibor György

  Kia ceed 350000 km első kuplung csere kinyomo csapágy miatt....

  1. Tibor Hideg

   Mert nem vagy botlábu druszám!!!

 8. Bálint Szabó

  Aha. Ha a klímásként hirdetett és értékesített autóról egy nap múlva kiderül, hogy a klímája nem működik, az nem rejtett hiba. "Hát miért nem nyomtad meg?" Pff...

 9. Tamás Stix

  Jó idegrendszer kell ehhez a melóhoz. A vásárlók tudnak vérnyomás emelkedést okozni ahogy hallom :D

 10. Bulcsú Fejes

  There, the EnotGlobal team raises the lamas at the output of sites to the top, and here you push everything to the mainstream ..

 11. Pécsi Péter

  Oké, csak amikor a 200e ft os autót megveszik tesóék és kiveszik alóla a katalizátort és szétrugják hengerfejes lesz és hozzák vissza az nem rejtett hiba mert annak volt oka , de vissza kéne venni ?

  1. Timre

   200 e ft ért aki autót árul az nem lehet tisztességes kereskedő! ennyi pénzért NINCS autó! ezt tudomásul kell venni, ezér kapsz egy biciklit max!

  2. Pécsi Péter

   Köszi elörre is a választ. 😊✌️

 12. Gerysson

  Muszáj meg kérdezzem, hogy mikor lesz autóbehozós vidi? Már kezdenek elvonási tüneteim lenni megint...🥲🤕😝

 13. Läszló Gábor Kozma

  Kapuig van gari... Szar is itthon minden kocsi..

 14. Tibor Cserven

  A hétköznapi embernek hasznos, de van benne némi pontatlanság: Az önindító és a generátor, kuplung nem kopó alkatrész, tehát van rá jótállás (garancia) . Egy generátort hogy tud tönkretenni a béna sofőr? Ha pedig a falábú, fakezű tönkreteszi idő előtt az önindítót vagy kuplungot az látható és bizonyítható. A kopó alkatrészekre is van valamennyi jótállás, 500 km a fékbetétre, izzóra, gumiabroncsokra talán 1500 km, nincs most előttem a "kotta". Azt is tudni kell, az új termékeknél a jótállás a gyártási eredetű hibákra van, és nem a helytelen beszerelésből, használatból keletkezőkre.

 15. G R

  Ha a Becsületesnepper jól ismeri a jogot, akkor Magyarországon a fogyasztóvédelemmel nagyon nagy baj van. Azaz a vevőnek 2 lábon járó diagnosztának vagy igazságügyi szakértőnek kell lennie ahhoz, hogy ne egy rulett tétként költsön el több millió forintot. A legzavaróbb az a mondat, hogy ott volt a gomb ki kellett volna próbálni. Képzeljünk el egy csak kicsit rosszindulatú eladót, kereskedőt: mondjuk egy olyan klímával, ami 20-50%-on remekül hűt, csak éppen 40 fokban autópályán nem. Amit az előző tulaj és a kereskedő pont tud, de a vevő honnan sejthetné... Ezzel szemben a legtöbb nyugat-európai országban a használtautó kereskedőnek kutya kötelessége hibátlan autót eladni és ha bármi elromlik 6 hónapon belül akkor azt is javítani vagy javíttatni. És tényleg meg is teszik, nem pereskednek. (Mert pl. elbukhatják a kereskedői engedélyüket.) Mitöbb egy ilyen autóra lehet venni a vásárláskor hiba biztosítást, értelmes áron. Pl egy 4 éves Mercedes E klasse-ra, 3 évre, évi 300 EUR -ért. Ez lefed minden nem kopó illetve normális elhasználódás előtti alkatrész okozta hibát. Pl az összes elektronikai mizériát. 0 EUR önrésszel. Gyári szervizben. Csereautóval. (Ó az a boldog nyugat...)

 16. MrAranyalma

  Furcsán van a hangerő normalizálva! :( Ezt leszámítva jó kis vidi lett!

 17. Texas

  Én arra lennék kíváncsi, ha jogosan követelem a szavatosságot a vásárolt használtautón, amibe a kereskedő bele is megy, így saját pénzén javítattja, de nem újonnan vásárolt alkatrészt cserél benne, hanem egy bontott autóból vásárolt használtat rak bele és ezzel a hibát orvosolja, az jogilag helyén való?

 18. Péter Zoller

  2013-ban hozták létre a hibás teljesítés jogintézményét, és nem véletlen. 2013 előtt semmi esélye nem volt a vevőnek az eladóval szemben még akkor sem ha az autó 1 nap után széthullott. Ezért "volt" olyan a bizalom a kereskedőkkel szemben akkoriban. Az új Ptk után ez megváltozott. Ha lehet csak kereskedésből vegyen mindenki használt autót, akkor talán még van esélyed a kellékszavatosságot érvényesíteni a kereskedéssel szemben, ha magánszemély volt az eladó akkor sokkal nehezebb lesz, de nem esélytelen. 2016-ban szólította fel az eladót az ügyvédem hogy elállok a szerződéstől, az eladó magánszemély volt, azóta tart az ügyem. Igazságügyiszakértő bevonásával zajlik a per, aki abszolút helyt adott a kérelmemnek. Bőven félmillió felett járok perköltségekben. Csak az pereskedjen Magyarországon aki tudja finanszírozni a tárgyalásokat. Sok mindemben igaza van az úriembernek a videóban. Ha betudod bizonyítani azt hogy az eladó tudott a hibáról akkor talán van helye a keresetnek. Csak a tapasztalatomat írom le ezzel kapcsolatban. Azt tudom hogy magánszemélytől az volt az utolsó vásárlásom legyen az bármi is, és azt ajánlom mindenki jól gondolja meg hogy hol vásárol használt autót, mert semmi jóra nem számítson, lehet bárki is az eladó, gondolok itt jó barát, szomszéd, ismerős stb..... NE dőljetek be!

 19. István Pintér

  Azért azt is mindenki tudja, hogy egy elromlott klímás autót télen adnak el. Benyomod a klíma gombot, és remekül jön be a (téli) hideg.

 20. Sir Mók

  Akkor kimondhatjuk ezután a videó után, hogy a kereskedő szinte semmit sem fog kifizetni helyettünk, ha egy használt autónak baja lesz. Én kb 4 hónapja vettem egy használt Honda Jazz-t láttam a papírjait, hogy mik voltak javítva rajta stb. Az egyik műszakin megbukott, mondván a kézifék, vagy szorul, vagy nem fog elég jól, ami egy tipikus honda jazz hiba, de a kereskedő még ugyanazon a nap ismét elvitte műszakira az autót, ami ekkor már átment. Furcsa volt, hogy mindössze 1 mérföld különbség volt a kilóméterórában, de itt Angliában rengeteg helyen csinálnak műszakit, meglehet, hogy annak a szervíznek is van erre jogosultsága, vagy pedig a közelben talált valami helyet, ahol megcsinálták neki. Na eddig szép és jó, történt egyszer, hogy leparkoltam a közel teljesen sík parkolóban az autót, majd elmentem dolgozni. A biztonságiák pedig felhívtak, hogy egyszer csak magától elindult az autóm és belegurult egy másik autóba, szerencsére nem lett semmi kár, talán még a festék sem ment le a másik autóról, mivel maximum 30-40 centit gurulhatott a verda. Kérdem én ilyenkor jogosan vonhattam volna-e a kereskedőt kérdőre? (Csak megjegyzem, hogy nem tettem, hanem saját pénzen elvittem a szerelőhöz, a másik autó tolajdonosa nem jelentkezett én nem tudom, hogy mi az elérhetősége és azt sem tudom bizonyítani, hogy nem az én hibámból történt-e esetleg az incidens) Csak úgy kívácsiságból ti mit tettetek volna?

  1. G R

   A kereskedő UK-ben köteles ezt kijavítani.

 21. Virgin Wizard

  Jól néz ki az a toyota corolla AE86-os :)

 22. Stratos Lockon

  23:14 B+ de ocsmány.....

 23. YELLOW

  Egy fontos dolog kimaradt, bár úgy gondolom te a használt autós részre irányultál inkább. Egyébként egyetértek. Viszont új autó vásárlásnál, a garancia lejárta után is élhet még lehetőség. Mi is jártunk így. Lejárt a gari, de a km még 15ezer km volt 3 évesen. Így méltányosságból cselekedtek. Igaz nem egy rugó volt... Viszont ha eltörik egy rugó egy új autóban, az simán lehet anyaghiba, amit nekik kötelességük bevizsgáltatni, tehát rögtön nem zárkózhatnak el, főleg ha egyéb ok nincs rá. Azért új rugók nehezen törnek, ha igen, ott bizony leginkább anyaghiba van. Nyilván ha laikus megy oda "pampogni", azt simán lekoccoltatják, mert bármit beadnak neki. És ezt sajnos ki is használják.

  1. Harsányi Zoltán

   A rugó csak példa volt. Szar példa. :D

 24. Jim North

  Hali! Mindennel egyetértek, ami elhangzott. Azért egy rövid történet, ami ennek ellenére véleményes. Húgom kitalálta, hogy vegyünk egy 1.1-es régi Puntót, el is mentünk megnézni jó párat, megesett a választás, 295000 Ft, elhoztuk. Három nap múlva került szervizbe átvizsgálás céljából, hogy ne legyen gond a vizsgán. Jobb elől lengőkart kellett cserélni potom 80000Ft-ért, amúgy házilag javítható apróságok voltak vele. Amikor rákérdeztem a neppernél, valamit hablatyolt, de nem is igazán értettem, lerítt a beszélgetésen, hogy nagyon is jól tudta, hogy lengőkart kell cserélni, de nyilván nem vállalta be egy 300ezres autónál. Még ezzel sincs bajom, ha mondta volna, hogy ez van, mert akkor ennek tudatában döntök ez mellett vagy egy másik mellett. Az én problémám az, hogy ha az autónak olyan baja van, aminek a javítása összemérhető nagyságrendileg a vételárral, akkor elvárnám, hogy tájékoztatva legyek erről és ez nem függ a vételártól. Lehetett volna egy 1 millás autó 400ezres hibával vagy egy 15 milliós autó 4 milliós hibával, nincs különbség.

  1. Harsányi Zoltán

   Lengőkar? 80 db ezresért? Téged nagyon csúnyán átvert valaki.

 25. jack.ly

  Ahaa akkor ezért hordják páran a szélvédő mögött a rendszámot…

 26. Don Ben

  Hát azért a kmterre is jó odafigyelni! Ugyanis ha Pld 200e mutat az óra, és előtte legyen 100errel vissza porgetve, akkor az amúgy jó állapot is veszélybe kerülhet.

 27. Péter Tóth

  21-re nem lehet lapot húzni Borsa! :) És igen, most is ezt nézem, nagyon jó. 😀

 28. HSanyi

  Nagyon rossz a hang.

 29. Bertalan Kósa

  Hol a telepheje hol lehet tõle kocsit venni????

 30. Bertalan Kósa

  Mondja màr meg valaki hol lehet ennél az embernél kocsit venni?????

  1. LasiHachi

   @Harsányi Zoltán Pedig de! Használtautón pici kereséssel megtalálható név alapján a kereskedés....

  2. Harsányi Zoltán

   Gondolod ő tutit árul? :D Ne hidd.

 31. Attila Benko

  Tervezzuk egy ujabb vas vasarlasat... Onnel ( Nalad) kezdunk es vegzunk..

 32. János Potári

  Végre értelmesen el tudta mondani valaki hogy nem a legapróbb mütyürtől a világ végéig garanciális, illetve szavatos egy használt autó.

 33. Viktor Kálló

  Csak annyit szeretnek kerdezni hogy a hibas karosszeria elemek/alvaz problémákkal mi a helyzet mert van ismerosom aki olyan rohadasra hajlamos autot vett amin a nyulvany lyukas es az elado nem tajekoztatta errol de ot ez nem zavarja viszont abban az esetbe ha en lettem volna a vasarlo akkor megkeresnem az eladot hogy ez igy annyira nem jo. Az lenne a kerdes hogy a szavatossag erre is kiter vagy nem?

 34. Tibor Lukács

  Ott ülsz, ott az összes gomb nyomd meg! Nézelődjé, ráérsz! :-D :-D :-D

 35. joanyadhatan

  ezt havonta egyszer leadnám a köztévén főműsoridőben

 36. Farkas Zoltan

  2€ köriül van Aliexpr......😀

 37. Dávid Molnár

  de hogy cseréljünk olyan autóban olajat,amiben ezt gyárilag nem tervezétk be és nincs rá mód, pl ford fusion?

 38. Sándor Pécsi

  Ott kezdeném,hogy,aki visszapörget, kapna 2000 kilóméterenként 1 évet a Csillagban. Ennyi.

  1. Joos Balazs

   Nem a tekeréssel van a baj, hanem a hulladék autókkal. Egy autó semennyire nem lesz rosszabb attól, hogy tekerték az óráját. Csak a kijelző mutat mást. És mivel a futásteljesítmény semmit nem árul el a kocsiról, ezért nincs más dolog, mint korrekt állapotú autót venni. Akkor nincs bukó.

  2. Sándor Pécsi

   @Péter desing Igazad van.

  3. Péter desing

   H én még többet is mivel baleset veszélyes el van titkolva az autó állapota!

 39. András Schmidt

  Pista kicsit lihegsz ... ;)

 40. Sándor Pécsi

  Megyek a fülészetre......

 41. Sándor Pécsi

  A KIA- nál nincs kegyelem,ha egy percet,vagy 1 métert túlforogtag a szervíz intervallumot.

 42. Dávid Nagy

  Vettem már olyan autót amiben égett a motorkontrol lámpa szerelő a vétel előtt tájékoztatott hogy miért nem volt drága hiba viszont jó alku alap volt.

 43. Tomi

  A turbó az kopó alkatrésznek számít úgy mint a kettős tömegű lendkerék vagy a kuplung?

 44. Dávid Nagy

  Kopó alkatrészre csak akkor vonatkozik garancia ha az gyártási hibás.

 45. Csatorna

  A szerződésben lehet olyat megkötni, hogy szar az autó, ki tudja milyen hibája van, ki kell deríteni.Ezért a vevő olcsón kapja meg a kocsit, de semmilyen felelősségel nem tartozik az eladó?

  1. Peter Peter

   Teljesen nem mondhat le, de ha részletesen le van írva, hogy ez és ez a baja, akkor a vásárláskori ismert hibáiért nem kell vállallni szavatosságot. Ezért felejtik el beírni a nepperek a szerzódésbe amit kamuznak.... a hibás a motor, de csak a szivargyújtót kell cserélni 5000-ből szövegből a papírra már csak a hibás a motor rész kerül rá.....

  2. Tamás Denem

   Nem teljesen. A vevő nem mondhat le a jogairól.

 46. Bálint N.

  Ha magánszemélyként adom el és beirom a szerződésbe, hogy nem vállalok szavatosságot - ez igy jogszerű ?

  1. Bálint N.

   @Tamás Denem "Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el."

  2. Bálint N.

   @Tamás Denem Igen, valóban nem vonhatom ki, de viszont olvastam több helyen is, pl. itt : www.netrisk.hu/helpcenter/auto-vasarlas/cikk/meghibasodott-a-hasznaltauto-mit-tegyek.html

  3. Tamás Denem

   Nem vonhatod ki magad a jogszabály alól.

 47. Alex

  Kellékszavatosság van 6 hónapra illetve egy évre, jótállás vagyis garancia..... Ezt kéne elfogadni kedves kereskedők és magánszemélyek

 48. Attila Tóth

  Azért durva lehetett először WC-re menni hat nap ledugózás után...

 49. Attila

  Ha zabálja az olajat pl egy csodás TFSI. Az szavatossági probléma?

 50. Norbert Szabó

  Egy olyan videót szívesen megnéznék tőletek, hogy mi van akkor amikor hirdetek egy autot mint eladó és hív egy jobbágy, hogy az ő szerelője nem ér rà eljönni vele de persze ingyen vigyem ide meg oda az autómat! Ilyenkor én mondjuk megköszönöm a hívásàt!

 51. Áron Nagy

  Nyelestengely csapágy miért reklamál, ha gyári olaj lett rakva bele és annyi amennyi az előírás, sőt kicsivel több? Váltóolaj adalék segíthet rajta?

 52. Gergely Kormány

  Szerintem Kopasz konklúzióját sokan hallhatták, és ezért tartják az első rendszámot a szélvédő mögött. Well played.

 53. 206_GARAGE

  bontóban dolgoztam, a legtöbb alkatrészre beszerelési garanciát adtunk. Csak a vevők egy csoportja azt nem tudta, hogy mi megjelöltük az alkatrészeket! sokszor visszahozták a rosszat, hogy adjam vissza a pénzt.

  1. Harsányi Zoltán

   Hát igen a nemi szerv növelése soha nem tartozott az olcsó kezelések közé.

 54. Peter Hever

  Hallo Mester (vagy inkabb Kopasz)! Van valami hir az emisszio-csökkentö magyar talalmanyrol? Meddig jutottak az amerikai gyarral? Lesz vilagszabadalom az eljarasbol?

 55. Gábor Gajdos

  Elég gyenge videó!A kopó alkatrészek is garanciálisak a megadott km-eken belül.Amúgy az egész autó kopik.

  1. Harsányi Zoltán

   @Gábor Lukácsik Volna is röhögés, ha a 20 km-es új autóban eltörik a rugó és nem cserélik garanciában.

  2. Gábor Lukácsik

   _"Itt nem a használt autókról volt szó,hanem az újakról."_ Bocs, tényleg beszélt újakról is. Az f.szság. Ha új autóban eltörik egy lengéscsillapító rugó, hogyne volna rá garancia. Eleve egy kátyútól hogyan törhetne el a rugó, annak bírnia kell, hogy a futómű felüt a lengéscsillapító ütközőjéig. Annál jobban meg nem fog összenyomódni.

  3. Gábor Lukácsik

   @Gábor Gajdos _"Itt nem a használt autókról volt szó,hanem az újakról."_ A műsor használt autókról szól. _"Nepperünk sem akar felelőséget vállalni,hülyeségeket nyilatkozik."_ Az lehet, hogy nem akar felelősséget vállalni. Meg is kérdeztem tőle, hogy amit elmeslt a műsorban, hogy ha a vevő jelzi másnap, hogy nem működik a klíma, akkor nála az a válasz, amit itt leadott, hogy "láttad, kipróbáltad, megvetted, benne ültél, lezser voltál, miért nem próbáltad ki" ... hiszen ő maga csak tudja, hogy valóban nem működött-e, hiszen évtizedek óta autókat ad-vesz, néz át ... de még nem kaptam választ ... Meg valamelyik műsorban egyszer előadta, hogy külföldön vásárolni szándékozott autóról hozott valami sajtcetlit (ő maga nevezte így), hogy befizette a foglalót, vagy nem tudom már, miről szólt a papír, és a vevő az alapján a cetli alapján nem bízta rá az ikszmillió forintnyi eurót. És hogy hiába bizonygatta, hogy Németországban csak így adják el az autókat, nem írnak olyan papírt, mint Magyarországon, ott akár egy szalvéta hátulján is el lehet adni egy autót. És hogy micsoda vevők vannak, hogy nem bíznak meg benne ismeretlenül. Ott is felmerült bennem a gondolat, hogy ki a f.szom vagy te, hogy benned meg kellene bízni. Lehet én se adtam volna semmilyen készpénzt a kezébe annyi alapján. De abban igaza van, hogy egy használt autónál nem lesz rá garancia, hogy mennyire kopott a kuplung. Amennyire éppen elkoptatta az előző tulaj. Ha valakinek erre is kell bizonyosság, akkor vegyen rendberakott autót, persze az többe kerül, mint az "ahogy éppen használtuk" állapotú.

  4. Gábor Gajdos

   @Gábor Lukácsik Itt nem a használt autókról volt szó,hanem az újakról.Nepperünk sem akar felelőséget vállalni,hülyeségeket nyilatkozik.

  5. Gábor Lukácsik

   _"A kopó alkatrészek is garanciálisak a megadott km-eken belül."_ Persze, de egy használt autónál ezek a km-ek már rég lejártak. Aki eladja a kocsit, az tipikusan nem nem cserél előtte kuplungot. (Persze lehet olyan szerencséd, hogy valamiért épp nem rég cserélték, de nem így szokott lenni, hanem még a saját használat során se költik rá szívesen, amit muszáj volna. Akkor eladás előtt?) Ez ilyen, használtan vetted, lutri, hogy a kuplungtárcsa mennyit kopott már. Ha nincs szerencséd, akkor épp nálad kopott el, épp nálad lett csereérett. Ha esetleg az előző tulaj adja hozzá a számlát, hogy mikor melyik szervizben csináltatta, és még pár hónapon, 6 hónapon belül vagy vele, akkor oda visszamehetsz.

 56. Mindenhezis Értek

  Ezèrt èrdemes hasznàlt bömöst venni mindig nèmet orvoshàzaspàrtôl ott nem lesznek rejtett hibàk

  1. MetalTrabant

   :D :D :D

 57. József Emődi

  A legtöbb esetben a pénztelenség párosúl az igénytelenséggel a legtöbb járműtulajdonosnál!!Mindent akar de fizetni nem akar semmiért egyrészt nincs miből de azért megy a farokméregetés!!Nevetséges amit csinálnak!!

 58. József Szabó

  Korrekt,közérthető információk-hiánypótló adás.Csak így tovább!

 59. Richard S.

  Ezek alapján úgy érzem én megfelelően szoktam tájékozódni és autót venni :)

 60. Laszlo Matyas

  Jó kedvezményed van alkatrészre 189000 Ft helyett 20000 Ft jó haszonal dolgoznak az autósboltok nem semi

  1. Gábor Lukácsik

   @Sándor Pécsi _"Meg a szerelők is."_ Azok is. Meg kb. mindenki, ez egy ilyen világ.

  2. Sándor Pécsi

   Meg a szerelők is.

  3. Gábor Lukácsik

   _"Jó kedvezményed van alkatrészre 189000 Ft helyett 20000 Ft jó haszonal dolgoznak az autósboltok nem semi"_ F.szt :-) A vevő akarta lehúzni őt. Meg esetleg a vevő szerelője is a vevőt. Meg az is ngyon nem mindegy, hogy új, eredeti alkatrészt veszel, vagy utángyártottat, vagy bontósat (bár néha a bontós, ki tudja mennyire elhasznált alkatrész, ami ki tudja, mennyit fog nálad futni még, mert kapugarancia van rá, az drágább, mint az új utángyártott. Vicc).

 61. Bence Jávorszki-Farkas

  A vágások után miért van túlvezérelve a hang? Aztán szép lassan megint jó lesz a jelszint.

  1. dns120ls

   Automatán van az érzékenység, a beszéd előtti csend miatt van. Bár nem tudom milyen mikrofon (jónak tűnik alapvetően), de ha van manuális mód, fix körülmények között jobb arra állítani.

 62. Somoskőújfalui Egon

  22:22 C? (Egy betű leírásával még senki sem rasszista!. )

 63. Én egymagam

  Elvileg egy katalizátor is kopó alkatrész, elég is hozzá egy gyújtáshiba miatti háromhengerezés hogy tönkremenjen. Többszázezres tétel. Mondjuk egy húszéves Focus árának a fele. Ilyenkor mi az ábra? A vevő megszívta?

  1. Gábor Lukácsik

   _"egy húszéves Focus árának a fele. Ilyenkor mi az ábra? A vevő megszívta?"_ Igen, ezt nevezik gazdasági totálkárnak. Mondjuk fura, hogy egy 20 éves Fordba többszázeres tétel egy katalizátor ... egy 20 éves Swiftbe 20-ért utánad dobnak egy utángyártottat.

 64. Laz1Go

  Lecci legkozelebb told a kamerat egy picit neked balra, nekunk jobbra. Hadd lassuk a Hacsi jo kis segget. Az infok a helyukon voltak,koszi. Hangmernok kirugva!

  1. Tamás Denem

   Na pont ezért rossz a hang, mert ki van rúgva a hangmérnök.😁

  2. Gábor Lukácsik

   _"Hangmernok kirugva!"_ Miért? Ő ott se volt ...

 65. Stratos Lockon

  5:10 Egyik munkatársamnak osziktól behozott, ott kint feltuningolt golfja van (tehát minden is be van jegyezve a forgalmiba), rendszeresen kikapják a forgalomból. Persze amikor odateszi a rendőrök elé a paksamétát akkor meg hirtelen jön a kamillázás szóval nagyon szánalmas az egész.... Anno mesélték hogy a zsír új TT-t meg akarták húzni mert nem jó a lengéscsillapító, persze nem volt az csak magneride álló motornál nem működik. Kíváncsi leszek hogy az EU engedélyes sportdobot mennyire lesz nehéz beíratni.....

 66. A. F.

  Nem lehet ilyenkor azt a telefont némítani???

 67. Adam

  Elektromos autó aksinál mi a helyzet? Halott cella rejtett hiba? Vásárláskor meg lehet mérni a kapacitást, állapotot?

  1. Tamás Denem

   Azzal nem megy az autó. Vagyis nem az.

  2. B Pítör

   Én úgy tudom az elekrtomos autók mutatják a műszerfalon (valami pálcikákkal), hogy a teljes akku kapacitásból mennyit tud még hasznáni. Szóval gondolom nem rejtett hiba, hisz elindítod és el mondja az autó.

 68. Slim Shady

  Kolléga vett egy másfél éves Opelt. 12.000km volt az autóban, már engedte az olajat a féltengely mellett. Másik ismerős vett zsír új Fiat-ot, 1 év múlva baszakodott a guminyomás ellenőrző és 2 év után ingadozik az alapjárat....... Ennyit ezekről az új szarokról...

  1. Gábor Lukácsik

   @Tamás Denem Persze, bonyolultabb egy mai autó, mint 20 meg 40 éve volt. Mégse biztos, hogy többször hibásodik meg. Családban volt évi 100e feletti futású autó néhány évig, csak tankolni kellett meg olajat, szűrőket, gumiabroncsokat cserélni. És annak idején a Trabantokat is kellett szervizelni, hiába faék egyszerű gépek voltak (se szelepek, se vízpumpa, se benzinpumpa, de még egy fordulatszám mérő vagy benzinszint jelző se, gyakorlatilag alig van, ami elromolhat). Ja, és töredékét hajtottuk a mai km-eknek. Mégis elromlott néha.

  2. Mr Eko

   @Gábor Lukácsik :DDD

  3. Tamás Denem

   @Slim Shady A hibák egy része abból adódik, hogy több és szigorúbb szabályokat kell betartani, ezért bonyolultabbra kell csinálni az autót. Meg persze az is előfordulhat, hogy kapnak gyengébb minőségű alkatrészeket, csak valamiért nincs visszahívás rá.

  4. Gábor Lukácsik

   @Slim Shady _"A 90'-es évektől kb. a 2010-es évekig bezáróan sokkal kevesebb autónál fordultak elő ilyen hibák."_ Ez csak a régen minden jobb volt érzés. A 90-es évek közepén bejártam egy szerelő műhelybe, akkor se mindig csak 6-8 meg 10 éves autók voltak. És akkor is volt, aki megmondta, hogy bezzeg a bogárhátú Wartburg 30 évvel ezelőtt, sose romlott el, abba csak tankolni kellett és vitt árkon-bokron, és beletankolhattam petróleumtól kezdve bármit. Meg most is van, aki 70 évesen megmondja, hogy bezzeg a Lada, 40 évvel ezelőtt, azzal sose volt baj. Persze. _"ha azt mondod,h. ez normális, akkor idióta vagy...."_ Ez egy tökéletlen világ. Ha valamid van, az elromolhat. Majd a mennyországban minden tökéletes lesz. Nem tudok mást mondani. _"főleg német vagy olasz vagy francia autótulajdonostól hallom,h. ez szar, az szar."_ Ez ember függő. Ahány embert megkérdezel, annyi féle választ kapsz. Van aki szerint a japán szar, mert rozsdásodik, nincs anyag benne. A másik szerint franciát ne. A harmadik szerint az olasz a szar, bezzeg a japán autók. Ha egyetértés volna, akkor mindenki ugyanazt venné, a többi autógyártó meg csődbe menne :-) Ja, és ez volt 30 éve is. Családban Wartburg: ezt sose kell szervizelni, milyen jó konstrukció. Rokon: micsoda, az enyémet folyton a szerelőkhöz kell hordani. Másik rokon: Lada Samara, az olyan igénytelen, sose romlott még el. Valaki más: micsoda, a családban az van, többet van szervizben, mint otthon ...

  5. Slim Shady

   @Gábor Lukácsik A 90'-es évektől kb. a 2010-es évekig bezáróan sokkal kevesebb autónál fordultak elő ilyen hibák. Most meg a legtöbb, főleg német vagy olasz vagy francia autótulajdonostól hallom,h. ez szar, az szar. Azért az elég ciki ha egy 1-2 éves autónál olyan dolgok mennek tönkre amiknek kb 6-8 éves korban szoktak előjönni... ha azt mondod,h. ez normális, akkor idióta vagy....

 69. Decker Ádám

  ..most akkor kifizetted a 33ezres generátort, ugye? nem fejezted be a mondatot😳🙈😂

 70. Farkas Ferenc

  Jó lenne, ha ezt a kereskedőknek is levetitenék. Sajnos nem tudnak róla mivel tartoznak a vevő felé. Kifogás van gerinc nincsen. Nagyon hasznos a videó.

  1. Gábor Lukácsik

   _"Jó lenne, ha ezt a kereskedőknek is levetitenék. Sajnos nem tudnak róla mivel tartoznak a vevő felé."_ Bizonyára tudják ők, csak fizetni nem akarnak. Sok vevő meg mégis ott vásárol, mert nem akarja kifizetni egy rendes kereskedőnél a többletet. Mert az sincs ingyen, hogy átnézik, megnézik, kijavítják, meg majd vásárlás után állják a garanciát, szavatosságot, vagy amit kell.

 71. Attila rabbit81

  Daniaban ha autoparkbol veszed az autot nem maganszemelytol kapsz ra 1 ev garanciat😉

  1. McK Robi

   SZAVATOSSÁGOT...nem garanciát. Vagy garanciának nevezett fizetős szolgáltatást, ami megint csak nem garancia.

 72. Máté Pataki

  "(Tipikusan van egy olyan "nepper csoport")"- ha kitaláltam hogy kikre gondol akkor ő előítéletes vagy én? 🤔

 73. Norbert Elek

  Mikor illik olajat cserélni a váltóba? 3-4 évente?

  1. Gábor Lukácsik

   @thomyakadjlife A gyártás elején volt sok probléma, főképp a gyenge minőségű összeszerelés miatt. '82-re ezeket a problémákat megoldották. Állítólag a későbbi tulajdonosok szerint ritkán volt velük komoly probléma. Az igazsághoz tartozik, hogy a csődhöz sok tényező együttállása járult hozzá, rossz belső döntésektől kezdve, szerencsétlen külső körülmények (pl. az ír zavargások, 80-as évek elejei autóválság, De Lorean kábítószer ügye).

  2. thomyakadjlife

   @Gábor Lukácsik A legtöbb dolog igaz, viszont a DMC az híresen megbízhatatlan volt! 😁

  3. Gábor Lukácsik

   @Áron Zónai _"A váltóolajnál nem szoktak idő intervallumot adni. A motorolajhoz, fékolajhoz, szíjas vezérléshez szokták meghatározni,hogy mennyi idő után ajánlott a csere."_ Nekem pl. van idő is megadva (bár kézi váltó). _"a többi meg szinte mind úgy van,hogy pont lejár a gari. Ezért mondják,hogy nem kell cserélni bennük, a gyártónak az a lényeg,hogy a gari alatt ne menjen tönkre,utána meg vegyenek új kocsit és ne akarják még 15 évig használni azt. Abból nincs haszon nekik."_ Azért valahogy nem hullanak tömegével a 3 éves autók ... Meg a gyártó nem ide tervez kelet-Európára, hanem kicsit nyugatabbra, ahol úgyis hamarabb cserélik az autókat, mint ahogy elhullanának. Fogyasztói társadalom. Valahogy a tartósság sosem az első szempont a vásárlóknál. Időről időre felbukkannak tartósnak szánt autók, de valahogy sose terjedtek el. Pl. a híressé vált DeLorean is ilyen volt. Aztán ha nem szerepel a kultikussá vált filmben, nem is emlékeznénk, hogy volt ilyen.

  4. Áron Zónai

   Duplakuplungos 60ezerkm(dsg, audi s-tronic stb), bolygóműves (ZF, Aisin gyártmány) 100ezer km (bmw, opel, alfa romeo, audi tiptronic stb.) , fokozatmentes cvt 100-120 ezer km (suzuki,honda, audi multitronic stb.) A váltóolajnál nem szoktak idő intervallumot adni. A motorolajhoz, fékolajhoz, szíjas vezérléshez szokták meghatározni,hogy mennyi idő után ajánlott a csere. A duplakuplungásnál gari vesztéssel jár,ha nincs lecserélve a meghatározott km-nél új kocsi esetén, a többi meg szinte mind úgy van,hogy pont lejár a gari. Ezért mondják,hogy nem kell cserélni bennük, a gyártónak az a lényeg,hogy a gari alatt ne menjen tönkre,utána meg vegyenek új kocsit és ne akarják még 15 évig használni azt. Abból nincs haszon nekik.

  5. Gábor Lukácsik

   _"Mikor illik olajat cserélni a váltóba? _ _3-4 évente?"_ A szervizkönyben kell megnézni. Egyébként nem csak időre, hanem km-re és időre szokták megadni (értelemszerűen, amelyik hamarabb elérkezik). Nekem van, ami 20e km és 12 hónap, van ami 45e km és 36 hónap. És persze, ha használtan vetted, akkor illik cserélni. Motorolaj, váltóolaj, szűrők, hűtőfolyadék, fékfolyadék, vezérlés/generátor/vízpumpa szíja/lánca, vízpumpa, kormányszervo olaja, gyertyák, gyújtókábelek ...

 74. Voldemort

  Ezért is lassan vége az otto motornak , a jövő az elektromosságé.

  1. Gábor Lukácsik

   @Joos Balazs Oké, de legtöbbünk nem kamionnal jár és nem érint a közúti szállítmányozás. Személygépkocsik között egyre több az elektromos.

  2. Joos Balazs

   A helyzet az, hogy a közúti szállítmányozásban még csak fel sem merül egyelőre , hogy a dízeleket bármivel leváltsák... Tessék megnyugodni! A belső égésű motor még jó ideig velünk lesz.... Amúgy a videó nem csak az autók motorjáról szól. Elektromos autóknak is van rugózott, csapágyazott futóműve, kormányműve, fékrendszere, komfort berendezései, stb... De Tesla esetén a motor is halhat meg egy árva szimmering miatt. Szóval nyugi! Elektromos autóval is át lehet egymást vágni...

  3. Gábor Lukácsik

   _"Ezért is lassan vége az otto motornak , a jövő az elektromosságé."_ Már 100 éve az elektromosságé a jövő. Ahova lehetett gazdaságosan áramot vezetni, ott elektromos hajtás van. Járművekhez még kell feltalálni használhatóbb akkumulátort. Meg értelmes áron kell tudni előállítani, a villanyautó gyártás még a Teslának is a ráfizetés peremeén egyensúlyoz.

 75. Ernö Bartalos

  Ezt minden autó vagy bármit vásárĺó embernek látni kellene. Nagy igasságokat mondasz. 👍

 76. Gergo Sz

  Sziasztok, mivan akkor ha egy örvénylőlapát szerkezet kivan akasztva, hogy ne lehessen hallani, hogy csörög , és vásárlás után 1-2 hónappal az eltörik, és beszívja a motor? Felelősséget kell vállalnia az eladónak?

  1. Gábor Lukácsik

   _"vásárlás után 1-2 hónappal az eltörik,"_ Láttad a videóban, nem? Ha kereskedésből vásároltad, akkor az első 6 hónapban nekik kell bizonyítaniuk, hogy a hiba nem állt fenn a vásárlás pillanatában. Ha magánszemélytől, akkor neked kell bizonyítanod, hogy fenn állt.

 77. M Cs

  A probléma ott kezdődik amikor érvényesíteni akarod a jogaidat. Az eladó közli hogy szerinte nem jár neked semmi. Aztán hova mész? Kezdesz perelni? Jársz évekig a bíróságra, fizeted a jogászt, addig áll a gép a sarokban? Inkább hagyod a francba mert esélytelen. Elmondva szép ez a jótállás meg szavatosság, meg garancia, de kivitelezhetetlen nálumk.

  1. Gábor Lukácsik

   @M Cs _"elbeszélünk egymás mellett. Ön a jól megválasztott eladóról beszél és sikeres vásárlásról, én a garancia (nem) érvényesítéséről..."_ Igen. Jobb megelőzni az ilyen dolgok megtörténtét. Persze mindenki maga dönti el, hogy miért cserébe mit kockáztat.

  2. M Cs

   @Gábor Lukácsik elbeszélünk egymás mellett. Ön a jól megválasztott eladóról beszél és sikeres vásárlásról, én a garancia (nem) érvényesítéséről...

  3. Gábor Lukácsik

   @M Cs _"a kocsit is megcsináltatod de csak akkor ha bizonyíás miatt nem kell az állapotot bemutatni vagy rögzíteni."_ Persze, de akkor se évekig áll a sarokban. _"Szóval gyakorlatban nincs jótállás meg szavatosság."_ Igen, ezért érdemes eleve megbízható helyen vásárolni. Mindenki eldöntheti, mennyit ér meg neki, hogy egy rendbetett autót vesz, meg hogy a következő 6-12 hónapban állnak egy esetleges javítást, ha valamit mégse tettek jól rendbe.

  4. M Cs

   @Gábor Lukácsik A kérdésem álnaív volt. Pontosan tudom mivel jár egy per: igazságügyi szakértő 100-150 eFt, ügyvéd a peranyag összeállítására, papírok, tanusítványok... már 200-300 eFt-nál jársz és még még a kocsit is megcsináltatod de csak akkor ha bizonyíás miatt nem kell az állapotot bemutatni vagy rögzíteni. 10-ből 9 ügyvéd el sem vállal. Sok munkához képes kevés pénz. Egy lakás adásvértelivel többet kaszál. 10 millió alatti kárnál neki se állsz. És ezt nagyon is jól tudják a eladók. Szóval gyakorlatban nincs jótállás meg szavatosság.

  5. Gábor Lukácsik

   _"addig áll a gép a sarokban"_ Nem kell addig a sarokban állnia. Addig megjavíttathatod aztán majd a bíróság eldönti, hogy mennyivel tartozik neked az eladó. _"Aztán hova mész? Kezdesz perelni? Jársz évekig a bíróságra, fizeted a jogászt"_ Ez mindennel így van, ahol valami jogvita alakul ki, nem csak autónál. A legjobb, ha eleve megbízható helyről vásárolsz.

 78. marco Dominic

  Szeretném kérdezni a becsület nepert, hogy lehetséges e olyan felállás, hogyha el szeretném adni az autómat, és a vevővel megegyezünk abban, hogy nem vállalok semmiféle garanciát, illetve szavatosságot az autóra. Ha bármi előadja magát tehát nem jöhet reklamálni semmiért. Ezt megengedik a törvények hogy elhárítsa k magamról bármiféle felelősséget? Persze semmilyen téren nem adnék el rossz autót, szándékosan...

  1. Gábor Lukácsik

   @marco Dominic Nem. Törvénnyel ellenkező szerződés vagy megállapodás érvénytelen lesz. Nem volna semmi értelme a törvényeknek, ha bármikor el lehetne térni tőlük. Akkor ajánlás volna a neve, nem törvény. Polgári ajánláskönyv :-)

  2. marco Dominic

   @Gábor Lukácsik A törvény nem engedi meg,rendben van. De ha a vevővel külön írunk egy papírt,hogy nem vállalok...akkor ez így már lehet nem?

  3. Gábor Lukácsik

   _"Ezt megengedik a törvények hogy elhárítsa k magamról bármiféle felelősséget?"_ Csak ha cég a vevőd. Magánszemély nem mondhat le a szavatossági jogáról Magyarországon.

 79. Sándor László

  A generátor, mint kopóalkatrész azzal csak részben tudok egyet érteni. Vettem egy kocsit, kevés km-el és a vásárlás pillanatában, nem volt semmi baja, majd hazaúton 150 km múlva lerohadt alattam az autópályán a generátor miatt. Értem, hogy kopó, de hogy állapítom meg, hogy egy relé beszarik benne? Gumin látom h kopott, kuplungon érzem h szar, de ez úgy nézve rejtett előjel nélküli hiba, én meg várhatom az automentőt és fizethetem ki a szervizt. Az autó ezáltal nem üzemképes és még egy hazautat se bír ki. Innentől kezdve meg minden kopó alkatrész, a henger a dugattyuk, a tetőkárpit, ha a fejemre esik.... szóval róka fogta csuka helyzet egy kicsit, de megértem a kereskedőket is..

 80. I. Simi

  Nekem most cserélték komplett klímát a 3.5 éves Suzukin! A Mazdán 1 évesen ment szét a kuplung és garanciában cserélték az Osztrákok útközben. Privátként nem adok garanciát, mert nem vagyok szakember és igaz, hogy csak friss műszakival adom el a gépet, mert csak úgy hozza az árát.

  1. Peter Peter

   Nincs olyan opciód, hogy adsz-e "garanciát" vagy nem, a törvény előírja, hogy adnod kell és kész, ráadásul ettől hiába írsz bármit a szerződésre eltérni nem lehet.