Mi történne Rogán Antallal egy jogállamban?

444.hu

282 E megtekintés77

  Sérült-e Magyarországon a jogállamiság? Ez volt az utóbbi évek egyik nagy kérdése Európában. A kormány szerint a jogállamiságnak még definíciója sincs. Elméleti vita helyett nézzük meg egy konkrét példán keresztül, hogy a jog-e az úr hazánkban. Magyar jeti 2.
  www.444.hu/
  444.hu/
  negynegynegy

  Közzététel: 21 napja

  Megjegyzés

  1. Peter M

   Kemény

  2. HildonNaturalWater

   De mit tudunk tenni ellene?

  3. Gábor Szan

   elképesztő! És ez csak az egyik fidess oligarcha

  4. László Zoltán Zentai

   No nézzük fiúk! Remélem, amikor majd megnyitjátok a határzárat, akkor elsők között a ti nyakatokat válasszák el a fejetektől a migrik! Persze még gyerekek voltatok, amikor Gyurcsitok, illetve bukása után Gordonka elvett 800000 közszolgától egyhai munkabért, 2,8 millió nyugdíjastól a 13 havi nyugellátást? Meddig soroljam? Mi van a 100.- Ft eszmei értéken megvásárolt legnagyobb volt szocialista nagyüzemmel a MOTIM-mal? A legnagyobb timföldfeldolgozó szocialista nagyüzemmel? Ferenc testvér egyik első szerzeményével! Ja persze ti még gyerekek voltatok! Szóval gyerekek voltatok...

  5. Ferenc Bognár

   No migrants more in 😅😅🤣🤣

  6. Mária Kovács

   Börtönbe velük!

  7. István Kubinka

   Kedves Rogán és Habony isten titeket úgy segéjjen

  8. Gyula Dénes

   Kérek gyógyszert a gyomromra, mikor ezeket nézem!

  9. Piroska Zold

   Jó volt fiúk!

  10. Gábor Dobozi

   Ez van ebben az országban több száz éve. A rendőrök a bírók az ügyészek ill a szolgálatok mind benne vannak.

  11. raw footage dot exe

   nagyon pró riport filmecske lett, az ilyeneket egész nap tudnám nézni

  12. Ágnes Trizner

   Mi történne Gyurcsányival, ha nem a hálózati emberekkel fertőzött jogállamban élnénk???

  13. Rozália Major

   Jogàllam, az becsületbeli ügy? De ha becsület nincs??? Akkor mi van?🤔🤔😂🤔😂😟😟😟

  14. Szakál Hugó Róbert

   Nem kellene a videók elejéről ezt a jellegzetes orbanisztáni kecskebőgést levenni?

  15. Dezső Konkoly

   Magyarok veletek mindent meglehet tenni,mint a birkák hagyjátok, hogy elvágják a torkotokat.

  16. c21

   Az a legnagyobb gáz az egésszel, hogy bárki is kerülne hatalomra, ugyanezt csinálná. Lásd: Medgyesy tanácsadói cége több száz millióért segítette építeni a négyes metrót, vagy Kaja Ibrahimnek adtak el több tucat fantomcéget (az előző Fideszes érában) és lehetne sorolni napestig. Leborulok a srácok (és az anyag készítői előtt), mert talán ők az utolsó független bástya a honi médiapiacon, akik mindkét oldalnak odamondanak. Sok erőt, kitartást és egészséget kívánok mindannyiuknak! (Kádár sírva könyörögne a 90 után történtek utáni receptért, míg Deák Ferenc meg forog a sírjában)

  17. Farkas Zsolt

   Bane meglátogathatná a parlamentet mint a sötét lovag 3.részében és kirángathatná az utcára ezeket az undorító férgeket.

  18. GaborTóth

   Én nagyon örülnék olyan tényfeltáró videóknak, amik a nyugat-európai országok jogállamiságáról és korruptságáról szolnak. Sokan a fejükhöz kapnának, hogy Úr Isten milyen világban élek..... De mind tudjuk, ilyen úgysem lesz..... Azért adnék pár témát, pl.: miért engedélyezett a norvég lazac európában, miközben a legmérgezőbb húsféle a földön, vagy miért nyomatják a környezetvédelem mellett a szélerőműveket, miközban a Balti-tenger a legszennyezettebb vizek között van. Kellemes tényfeltárást. Vajon a gazdáitok engednék lehozni...? (ne értsen félre senki nem rogánt védem)

  19. Denem Majdnem

   Ha a fidesz nevű bűnszervezet 2022-ben eléri az 1%-ot az az egész magyar nemzet lemoshatatlan szégyene lesz.

  20. Máté Zeleznyik

   És ezek a szotyi pénzek...

  21. Istvan simon

   Mi ez a szám? Ahol Tony Montan át emlegetik 😆😆😆

  22. András Létáry

   Mi történne Gyurcsány Ferenccel egy jogállamban?

  23. Árpád Tóth

   Véleményem szerint a magyar baloldal egy rakás szemét. Viszont ez a Rogán féle dolog bicska nyitogató. Pont ilyen dolgokat a baloldalon is bőséggel találni. Ami nagyon más a 80-as 90-es évekhez képest, amikor a szoci-szdsz fosztogatás zajlott az az, hogy sokkal több információhoz lehet gyorsan hozzájutni. Ezzel nem a Rogánt és társait mentem de tisztán látáshoz ez is kell. Sajnos ez a mentalitás a magyar közéletben és a politikus világban mélyen gyökeredzik. Mind a baloldal, mind a Fidesz pusztítja a magyar gazdaságot.

  24. id. Czunyi Gábor

   Zuslág? mikor lessz?

  25. Hétpettyes Katica

   Köszönjük a munkát,nagyon profi.Hangosbemondóval kellene falvakba terjeszteni ezeket a információkat . Sajnos a többség, aki "olyan, mint a lépcsőház" (sötét és korlátolt) , nem ezeket a videókat nézi. Hiszem, hogy eljön az igazság pillanata és a disznófejű nagyurak visítani fognak.Ennek ideje egyre közeledik !

  26. Roland Böröczky

   Mi történne a 444.hu-val egy jogállamban? Biztosan betiltanák, mint a Telexet, az Indexet, a Népszavát, meg az egész belpesti brancsot, amely magyargyalázó anyaggal látja el a nyugati sajtót. Milyen szerencse, hogy nem jogállamban élünk!

  27. Jeno

   Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Elhiszem, hogy Rogán profitált ilyen ügyletekből. Arra viszont semmi bizonyítékot nem láttam, hogy ez illegális lenne. Migránsokat összehasonlítani gazdag befektetőkkel hülyeség. Ha csak az útlevél kell nekik, akkor is lesz valamilyen gazdasági kötődésük az országhoz, aminek pozitív hatása van a gazdaságra. A kötvényekre az állam kamatot fizet. Ezt úgy karakterizálni, hogy az állam veszített az államkötvényeken, egyszerűen ferdítés.

  28. Paul Miller

   12:20 Minden szavával egyet kell, hogy értsek. De hová lett Habony Árpy?

  29. Mucsi Dénes

   Mióta csinál Magyaroroszágon YT videót Roy Keane?🤣

  30. Taoma H

   Ami a legszomorúbb, hogy erre a bűnszervezetre szavaz a magyar választók fele. Börtönben a helyük.

  31. Balázs Solymos

   Csak a bal..sz birka magyarokkal lehet akármit megcsinálni....

  32. Gyula Balogh

   Én utálom a 444-et mert elég sokat hazudott , de most azt mondom szép volt fiúk. Ez most tökélets volt ,csak így tovább gratulálok.

  33. ORBÁN VIKTOR

   Húúú a gecibe....

  34. Daniel Marcell Nagy

   Zseniális.

  35. Hespiota

   Juhász Péter egyébként hiányzik a politikából. Egyik legegyenesebb képviselő.

  36. László Péteri

   Hazudtok reggel éjjel meg este. Irigy disznók vagytok. Tehetségtelen ripőkök.

  37. Sándor Simonyi

   Lesz Apró Piroska és veje is? Netán Gergényi?

  38. Tamás Tóth

   Bakker, ti akarjátok bemutatni a jogállamot? Pont ti? Ezekkel az emberekkel példálózva? Megvilágíthatnátok Dobrev nagyapján keresztül is.

  39. László Lévai

   Ülne ezer évet még az unokája is

  40. Czvetkovics Barna

   Az első (ingatlan-panama) a jog eszközeivel is tetten érhető, ugyanis hiába törvényes külön külön egy-egy lépés, hogy ha az a törvények céljainak megkerülésére, a közvagyon megkárosítását célozza. A letelepedési kötvény ettől sokkal bonyolultabb ügy. Itt az állam közvetlenül nem károsodott, De azért itt érdemes néhány konkrét dolgot megemlíteni: 2012-ben a törvény a következőket tartalmazta a kamat, amit az állam fizet a letelepedőknek a másodpiaci hozamszintek mínusz 1,5%, DE minimum 2%. Ezt a minimum 2%-ot a kiváló ellenzékünk és médiája nem igen turbuláltatta. OKé, nem is nagyon volt miért, hiszen a másodpiaci hozamok 4-5%körül voltak, így a magyar államnak még megérte, mivel olcsóbban finanszírozta az államháztartást. Na de, néhány év elteltével (nézzétek el, hogy most nem citálom ide a törvény módosítás idejét, nincs kedvem megkeresni) módosították a törvényt nem ehhez a témához való okok miatt. Ekkor már a piaci kamatok (ha jól emlékszem) kb. 2% alatt voltak. Vagyis az akkori környezetben a törvényben benne hagyni azt a kitételt, hogy a kamat minimum 2%, az egy nyilvánvaló olyan lépés amit már nem lehet az állam szempontjából ésszerűséggel magyarázni, ugyan is ekkor már ez a törvényi kitétel, kamatfelár az államnak kifejezetten hátrányos. Itt az a kérdésem, hogy amikor ez bekövetkezett, miért nem mutattak rá a nagyszerű gazdasági újságírók, ellenzék, mittóménkik. De folytassuk, a letelepedési kötvény másik jellemzője, hogy nem átruházható. Ezért ezeknek a kötvényeknek kialakult egy törvénytelen másodpiaca, amiben vastagon benne voltak-vannak menő ügyvédi irodák. Itt ne gondoljunk arra, hogy ezek biztosan a fidesz közeli irodák, Pottyondy EdinÁTÓL KÖLCSÖNZÖTT terminológiát HASZNÁLVA UGYAN MÁR!. Mit is jelentett ez? A nem átruházható kötvényeket ügyvédi letétbe helyezték amelyet zsebszerződéssel, váltókibocsátással a kötvénytulajdonos valóban 50-60 ezer eurós kedvezménnyel eladott azoknak a befektetőknek, akiket az nem zavart, hogy nem lehetett átírni rájuk a kötvényeket, viszont a jelentősen diszkontált áron vásárolt kötvény extra hozama ezért kárpótolt. Összegezve: az állam nem járt különösebben rosszul, sőt, ha a kötvény sztori teljes életpályáját vizsgáljuk, akkor valószínűleg jól járt, de létrehozott egy olyan jogi környezetet, aminek megkerülésével, alacsony lebukási kockázattal óriási illegális pénzt kereshettek kormányközeli, é NEM kormányközeli személyek. Ennek a sztorinak van még mindenféle további nyilvánvaló aspektusa, de most nem folytatom, mert egész nap tudnám írni.

  41. Noémi Bujáki

   1:36 ez aztán a siker. 8:48 Ausztrália kapcsán ilyenről hallottunk 2010-ben.

  42. Zolibest HD

   Mindig.ez a politika...🤯🤦💩🤮🤮🤮🤮

  43. Andras Nemeth

   Komment az algoritmusnak, hatha masnak is felhozza a youtube a videot.

  44. BPI260

   Igen, úgy 8 és fél percnél, amikor kijelentik, hogy ez volt a kispálya, jó sok emberben felszakad egy halk bazmeg annak kapcsán, hogy akkor mi is lehet a nagypálya...

  45. Gyula Lörincz

   Magyarország meg a jogállamoság LOL (árpádéknak se ment túl jól)

  46. Hella Nemeth

   Rogán for president (ja ne)

  47. Márton Biro

   Hát ez durva...Ha nem lesz ez a kormány lecserélve és ténylegesen felelőségre vonva...Akkor soha semmi nem fogja meg menteni Magyarországot,

  48. froccsos

   arról nem volt szó hogy mi történne de gondolom ez költői kérdés volt.

  49. Matty JK

   2009-2010 körül egy nagyon jó barátomat elkísértem egy találkozóra az V. kerületbe, ahol egy kiadó üzlethelyiséget néztünk meg. Volt már akkor egy étterme, és szeretett volna egy másodikat nyitni, frekventált helyen. Tetszett is a hely, és kigazdálkodhatónak tűnt a bérleti díj+rezsi is. A közvetítő mondta, hogy ha érdekel minket az ingatan, akkor papírozhatunk is. Akkor mondta a barátom, hogy ő éttermet szeretne itt nyitni. Akkor a közvetítő felnézett és azt mondta (amíg élek nem felejtem el). "Hát figyelj, remélem azt tudod, hogy drága dolog lesz. Adok egy elérhetőséget, akinél az engedélyeket megszerezheted (...), de előtte a Rogánnak le kell tenni 27 milliót kp-ban." Végül elálltunk a bérleti lehetőségtől. Sokkoló élmény volt.

  50. Enikő Polgár

   Legalább a földügyet azt vegyük má' be! Geri hallod! :)))))

  51. Antal Páger

   Mindig csak az utóbbi 10 évről van szó, az azelőtti évekkel mi lesz? Pedig még mindig azok az emberek és leszármazottaik várják remegve a jelenlegi kormány bukását. Csak az a bajuk, hogy nem ők lopnak. Csak a mostani generációt hülyítik azzal, hogy lehet változás, de mi tudjuk, hogy sosem lesz.... Csak a bal oldal még többet fog lopni, úgy hogy az emberek belegebednek... De majd úgyis meglátják... megtapasztalják... Ui: nem vagyok fideszes :)

  52. Péter T.

   "na de gyúúúcsány is lopott"🤡🤡🤡🤡🤡🇪🇺🇭🇺🇪🇺🇭🇺🇪🇺🇭🇺

  53. Igyis Vanez

   Rendszerváltás óta zajló haracsolás felsőfokon.. MDF SZDSZ mindent szétprivatizált amit ért, ultra kapitalista bankfejlesztő mszp folytatta, a Fidesz viszont már felsőfokra fejlesztette. Nem is értem ki megy még szavazni.. 😂

  54. Zoltán Rózsahegyi

   A magyarországi "demokrácia" egy kézbe van. A főnök enged, vagy tilt. Rogán csak egy a sok közül, már ki sem akadunk rajta, pedíg régen a Tocsik ügy mekkora port kavart. Az igazi bűnos ORBÁN!

   1. Nan Vas

    orbán hatalmának titka hogy engedi ezeket a maffia törvényeit szemmel tartó szabad rablásokat.

  55. BituMan21

   Ha a Rockstar Games székháza nálunk lenne, egész biztos jó alapul szolgálnának ezek az ügyek a legújabb GTA sztorihoz, a Rogán intrót egy az egyben innen be is illeszthetnék :D hatalmas

  56. Zoltán Rózsahegyi

   5:10 A jogszabályoknak megfelelően .... Mi a gond? Ha a kormánypárt, kétharmados többséggel törvényt hoz, hogy a FideSS vezetők, rokonaik és a barátok lophatnak, akkor az legális. Ha kormányváltás (rendszerváltás) történne, akkor sem lehetne felelőségre vonni őket, az aktuális törvényeket betartották. MÁS: Kormányváltás esetén, a frissen épült stadionokba hasznosítás képpen, hogy behozza az árát, lehetne tartani nyilvános kivégzéseket. Egy bérletért mindenem odaadnám!

  57. László Sajtos

   Mi törtènne Rogán Antallal egy jogállamban? Nemderültki #clickbait :D

  58. Bill ko

   Nagyon jók vagytok, mert így, ilyen formában remélem megértik sokan, h milyen egy geci bandával állunk szemben! Lassan aki nem pártkatona az nem is Magyar!! Siralmas helyzetben vagyunk!!

  59. Balazs Bense

   Az is kimaradt,hogy M. Ricsike kije Tónikának...mert hogy 2 éve tologatják az ügyét kb...

  60. Ferenc Benedek

   0:27 ja tipikus trükk hogy arra hivatkoznak hogy már nincs is definiciója.igy el lehet lehetetleniteni a vitát.

  61. Zivh

   Azért ez gyönyörű, nagyon jó munkát végez a 444!

  62. andrasxi

   Orbán aki jogászként végzett adja a hülyét, hogy "hát nem tudni mi az a jogállamiság". Nyilván objektíven nem tudják megvédeni azt az álláspontot, hogy MO jogállam, egyetlen lehetőségük a ködösítés. De ha éppen az az érdekük akkor jogsértéssel vádolják az EU-t vagy bármilyen ellenfelet. Undorító

  63. szabolcs dolgos

   Félelmetes!

  64. Kk Jj

   Ha létezne olyan, hogy jogállam, Rogán soha nem tudott volna vezető szerepbe jutni, és csak hogy tudjátok, ti média proletárok se lennétek itt, hanem trágyát hordanátok. Szóval ne nagyon kajabáljatok ti azért a jogállamért....

  65. Jani Zave

   Az emberek azért nem szavaznak az ellenzékre mert minden mocskosság elszámoltatás nélkül marad. Mi Ehez képest Ceglédi? Amatőt!!!!!!!!!!!!!

  66. Anikó Jánosi tovább lapoztam

   o:28-nál a miniszter asszony mögött jó az a 250--es, kb 70 éves Csepel. Feketében van olyanja a fiamnak.

  67. Róbert Szőke

   Tartós tejet ne vegyetek. :/ viccet félre: vigyázzatok magatokra. Remélem mire ezek börtönbe kerülnek, arról is ti adtok riportot. :)

  68. Frank Hofmeister

   Mi törtenne a 4!-vel egy jogallamban?

  69. László Kishalmi

   Kiváncsi vagyok, hogy a Telex heti click-bait anyagába beveszi-e mint: 444.hu "Mi történne Rogán Antallal egy jogállamban?" -- Nem derül ki. Egyébként tetszett. Köszönet érte!

  70. Hajnalka Hegedűs

   Köszi a videót fiúk! Még sok ilyet! Ment a támogatás.

  71. Sandor Dombovari

   a jog álom jogilag valóban nem definiálható.ugye volt egy nürnbergi per,na az sem a létezö jog alapján folyt le.más kérdés hogy hogy az elitéltek embertelenek voltak.

  72. Viktor Váradi

   8.23: "A letelepedési kötvényprogramot 2012-ben indították...." Majd később - 10.48: "Miről is szólt ekkoriban a teljes magyar közélet?" Valójában 2015-ben kezdődött az, amire bemutatnak felvételeket 10.52-től kezdve... (akkoriban szólt erről a közélet, megjegyzem teljesen jogosan) Ez persze nem legalizálja azt, ha veszélyes embereket is engedtek hazánk területére, pláne, ha 30 milliárdot veszítettünk vele! Viszont csúsztatások vannak benne, főleg ha megnézzük a két említett személyről szóló hírportál bevágott cikkének dátumait! 10.27 és 10.38-nál látható: 2018.szeptember és 2018. március. A R.A. bevágott idézetről nem is beszélve, ami 1990-1995 között készült valamikor, hiszen akkor volt egyetemi hallgató.

  73. Máté Tompos

   No májgrenc

  74. Vajra Dada

   Uramatyám.

  75. Mettyu Perri

   "A jogállamiságnak nincs egy egyértelműen definiálható fogalma..." Tényleg??? Szóval ha felhúzok egy Kim Jong-un - Justin Trudeau tengelyt, és rárakom a jogállamiságot, akkor úgy lehet ide-oda tologatni mint a szorobánt ugye?? Ez is jól tette, hogy összemutyizott magának valami társasházat. Legalább házmesternéni még lehet belőle, saját házában.

  76. Csaba Forray

   Még miniszternek nevezik szép ez egy demokratikus ország ha valaki becsületes nincs mitől félni és nem menekül

  77. Bekő József

   Magyar jeti lett a régi Riszpekt ház :DD Jól van, jól van ez kell nekünk nyomassátok!

  78. B. Berci

   Az a rész, ahol a politikust választottátok ki, kicsit komolytalan volt, de egyébként minőségi a műsör, várom a további részeket!

  79. TwentyFour

   "Ő már az a szint amivel nem illik viccelni." big oof. edit: 1:59 atyaég milyen tökéletes zeneválasztás :D

  80. duplanelson

   Bravó srácok, még sok ilyet! (Sajnos van alapanyag...) Ment a feliratkozás.

  81. tyr

   -Mi történne Rogán Antallal egy jogállamban? -Nem derül ki.

  82. George Akiram

   Mi történne, ha mind a bal, mind a jobb oldali félrevezetett emberek rájönnének, hogy a jog-állam egy utópia....?

  83. Dániel Pintér

   Igen annak számít bármennyire meglepő. Csak mert bassza a csőrödett hogy nem az nyert akit akartál attól még nem lesz varázsütésre diktatúra 😉😉

  84. kekiir

   remek anyag!!!

  85. David Varjasi

   Ezt miért nem készíti/ feliratozza senki angolul, és küldi el Brüsszelbe? Itthon ezeknek sose lesz következménye. Szomorú az egész.

  86. András Fe

   Szóval nincs jogállam? És akkor lesz majd jogállam, amikor a baloldal kerül hatalomra a liberálisokkal és az ideális diktátorokat képző momentummal együtt, igaz? Ej, ha nem látná az ember, hogy mi van más országokban, ahol a baloldali-komcsi, liberális-neomarxista, Renew Europe tagok, illetve a zöldek(akik.valójában életrombolók) vezetnek, akkor talán el is hinné, amiket itt összehordtok...Mert az alternatíva, amire ti vágytok, BORZALOM!!

  87. Lcx

   második rész is jöhet) a földvásárlás érdekelne)

  88. Tony Hack

   Az egészet a Gyurcsány irányította a háttérbóÓ'1!!4!

  89. Tamás Módos

   Mi történne Rogánnal? Mi történne Gyurcsánnyal?

  90. karoly laky

   Olajos ügyek? Ügynök akták?Van melótok bőven😉

  91. Michael Hegedus

   A jogállam olyan állam, amely elismeri és betartja a nemzetközi és hazai emberi jogok és konvenciók hatályát és érvényességét, és saját működését is ezeknek rendeli alá.[1] A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti. Az angolszász politikai rendszerben a joguralom (rule of law) kifejezés használatos, ami azt fejezi ki, hogy a hatalommal felruházott emberek sem állnak a jog felett.

  92. Michael Hegedus

   Kerdezzetek meg hogy hova vitte a penzt Orban es bunbandaja.Persze ha Orban bukik akkor a hatter maffia termeszetesen nem tudott semmit.Orbant benne hagyjak a szarba .Sajnos ez egy szedett banda aki elarulta az orszagot es nyomorba dontotte a sajat hazajat. Az egesz parlament jo penzert csak bohockodik.

  93. István Homann

   Tbg miért nincs képernyőn?

  94. Mark Fridvalszki

   “Rogan sotet oldala...” 😂😂😂

  95. Orsolya Dobos

   hát ez kurvajó :D

  96. Ott Tamás

   Tiszta Arany Élet

  97. Andrea Jámbor

   Természetesen.....

  98. Tamás dhGEBrQ

   Sokkal érdekesebb kérdés az, hogy mi történne Gyurcsánnyal, Czeglédy Csabával és a maffia többi tagjaival egy olyan államban ahol a bírok, objektiven, pártatlanul ítélnek? Rács mögött kuksolnának.

  99. Sebestyén Kovács

   "A kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon" nagyon szomorú, hogy még mindig ez a helyzet itthon...

   1. Nan Vas

    A kecske köszöni jól van a káposzta meg fogy.

  100. Reaction Mr. Bad

   a vége nagyon király..... imádom a humorotokat bradörz :D