Az ébredés útja - Chong An Sunim és Szabó Péter beszélgetése

Szabó Péter

123 E megtekintés43

  Következő beszélgetőpartnerem Chong An Sunim zen tanító, akinek az előadásait, Dharma-beszédeit hónapok óta hallgatom és rengeteg olyan kérdés merült fel bennem ezen tanulási folyamat során, amiket most élőben is volt lehetőségem feltenni neki, amiért nagyon hálás vagyok és ígérem, hogy nektek is rengeteg aha-élményt fog tartogatni.
  Chong An Sunim a zennel egy barátja ajánlására találkozott 1990-ben. Szung Szán zen mestert Budapesten ismerte meg 1991-ben. Világiként gyakorolt 1994-ig, amikor szerzetesi fogadalmat tett, és Szung Szán zen mestertől a ‘Csong An' = ‘tiszta szem' nevet kapta. Hat évig tartózkodott folyamatosan Koreában, ezalatt tizenkét 90 napos és egy 100 napos meditációs gyakorlatot végzett el. Mestere 1999-ben avatta tanítóvá, ebbéli működését 2000-ben kezdte meg, mely mára már Ázsiában, Európában és az USA-ban is visszhangra talált.
  ===
  Ha érdeklődsz Szabó Péter munkássága iránt, és szeretnél részt venni a következő előadások, tréningek valamelyikén, látogass el a www.motievents.hu oldalra.
  További tartalmak: szabo-peter.hu
  Facebook: szabopetermotivacio/
  Instagram: szabopeter.attores
  MotiBooks - Motivációs könyvek webáruháza: www.motibooks.hu

  #SzabóPéter #ChongAnSunim #TeremtsdÚjraÖnmagad

  Közzététel: Hónapja

  Megjegyzés

  1. شжфψ שק྄ཉཡིཀ

   Legyen Feldmár a következo

  2. Norbert Boros

   kösz !

  3. Enikő Kirschner

   Köszönjük szépen Péter és Chong An Sunim, hálás vagyok nektek, nagyon sokat adott a beszélgetésetek.

  4. Anikó Heltainé Sörös

   Kedves Péter! A Te élettörténeted, tanitásod és Sunim apát életlátása, bölcsessége számomra csoda párositás! Köszönöm!!!

  5. Erdos Andras

   Most lehetne egy fordított beszélgetés? Chong An Sunim kérdezne

  6. Csilla Stift

   Köszönöm.🙏

  7. Tami Vegan

   Meghallgatom vannak benne jó gondolatok. De azért ő is ember és nem leszek budista .Szeretek sok mindenfele emberrel való -beszélgetést meghallgatni .Szóval köszi! :-)

  8. Lajos Nagy

   Hatalmas ötlet sok hasonlót kívánok csak így tovább.

  9. Noémi Csibová

   Köszönöm!

  10. Ilona Kovács

   Drága Péter! Végre nem szélhámoskodsz!!! Nem hülyíted az embereket!! Hanem végre egy értelmes emberrel beszélsz, akitől tanulsz!

  11. Attila Gergely

   Inkább Bartos Möstert kellett volna elhívni... :D

  12. László Bognár

   58'20"......ne pedig a mítosz teremtsen Minket! Nagyon nem mindegy...." (Chong An Sunim) Had idézzek egy másik Mestert is, mert egybevág: "Nem az Ősöket kell követni, hanem azt, amit az Ősök követtek!" (Kassai Lajos)

   1. László Bognár

    @Lélek Lelő 🙏

   2. Lélek Lelő

    @László Bognár igazad van

   3. László Bognár

    Kedves @Lélek Lelő! A fenti idézet számomra megkérdőjelezhetetlenül hiteles Lajos szájából, így el sem gondolkodtam azon, vajon saját bölcselet, vagy hozta valahonnan. Ha az Övé, Ő is tiszta forrás, ha hozta, akkor meg tiszta forráshoz jár vízért. Egy tiszta forrás a mostban többet ér, mint száz oldal írás a forrásról. "Ne támaszkodj az írásokra", úgyhogy inkább igyunk a tiszta forrás vizéből, minthogy elolvassuk a száz oldalt, hogy milyen a tiszta forrás vize...

   4. Lélek Lelő

    ...ezt bizony Kassai Lajos is a zen tanításokból idézi, le van írva Eugen Herrigel: Zen - kyudo - az íjászat művészete c. könyvben is, pedig az Kassai Lajos felbukkanása előtt keletkezett jóval, nem beszélve a zen-ről...nem kötözködésből, csak a pontosítás végett, persze lényeg az, hogy a tan terjed, de a forrást nem árt pontosítani.

  13. Ildiko Pasztor

   Kedves Péter. Imádom nézni, hallgatni videóidat a legjobb riport alanyokkal! A legnagyszerűbb tanításoknak lehetünk az alanyai. Hálásan köszönöm ❤️ 🙏

  14. Lászlóné Tóth

   Fantasztikus előadás volt. Hálásan köszönöm. ❤🙏

  15. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

   Szia kedves Péter ! A beszélgetésetek 2.részét hol találni? - Ha van kedved, lehetőséged és/vagy még nem voltál Szunimnál elvonuláson, szeretettel ajánlom. Minden jót Neked, szia!

  16. Lakner Edit

   Régóta nézem Péter az előadásaidat és pár hónapja Sunim beszédeit is hallgatom.Köszönjük! Remélem hamarosan személyesen is lesz zen kör Debrecenbe.Várom🤗

   1. Lakner Edit

    @Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin* Jelenleg is van Debrecenbe? Szabó Kata rengeteg van a facebookon.Melyik városban él?Hogy találom meg?

   2. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    Van! Voltam Szunimmal pár éve ott. Keresd pl. Szabó Katát (esetleg a Facebookon)!

  17. Éva Pintér

   Kedves Péter! Kedves Sunim! A 100%-osan átéljük de nem azonosulunk vele tényleg igazán paradox gondolat megértéséhez szeretnék kérni néhány példát a hétköznapi életből. Hálás köszönetem!

   1. Tamás Fehér

    A figyelemmel. Rajta van a figyelmed, az Önvalód figyelme, de az, amit látsz nem te vagy, hanem egyfajta VAN-ságban tartod magad. Amit látsz, hallasz, ízlelsz, azokat átéled, de nem azonosulsz vele.

   2. Balint Meszaros

    Kedves Éva! Nehezen volt érthető számomra is, nem magyarázzal el a dolgokat úgy mint Gunagriha. Azt vettem észre, ahogy másodszorra nézem, tisztul minden. Neked kell feldolgoznod, ez a Te munkád! 😇

   3. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    Írj neki mailt! Nem biztos , hogy ezeket az üzeneteket ő itt látja, mert ez nem az ő csatornája. eredetifeny@gmail.com

  18. Iulius

   Hálásan köszönöm! Egy időben megtörtént a megvilágosodásom, de az egóm elvitte, téves képzeteket raktam hozzá, amiket utólag észrevettem és korigáltam. Magára a felsőbb öntudatomra való ébredés csodálatos élmény volt, amik látomásokkal, egy magasabb rezgés szintű világ megtapasztalásával járt, és miközben én mindezt megtapasztaltam, rájöttem hogy én vagyok az a vízcsepp, aki előbb utóbb visszatér a tengerbe és ismét eggyé válik vele, ahogyan a mester is mondja a Videóban! 🙏

  19. Katalin Lenky

   Minden érző és szenvedő lény javára váljék ez a beszélgetés!

  20. thomassyno

   A beszélgetés elején elhangzik az őszinte kérdés fogalma... ezen már énnis morfondíroztam... hgyan lht őszintén kérdezni... őszintén válaszolni, az igen, de őszintén kérdezni... pdg ezt a szófordulatot én is gyakran használom... Péter, Te egyre mélyebb témákat érintessz. Ngyn tetszik az "új" irány!! Csak így tovább!! 🙂🙂

  21. Adél Kovács

   Köszönöm, Aldas!🙂🙏

  22. Judith Mülner

   Jó pár évvel ezelőtt ajánlottam gyermekeimnek Szabó Pétert. El is mentek előadására, befizettek éves programra, stb.....de.....csalódottan tudatosodott bennük, hogy a sok " építő" gondolat valóban nagyjából az egó építésről szól. Örömmel hallgatom hogy váltott! További sok sikert!👍 Hálásan köszönöm Chong An Sunimnak ,hogy elfogadta a beszélgetést! 🙏🙏🙏🙏

  23. Tamás Molnár

   "Minden amit tapasztalsz az karma, de ami tapasztalja az nem az"

  24. Gráf Ildikó

   Köszönöm.

  25. Gábor Bali Vlog

   37:20 -kor indul a kedvenc részem az azonosulásról 🙏🙂

  26. zsuzsa herczeg

   Hajnalban felèbredve hallgattam,pislogàst lèlegzetvètelt feledve,teljesen lenyűgözve,varàzslatot èltem àt.Izgalommal vàrom a folytatàst.KÖSZÖNÖM NEKTEK❤🙏

  27. Rita Körmendi

   "valójában nincs folyó..." ... fú dejó!! :)

  28. Àgostinis Àgi

   Hálásan köszönöm!

  29. Katalin Fenyvesi

   Kedves Péter, jó ideje hallgattam már Sunim darma beszédeit, Daubner Bélát, Eckhart Tollet, amikor egyszer belefutottam a videódba. Nem tudtam egyszerűen mit kezdeni velük, finoman fogalmazva frászt kaptam azoktól a típusú motivációs "tréningektől". És egy edő múlva a youtube csak úgy elindított "Téged" egy teljesen új szerepben. Interjúk olyan emberekkel, akiktől mindannyian sokat kaphatunk, tanulhatunk. Ha hiszed, ha nem, még a vonásaid is megváltoztak. :) Ez az út nagyon szép, és olyan szeretettel, felkészülten beszélsz mindenkivel, hogy öröm nézni. És megkövetlek azért, hogy véleményt alkottam valakiről, és belehelyeztem egy skatulyába évekkel ezelőtt, csak mert nekem "nem jött be". Szeretettel várom a folytatást. Köszi :)

  30. Zsuzsanna Lőrincz

   Köszönöm Ha ezt Mindenki Megértené CSODÁS ÉLETÜNK LENNE

   1. Tomi Szipi

    Úgy sejtem, itt is vannak félreértések

  31. szj1989

   Mennyire szembetűnő hogy, ez is egy vallás, de ők valahogy mégsem erőltetik és tolják az arcodba kurva erőszakosan a saját hituket mint az isten hívők meg jehovák meg tököm tudja kik. Én nem hiszek ilyenekben de talán pont ezért "szimpatikusabb" ez amit ők gondolnak. Nem azt nyomatják mindenhol hogy ha nem imádod ezt azt akkor pokolra jutsz és szenvedni fogsz stb. Hatalmas különbség, az a nyugalom stb.

  32. Valaki Valaki

   🙏♥️

  33. Piroska Tarkóné Dóczi

   Köszönöm szépen! Többször meghallgattam, és még többször meg kell hallgatnom, úgy érzem.

  34. Robert Geletta

   A világ itt sosem lesz olyan ahogy miszeretnénk de önzetlen életmoddal lehet változtatni rajta kicsit mindég. Szoval ha azt hiszed hogy elnökök által lesz jobb az életed minösége már vesztettél.

  35. Róbert Som

   Amit mond az igazi tanítás, de ahogy mondja abban még nagyon érződik az Ego!

   1. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    Ő nagyon erős személyiség, talán ezt érzed. :) De egy idő /pár elvonulás után rájön az ember általában , hogy nagyon rendben van ez így . Sokat csiszol az elvonulók egóján. :)

  36. Szakker22

   Várom a folytatást. Még újra meg fogom nézni. Namaste.

  37. Szerelem

   Ez egy jó előadás volt.

  38. Károlyné Tőke

   Wilber: Minden igaz, és semmi sem az...

   1. Károlyné Tőke

    @Gdat88 Örülök, hogy ilyen tájékozott vagy! Nekem még van fejlődni valóm...

   2. Gdat88

    @Károlyné Tőke De ez nem egy Wilber könyv vagy videó hivatkozás. Hanem vagy valaki beszélt Wilberről és rosszul emlékszik, vagy te emlékszel rosszul, hogy más mit idézett Wilbertől. Én nagyon sok Wilbert olvastam és ő nem szokott ilyen pongyola megfogalmazásokat használni. Azt szokta mondani, hogy vannak abszolút és relatív igazságok. Ami nagyon mást jelent mint a fenti kijelentés.

   3. Károlyné Tőke

    dr Daubner tanít

   4. Károlyné Tőke

    @Gdat88 utána kell nézni,,,

   5. Gdat88

    Hát én őszintén kétlem, hogy Wilber valaha is ezt mondta volna.

  39. Kutsera Tímea

   Köszönöm, nagyon élveztem+ hasznos volt! A végén azt mondod ,hogy lesz folytatás is. Mikor és hol lehet majd megnézni azt is? Nagyon várom! ( várjuk) :) Előre is köszönöm a választ!

  40. Adam Tobias

   Ez egy Zseniális beszélgetés volt! Köszönöm hogy felraktad ezt a videót Péter!!

   1. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    “Zen”iális ! :)

  41. Patricia Laszlo

   Szükségszerű találkozás volt!

  42. Gábor Cseh

   Minden egyes mondata igaz! Most ezt meg kell emèsztenem.Köszönöm szèpen!

  43. Kiss Julianna

   kedves Szabó Péter!Hála és köszönet,hogy vendége Chong An Sunim volt:)!

  44. Enikő Kovács

   Igen! De ezt még párszor végig kell hallgatnom, mert párszor összeszorult a gyomrom. A test jelez ugye? Most mit? Köszönöm!

  45. TheXeropax

   Kedves Péter, Én nem kifejezetten mondanám magamat a hívednek, volt a múltban pár gondolatod, amitől felállt a hátamon a szőr és eléggé kritikus szemmel követem a munkásságodat... ugyanakkor, ha valami jó, akkor tudni kell azt dicsérni is, és ezt a beszélgetést nagyon élveztem, köszönöm :).

  46. Attila Kolárovics

   Köszönöm szépen Péter...

  47. Attila Kolárovics

   Örülök, hogy te is megtaláltad ezt a fickót... Minden nap hallgatok valamit tőle... Amikor először megláttam...azt gondoltam...na megint ossza az észt egy csuhás... De bekapcsolva maradt mosogatás közben...oszt rájöttem...tényleg ossza...az észt. Ez a látásmód is tisztít, szabadít...világosságot gyújt az elme világában... Amikor azt mondta - január első napjaiban hallottam...- ne azt kérdezd magadtól mit szeretnék...vagy akarok ebben az életben...vagy akár ebben az évben is...hanem azt, hogy mi a dolgod? Azonnal lejött...megnyílt: rengeteg dolgom van...és olyan is, amiről még talán most nem is tudok... Köszönet...hála!

  48. Erno Godo

   Azt kellene elhinni, teremtett lény vagyok, anyagi, Földünk anyagából gyúrva, kaptunk testet, ezt működtető lelket, ez az életem minimális alapja ezt egy tudatos szellemi ,,vezérlő" által teszem, nekem az Egy a Teremtő, (nem humanoid képet képzelek)csak ráhangolom magamat(agyammmal-tudatommal?) kárhozatra ítélik az agy-szerv működését, (nem is tudjuk,mennyire nélkülözhetetlen),Teremtő tökéleteset teremt:-) kaptuk a PC-t ingyen a koponyába,... túl gondolkodás, az a biceg{ő} létezés,... vallás, filozófia, tudomány, mind emberi kreálmány-igazkeresés... Univerzum a végtelen mér időt? van tér tudata? A Teremtő Egységet teremt, minden földi létező, az Ő megnyilvánult formája, a Világegyetem más részein, más a forma is,... ez aki vagyok, nem kell, hogy karmákról töprengjen, most csak az Egy Vagyok, akár teremtett teremtő... Igaz, az ember tulajdonsága,, tulokoskodni" a dologokat... {azt hiszem számtalan, Másnak nem tetsző dologaimmal is, saját Teremtőm legjobb formáját hozom, úgyis belehalunk...?! . Üdv /Goden köszönöm

  49. Norbert Prack

   Olyan tisztán fogalmazott Sunim, ami nagyon ritka mostanság a világban. Olyan volt mint a Zen. Tiszta és egyszerű.

   1. Márk Balogh

    neked van agyad egyébként?

  50. Klári Lestyan

   Köszönöm Péter nagyon hálás vagyok . Ismét megismerhettem egy fantasztikus embert.

  51. Csilla N.

   Hát ezt a meglepetést... 😮 nagyon szeretem Sunim beszédeit hallgatni, pár hete találtam a csatornájára, olyan tiszta szemléletmódot közvetít. Péter, Sunim 🙏, köszönöm!

  52. Brigitta M

   💗

  53. Pacher Zsuzsanna

   Kedves Péter, örommel hallgatnánk beszélgetést GUNAGRIHA-val, ANAME-val is,.

   1. Lakner Edit

    😍🤩🤗

   2. István Hábermájer

    + 1 Gunagriha

   3. Kimmy Imola

    +1 Gunagrihanak

  54. Aniko Kasch

   Ismét megerősítést kaptam, hogy a kb.25 év óta tartó "Istenkereső" utam hajóját egyre inkább jó szélbe hajtom. Erre az útra léptem, amikor megláttam a hit vallások feletti valóságát, és a hitrendszerek kapcsolódási pontját, a Nagy Együttérzést. Ebben a térben nagy szerepe lett a ZEN-nek is. Köszönöm az eddigi összes Nagy Tanítónak, és most itt Sunimnak és Péternek.

  55. Bajós Hence

   Nekem ez gyanús hogy minden komment pozitív

   1. Akos Fuleki

    +1

   2. Zsuzsi Margittai

    Lehet hogy mert olyanok hallgatják - nézik, akik ugyanígy gondolkodnak.. szerintem ebben semmi gyanús nincs 🤷‍♀️

  56. Váradi Klaudia

   Wow!Köszönöm! ((( ❤️ ))) 🙏

  57. zsuzsanna szaloki

   🌞 Halasan koszonom

  58. Eta Kincsem

   ??,🤔😮😯😲???

  59. Anikó V

   Polgár Árpád is nagyon jó beszélgetőpartner lenne! Érdemes volna meghívni!

  60. Balázs Dóri

   "Nem igaz hogy a kárunkból tanulunk..."Milyen jó másként látni. Ha csak egy mondatot is tud az ember magával vinni ☺️ már nem volt hiábavaló a ☀️ 🙏🙏

   1. Andrea Kertész

    @Ivanyi Attila Hát két malombam őrőlünk. En Chong An Sunimtól idéztem. De! Lényegtelen. Neked legyen igazad, én meg őrzöm a békességem. Csodás utazást nekünk ebben az életben! ;-) Minden jót neked! 🤗

   2. Ivanyi Attila

    @Andrea Kertész Szabó Péter közszereplő ugyanaz, mint Schobert Norbi, csak ő nem a fogyókúrás dolgait árulja, hanem a közhelyeket. :D

   3. Andrea Kertész

    @Ivanyi Attila Így lenne? Meglehet. ;-) Neked bizonyára így is van. ;-) Attól még nekem tetszik. Ez is így van jól. Sok út vezethet ugyan oda. Szerintem. De végül is ez is mindegy. Hisz maga az út legalább olyan érték, mint a cél, legalább is nekem.

   4. Ivanyi Attila

    @Andrea Kertész Tök mindegy milyen frázisokat választunk magunknak, mint irányjelzőt. A valóság úgyis mindent felül tud írni. Ja, már ez is egy frázis. Erről beszélek.

   5. Andrea Kertész

    ...amiből nem tanulunk az válik a kárunkra! ;-)

  61. Gabriella Mracskóné Balogh

   Isten hangja szól a szádból.Köszönöm !!!

  62. Soul Touch

   Sikerült át írni jól van. Csak jóindulatból jeleztem 😊

  63. Tímea Batki

   Köszönöm🙏

  64. Balázs Szabó

   Hasznos ötlet volt Sunimot meghívni 😉

  65. Ibolya Hintya

   Ez nagyon nagy! Többször megnézős. Köszönjük szépen!

  66. Zsuzsanna Schäfer

   Köszönöm szépen 💖

  67. PilonArt Porcelánfestés

   A két tanítóm együtt. Hálásan köszönöm 🙏

  68. Tünde Balogh

   Nagyon hálás vagyok ezekért a szavakért. Köszönöm.

  69. Gyongyi Balazsi

   Tiszta libabörös voltam ! Ami igaz az igaz !

  70. Marianna

   Köszönöm Péter! Mély gondolatok! Örülök, hogy elindultál ezen az úton. ❤️Szeretettel ölellek!

  71. Power of tea

   Péter ön soha nem fogja meg érteni a Zent 🙏🏻

   1. Róbert Kanalas

    @Chong An Sunim Bárcsak a helyén kezelné amit tanácsoltál Szabó Péternek. Szerintem tudod hogy hogyan ismerjük , persze nem számít hogy kinek tartasz beszédet. Kb olyan mint a gyöngyöt a disznók elé.

   2. Power of tea

    Nem mert érezni kell

   3. Chong An Sunim

    Ön érti a zent?

   4. Istis Valamilyen

    még jo, hogy azt nem is csak érteni kell :) szívesen!

  72. Beáta Anka

   Nagyon jó volt !!!!

  73. erzsébet fábián

   Hihetetlen ahogy rá világit a rossz berögzödénkbe .Az én központú egora,,Minden amit eddig tanultam más tisztánlátást mutat.❤️Köszönöm neked Péter nagyon hasznos információkat kaptam ismét hálás vagyok érte.

  74. Soul Touch

   Ki látta még hogy amikor 55:02 keletkezett valami szót kimondja valami távozik a szájából. Energia? Vagy csak kamera felvételi hiba ??

   1. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    @Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű “Menj és igyál egy teát!”

   2. Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű

    Olyankor maga az univerzum àramlik rajta keresztül, hàt nem làtod??? Làtszik, hogy nem értettél semmit!!! Amikor fingik, akkor a nirvànát hozza el az arra éhezőknek a MESTER!!!

   3. Chong An Sunim

    Elhasznált levegő.

  75. Soul Touch

   53:53 után rá pillantottam és leesett hogy el van írva a cím 😅😂 újta .. útja helyett. Amúgy nagyon jól beszél a Zen🙏🏼

  76. Róbert Kanalas

   Legközelebb Kassai Lajost vagy láár Andrást.

   1. Róbert Kanalas

    @Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű lelepleződne

   2. Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű

    Ők értelmes emberek, nem fognak ilyen gyökér közelébe menni, mint szabópetyike

  77. Csaba Józsa

   Tetszett. Sok kérdés felmerült bennem. Pl. Sunim-nak van-e családja? Szokott-e beteg lenni? Mi a véleménye a szeretet és az ego viszonyáról? Milyen egy 24 órás napi ritmusa? etc.

   1. Csaba Józsa

    @Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin* , mi a módja?

   2. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    Menj el hozzá egy elvonulásra! :) Sok kérdésedre megadja / megtalálod a választ.

  78. havadi istvan

   Köszönet és hála 🙏

  79. Melinda Alpoki

   Ez szuper!!!!!ragazzi complimenti 🎉!!ci voleva proprio un video così per svegliarsi!!!

  80. Lengyel Katalin Lukácsné

   Kedves Péter! Teréz anyáról van egy olyan történet, ami éppen arról szól, hogy nem segíthetünk mindenkinek. A hét egy napja az ő rendjük számára is pihenőnap, amikor a nővérek újból erőt nyerhetnek a munka folytatásához. Amikor valaki ezt felrótta nekik, mondván, hogy azon a napon is mennyi szegény emberen segíthetnének, Teréz anya azt válaszolta, hogy a segítőknek szükségük van a pihenésre, hogy újból adni tudjanak magukból. Még azt is hozzátette: Akkor azok nem a mi szegényeink voltak.

  81. magdalena szöcs

   Fantasztikus!!! A hasonlatok, a kepekel valo kifejezes ... mindenki szamara erthetö. Es a Belöle arado szeretet erzese - meg a "gepen" keresztül is melegiti a szivem. Egy elmeny hallgatni!

  82. Elvira Gömböcz

   Fantasztikus és életmentő beszélgetés! Köszönöm Péter!

   1. Alex Ott

    Ez menti meg az eleted ??😂😂😂 PDF anyukám

  83. Andrea Molnár

   Istenem örülök hogy a kötőszavakat megértettem... Miért nem lehet hétköznapi nyelven elmondani ezeket a gondolatokat??? És még én érzem magam hülyének 🙈🤣Nagyon jó volt!!! 🙃😁

   1. Andrea Molnár

    @Andrea Kertész ❤️

   2. Andrea Kertész

    @Andrea Molnár Nagyon szívesen! Én a régebbiekkel kezdeném. Pld.: 2015 03 26 Kőszeg.

   3. Andrea Molnár

    @Andrea Kertész köszönöm szépen, szeretném érteni és megnézem őket, sőt szeretnék tanulni.

   4. Andrea Kertész

    Nagyon sok video van fent Chong An Sunimtól. Többet megértesz ebből, ha azokat is megismered.

   5. Andrea Molnár

    @Chong An Sunim magyarul természetesen és magyarul nem értettem... A szavakat külön külön igen, de hogy mit közvetítesz általuk, az nem állt össze. Igen, Te érthetően, gyönyörűen beszéltél, csak még nem tartok ott, hogy felfogjam.. Pedig alapvetően nem vagyok nehéz felfogású. Neki futok még, mert szeretném érteni, hogy lesz a cseppből óceán😁💗 Amúgy hálásan köszönöm, hasznos beszélgetés volt, a jövőben törekszem majd a megértésére is.

  84. István Bártfai

   Köszönöm!🙏🙏🙏

  85. József Ofella

   Kedves Péter! Mindig is nagyra becsültem a munkásságodat, de ez az interjú, ez valami csoda, hogy mi mindenre világít rá!Köszönöm neked, és persze Chong An Sunimnak is az interjút, igazán fantasztikus!

  86. B B

   46:21 Végül is ki kell üresíteni magad minden szinten, hogy be tudd fogadni a transzcendenst. Teli korsóba nem lehet tölteni. :)

  87. Torian Margit

   Ez magas nekem!!

  88. Meh Meh

   Hálás köszönet ezért a beszélgetésert!!!!

  89. Ágnes Kócs

   Köszönöm.

  90. Marics Erzsébet

   Imádom öket! Köszönet és hála ezért a videóért!🙏❤

  91. Gyula Varga

   Mire jó a Zen bot?

   1. Andrea Kertész

    Ha jól tudom, kimondott hangsúlyt fektetnek arra, hogy a zen bot és a többi szent eszközük, amelyek hang keltésére alkalmasak nem hangszerek. :-)

   2. Katalin Kis-Rabota *Deutsch mit Katalin*

    “Ütős hangszer”, amellyel gondolatcsendet lehet teremteni. :)

   3. Andrea Kertész

    @Gyula Varga Szívesen! :-)

   4. Gyula Varga

    @Andrea Kertész Köszönöm!

   5. Andrea Kertész

    Amikor valaki odacsap az asztalra tenyérrel vagy bottal egy rövid időre semmi gondolat nem lesz benned, "csak" jelen leszel.

  92. Anna Mária Somesan

   Köszönöm az élményt. Áldás🙏

  93. Robert Szalai

   🙏

  94. Renáta Tolnai

   Köszönöm

  95. Anita Somogyi

   🙏

  96. Sándor Péter

   Van egy Zen Mester és mi nem félünk használni! :) A kapu mindenki előtt nyitva áll! :)

  97. Manuel Friedmann

   Ez nagyon jó!!! 😊🙏💥

  98. Nikoletta Wittich

   Köszönöm ☺

  99. Zsolt Szendi

   Na ez az a Video Petyám ami neked is kellet és mindannyiunknak! Hála érte.

  100. Otto Gergely

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️