Vezess Értékbecslő: viszi majd a pénzt a Škoda Octavia 5E 2,0 TDI?

Vezess TV

56 E megtekintés9

  Ez az 5E kódjelű Škoda Octavia 2,0 TDI hamarosan eléri a 200 ezer kilométert. Számos vevő fejében ez nagyon fontos határérték. Csak pszichés kényszerről van szó vagy 200 ezer km felett tényleg jöhet a ráköltés-cunami?
  Feliratkozás a csatornára: bit.ly/VezessTV-feliratkozas
  www.vezess.hu/
  vezess/

  Közzététel: 19 napja

  Megjegyzés

  1. Józsi The Rocket

   Imádom ezt a rétegvastagságmérős majomkodást... Azért tegyünk már különbséget a "ráesett a hajtáspajtás" és az "elvitte az elejét a vereshetes" között basszus, ahogyan Tibi is mondja NEM ÚJ AUTÓ, tuti hogy volt már itt-ott fényezve. Aztán meg jön a madár az alis kalibrálatlan rétegvastagság mérővel és alkudozni akar ha a gépháztető elejébe bele van fújva... az fel sem merül benne hogy a kőfelverődések miatt...

  2. Glocz. Istvan

   Ajánlott 180.000 km- es vezérlés csere alkalmával az olajszivattyú szíjját is cserélni? Motorkeknő levétele szükséges a cseréhez? Előre is köszönöm a választ.

  3. Richard Stefanits

   Ahogy a VW motorolajai, a váltó olajai is egy bizonyos szabványnak felelnek meg, ami azt jelenti hogy ha az adott olajra rákerülhet az adott VW normának megfelelő számsor, azt bele lehet tenni az adott váltóba. A hatos olajos kuplungos váltóba a Fuchs Pentosin FFL-2 is belemehet. A fuchs szerint ez az egyetlen olaj ami megfelel a VW TL 52 182 specifikációnak.

   1. Gerrard Steven

    ja nangyábból teeeeeeeeeeeee

  4. ww95

   A modern dízelek mennyire tiszták! Hahaha! Naggyon jó! Gondolom a próbapadon mérve,bekapcsolt hamisító szoftverrrel! A 6 literes fogyasztás meg mese habbal. Ha a nagggyon takarékos dízelhez hozzáadod a magasabb karbantartási értékeket, nem jössz ki 8 liter alatt. Plusz jellemzően drágább a gázolaj mint a benzin. A nap végén a 6 literes fogyasztást duplán megfizeted. Lehet,hogy aki naponta Sopron-Vásárosnamény között ingázik,annak esetleg megéri a dízel. Egyébként a piac is beárazza a dízeleket. 15 millás prémium német dizelrket azért adják 8-10 évesen 2-3 milláért,mert tudja mindenki,hogy triplán megfizeti a 6 l fogyasztás árát. Sajnos,ha nyugaton felpörög az ev gyártása, akkor ezek a "takarékos" dízelek tízezer számra fognak beözönleni az országba. A 1-2 millás vételár el fogja bódítani a magyar vásárlót. Különösen,ha az influenszerektől azt hallják,hogy a dízel micsoda tiszta és megbízható.

   1. ww95

    @H. K. nem.

   2. H. K.

    olvass utána mielőtt leírsz valamit....

   3. Szilko1977

    Egy dízel tiszta és megbízható...... Hároméves koráig, utána szabadulni kell tőle! 😃

  5. TheSzaboZE

   Hiába hozza be a fogyasztás a veszteséget, ha az a fogyasztás az előző tulajnak okozott kevesebb költséget...

   1. smile822

    ezen a logikán egy picit én is fennakadtam..

   2. Marosits Péter

    Illetve hiába spórol a fogyasztáson 100-150ezer forintot, ha a karbantartás háromszor annyiba kerül mint egy benzinesnél.

  6. Ferenc Kiss

   Szóval azért mert vettél egy DSG váltós Octaviát és 3-4-5-6 autónyi szabad helyet hagysz magad előtt egy sorban, mert drága a javíttatása, az a rohadék aki bemegy arra a helyre. Nem tudom, én ha újságíró lennék, biztos nem engednék meg magamnak ilyen stílust. Bár nem jellemző rám, hogy ilyet tegyek, mégis a műsort hallgatva, megszólítva éreztem magam. Ki is kapcsoltam.

  7. Balogh Nandor

   Nem tudom, jól keresek, de nem merném megvenni. Első 200 ezer kilométeren a tulaj sporolt vele 2-3 milliót egy benzineshez képest. De hamarosan, ebből vissza kell adni neki 1.5 milliót. Rohadt jó ez a DSG ha j autót vesz az ember és 150 ezer előtt eladja. De akkor meg iszonyat érték vesztést kell elszenvedni. A lényeg, hogy ezek a bonyolult és drága cuccok iszonyat pénzt tudnak felemészteni egy idő után. Szóval használtban már felejtősek.

  8. Erik Boros

   Azért az átragasztásért az nkh szól is h cseréld ki jobb esetben ,rosszabban meg a forgalminak heló

   1. Vagyok Aki

    @Erik Boros Ja hogy miért írtam... Olyan szintű beképzeltség, flegmaság, lustaság, dolgozni és utána járni nem akarás honol az NKH berkein belül, hogy tényleg kapják be! Az új kollégáknak meg ezt tanítják, úgyhogy a kék köpenyes atyaúristenes "kommunizmusukat" sikerült át menteni az "új" rendszerbe. Mint ahogy rendszer is csak módszereiben más. Valójában ugyan azok állnak mögötte...

   2. Erik Boros

    @Vagyok Aki you are bad boy

   3. Vagyok Aki

    Bekaphatja az nkh!

  9. Zoltan Zoltan

   Most állok autóvásárlás előtt, a Skoda Octavia TDI DSG is a kiszemeltek között van, de nézve ezt a videot teljesen elment a motivácóm, hogy vegyek egy ilyen túlbonyolított, pénztemetőt. Gyakorlatilag 200.000 km után kuka az autó, vagy ráköltöd még egyszer az árát a következő 100-150.000 km-re. Szóval Toyota Hybrid, vagy Nissan Leaf lesz a kocsim :) Ezt meghagyom azoknak, akiknek saját szerelőműhelye van :)

  10. BalintK98

   Ez aztán egy kib*szott jó motor... annak akinek nincs.. egy ismerősöm 4 hónapja vett ilyen octaviat RS-ben, kapásból 1.7 milliót költött rá mert csapágyas lett a motor valamint hengerfejes 127e km-nél! Meg mekkora baromság az, hogy egy intercoolert 90 fokos vízzel hűtünk? Nincs benne termosztát, mert a vízpumpát túlbonyolították hogy legyen 50 ezer és csak a gyári jó hozzá? Retek Volkswagen... Szerintem még a tervező mérnök se tudta hogy melyik vízcső hova megy.. indiánok

  11. Jarumasz

   Mennyi ilyen motort raktam össze te jó isten. :D 3-4 Milliót tuti. :D

  12. Krisztián Takács

   Most lemajmoljátok a totalcar mühely prn-ot? 😐

   1. Vezess TV

    Kedves Krisztián! A Értékbecslő sorozat 2018 szeptemberében, így hamarabb (tehát korábban, azaz előbb) indult, mint a kollégák a Műhelypornóval. Ennek ellenére sem hisszük, hogy a Totalcarnál - a Te kifejezéseddel - bennünket majmoltak volna a saját műsorukkal.

  13. G Balazs

   Mármint a motorra

  14. G Balazs

   Burkolat nincs hozzá??? 😵😵😵

  15. Tibor Fazekas

   Sponzored by Porsche Hungária :D :D

   1. Axeloon

    Miért?

  16. Pekarik Tamás

   Műhelybe a srácokat legközelebb küldjétek el kávézni mert nézhetetlen volt a sok kompresszor töltés és egyéb háttérzajok miatt! Reklámok természetesen az agyamra mentek... Ezektől eltekintve jó volt a műsor...

  17. 1312

   Inkább 4 misi egy ilyen ... nem 3

  18. YELLOW

   Na ez a baj, amikor mindenki össze veszi a 2ezer Ft-os blutooth, vagy vezetékes diag kábelt, és ő már diagnosztikázik, miközben egy univerzális interface, vagy program simán adhat false eredményt. És ha még jó is a hibakód, azt hiszi meg is van a hiba. Közben egy hibakódot számos egyéb alkatrész generálhat, sokszor banális hibákról beszélhetünk, de a sok szaki már 40-80ezres alkatrészt cseréltetne, miközben egy cső van kirepedve mondjuk. Csak ehhez tudni kell mi mivel függ össze, a rendszer felépítését. lehet van, aki beletrafál, de még az sem 100%-ha többségében a neten azt jelölik meg legvalószínűbb hibaforrásnak. És a szomorú, hogy sok szerelő is ezek alapján javít, aztán max ráfogja, hogy annak is baja volt. Úgy sem fog senki ellenkezni a szerelővel. Fontos, hogy ebben a műsorban azért szépen rávezetitek az embereket erre, legalábbis nekem úgy jön le, hogy mindig történik valami olyanra felhívás, ami szeretnek a kontárok és csaló szerelők játszani. Fokozatosan, de fel kell nyitni az emberek szemét.

  19. Esenszki Roland

   Ahogy elkezdtem nézni a videót csak arra tudtam fókuszalni, hogy ez a Szörényi András a legkevésbé sem alkalmas a youtube-os tartalmakhoz... Aztán végül csak eljutottam a videó vegéig, és valahogy teljesen megváltozott ez a véleményem 😄. Köszi a vidót, ment a feliratkozás!

  20. Gábor Härtlein

   Jók ezek a crtdi motorok, de szerintem a Peugeot-Ford tdci motorok sem rosszabbak.

   1. Gábor Härtlein

    @András Szörényi Szia András Reméltem is,hogy ezt mondod😁

   2. András Szörényi

    Kedves Gábor! Nem is rosszabbak, a franciák nagyok dízelben. A Tiédban is meggyőző az 1,5 TDCi:-) Üdv, András

  21. Tamás Tóth

   Kíváncsi leszek,mikor lesznek gazdasági totálkárosok a mai és 5-10 éve gyártott agyonbonyolított kocsik!Értem én meg kell menteni a földet,jó az alacsonyabb fogyasztás plusz Le és nyomaték,a kasznik tény egyre biztonságosabbak,egyre csendesebbek!Fejlődik az autó ipar is,ennek viszont az az ára,Enterprise űrhajót megszégyenítő bonyolult nagyon drága technika!Ha megkapja autó időben minőségben a hozzá járó karbantartást,eszméletlen összegeket emészt fel az űrtechnika fenntartása!Biciklilánc vezérműláncok,hengerek lassan összeérnek,súlycsökkentés minden áron!Kettős tömegű,dupla kuplung,részecske szűrő,két katalizátor,4 turbó,lassan 3000-4000 bar-os befecskendezők,kis és nagy nyomású rendszerek,4 villanyszervó,szanaszét szilentezett futómű,adaptív felfüggesztés,brutál bonyolult autómata váltók,abs,esp,kanyarkövető fényszórók,ledes lámpák,hibrid üzem,és még sok sok ami kimaradt!Aztán a sok sok célszerszám ami kell javításokhoz,kb egy kamionra való!Részemről kis apró cseprő kis fillérbaszó történet egy a sok közül!Renault Clió tech run 1.4 16V 2000 évjárat,injektor csere volt,bontott injektor sor 4 injektorral műanyag osztó csővel 8000ft ez oké!Aztán arra gondoltam kicserélem rajtuk az összesen 8 db O-gyűrűt!Kiderült 4000ft két darab kis aranyos csomagba,ugye 4 kell 16000ft!Mi kerül 8 db szaros benzinálló tömítésbe ennyibe?Raktározás egyebek mi???Nyomozás stb,és kapott 1000-ft ér 10 db oda való benzin álló O gyűrűt,megmaradt még kettő darab!Több éve hibátlan!Tudom ez pitiáner példa,de ebből is látszik a szarért hugyért elkérnek nem kis pénzt,mi van az O gyűrűnél kicsit bonyolultabb alkatrészekkel!?Következő autóm is elérhető álom lesz,lehetőleg minnél kevesebb innovációval!Nehéz is lesz választani,biztos 10 évnél idősebb lesz!

  22. albert adam

   "valami szemétláda befurakodik" - gratuálok! Szerinted az egész városnak szívnia kell a dugóban, mert neked DSG váltós autód van? Ha mindenkinek DSG váltós autója lesz, akkor majd mindenki 50m-re áll a másik tól, hogy kímélje?

  23. csaba h

   Hát nekem a 2.generacio utan a 3.generacio nagy csalodas!Vitaba szalnek a 2 urral ugyanis nagyon hianyzik a fuggetlen hatso futomu!! Sajnos az auto sulya is megegyezik az 1.generacios fabiaval!Ami eleg gaz!Esoben azert nagyon erezheto!Megertem ,hogy ez csak egy szolga marka,de a 2.generacio utan lenyegesen tobbet vartam! Es szeretnem meg kijavitani az szemuveges urat, hogy semilyen hangszigeteles nincs rajta!Ahogy az elozokon sem! Szemelyesen biztonsagosan hasznalhatonak a 4×4et ajanlom.A motor lenyegtelen ugyanis mind kuka.Igen ezek a rengeteg erzekelok elektronika.Szoval egy bizonyos km utan folyamatosan fog irni valami hibat!Ja es dicseret a szerelo urnak a pozitiv szemelyes szakertelmeert!

   1. csaba h

    @balaamester a skoda tul van arazva es raadasul magyarorszagon az audihoz hasonlitjak.Borzalmas,hogy az emberek mennyire felre vannak vezetve.Nekem iszonyu nagy csalaodas,hogy igy leamortizaljak.Ezert a penzert miert nem lehet egy normalis futomuvet es filleres hangszigetelest beepiteni???Viszont Az En kovetkezo autom se szolga Skoda lesz az tuti!

   2. balaamester

    Egyetértek a futómű bajokkal. A második 3-as Octaviamat használom cégesként. 4 évente cseréljük, épp most készülök rá, de többet ilyen szar futóművel nem kell autó. Előtte volt egy 2-es faceliftes, az keresztben-hosszában billegett, ez csak hosszában, de fostalicska így is. Megállapítottam, hogy a Skoda nem tud futóművet csinálni utcai autóba. Gyalázat, hogy egy újonnan 10M Ft feletti autóba csatolt lengőkarosat építenek. Nekem 0 vezetési élményt hoz emiatt. Hosszú, egyenes úton még nem zavaró, de ott jön be az, hogy egyáltalán nincs jól hangszigetelve az autó, szerintem zajos az árához képest. A motor jó, VW fejlesztés, Győrben készül(t), - ma már nem csinálják - ezt rakják az Audikba is. Fogyasztás valóban korrekt, 6 literhez azért már túl kell lépni a megengedett sebességeket. Tapasztalataimat évi 60e km-es vezetés alapján írom.

   3. csaba h

    @tranelarod probaltam tobb 1.6 tdit ,de az 1.9pd 77kw utan mindegyik erotlen volt.Alacsony fordulatszamon elverezteztek!Azert a 16 szelep jocskan megkoveteli,hogy porgetve legyen!De ez nem problema eretlen soforoknek!A hatso fuggetlen futomuert viaszont mindenkepp ragaszkodom.Ez viszont mar a 4.generacioban is hiany! Az tuti ,hogy a szolga Skodaval befezeztem!

   4. tranelarod

    Az 1.6 tdi teljes vállalható, nevetséges a fogyasztása és a 110 lóerős is teljesen jól viszi, a 116 lovas verzió persze még jobb. Én eddig 32000 km-t tettem a céges 2019-es faceliftes verzióba és igen, lehetne kicsit jobban szigetelt, halkabb, de városban is elvan 6-6.5 literrel, országúton viszont 4.5 litert eszik, ami szenzációs, egyébként a 32000 km átlaga 6.3 liter, ennek fele város, a másik felének a fele autópálya, a másik fele országút. A hátsó futómű csak kanyarban és rossz úton zavaró, de akkor se élhetetlen, ellenben igénytelen, szervizelni így olcsóbb és tartós. Az autó alacsony súlya örvendetes, kombiként is 1300 kg, ami jó a fogyasztásnak és a kezelhetőség, rugózás szempontjából is áldás. Egyedül a váltó nem ideális városban, mert minden fokozat túl hosszú, de ez megszokható.

  24. Tibor Rózsa

   Hasznos csatorna, köszi! A sütit meg inzézük!

   1. András Szörényi

    Kedves Tibor! Köszönjük szépen előre is:-)

  25. Andras

   17:24 Ebben biztos 180.000km van? Miféle szőrőstaplú forgatta ezt a kormányt?

   1. llaci80

    eladás előtt a flotta autókon ezeket cserélni szokták mert ők olcsóbban jutnak hozzá ehhez az alkatrészekhez...optikai tuning...többet kérnek érte eladáskor

  26. Peter Flander

   Dízelt is csak az ökör vesz. Nekem Octavia 3 van - szolgálati. Országúton 4,8 liter fogyasztás. 1,4 TSI (nem autópálya, ott azért eszik 200-nál 10-et is)

   1. Róbert Albert

    @Peter Flander az 1.6 tdi az más kategória! Nekem volt eddig a családban már vagy,20 autóm is ! Van tapasztalatom mindkét táborral (benyo,diesel) Accord 2.4 szívó benzin 13-15 liter! A dieselek meg eljárnak 5-6 literrel és nyomatékosak is! Hát mindenki eldöntheti,hogy neki mi a jó! De attól még nem ökőr! Amúgy dehogy bántottál meg! Kívánom hogy mindenkinek lehessen legalább egy ilyen "szar skodája"! amiért meg is dolgozott! 😉

   2. Peter Flander

    @Róbert Albert Bocs, nem akartalak megbántani. Nincs sajátom, mivel felesleges, ha itt a cégi. Nem akartam dicsekedni, de ha jobban belegondolok, megtehetném, hogy a főnők vesz nekem autót. Amikor szervízben volt egy hétig (karcolás miatt) a csereautó egy ugyancsak 3-as Octi volt 1.6 TDI. No amennyit én lekáromkodtam az egy hét alatt, az óriási volt..

   3. Jocó Kis

    Köszönöm a tapasztalatokat mindenkinek😁😁😁

   4. ast

    @Jocó Kis A fogyit vissza tudom igazolni,a +15-20 fokos külső hőmérsékletnél a legjobb nálam,az autóm 2015 11 havi Octi kombi 1.4 150 LE,hát kifogtam,első 5000 km vez feszítő kétszer lett rossz,nem ugrott át,másodikra a szívó okoskereket is cserélni kellett gariban,azóta jó,de ha van kb 3 hėt állás induláskor van egy fél mp es morgás míg elkezd dolgozni a feszítő,de ez ritkán jön elő,jó karakterű ez a szíjas motor,44 e km nél járok.Lehet én voltam a 100 000 ik akinél pont kijött a hiba a statisztikában.

   5. pressing1977

    Nekem is ez a 3-as octavia-m van, csak benzines 1.4 TSI 140 le DSG. Jól megy, ha kell, keveset fogyaszt, ha nem tolod neki.

  27. huszaratraktor

   24:02 Ne értsen senki félre, nagyon szeretem mindkét műsort. DE... Ennek a két, többszörösen összetett, két lélegzetvételes mondatnak nagyobb információ tartalma volt, mint a MűhelyPRN egy egész évadának. (Oké. Persze, az nem derült ki, hogy a ködzárfény működik-e. Lehet nem.) "DSG váltó esetén sokkal megbízhatóbbak és jobban működnek az úgynevezett 'olajos- vagy nedveskuplungos' verziók, amiket a nagyobb nyomatékú motorokhoz társítanak. A 250 nm-ig alkalmazott, azért az 1,4 TSI-be is berakott szárazkuplungos DSG-vel sokkal több baj lehet, ezeknek sokkal könnyebben túlmelegszik a kuplungja , nincs olajfürdő ami ezt megakadályozná, (...) hiába kisebb a nyomaték, amit ott át kell vinni, az mégis egy jóval kevésbé megbízható, és egy jóval kevésbé stabil és hosszú életű szerkezet, mint amit ebbe az olajos kuplungos Octavia-ba szereltek, amiben még 6 fokozatú a váltó (...)" Azta.

   1. András Szörényi

    Köszönöm szépen! Egy VW-szervizvezető cimborám kedvenc hajtáslánca az 1,4 TSI-DSG bármilyen VAG autóban. Mert ezek garantálják a kollégáinak a szervizben a fizetését, a tulajok nagy arányban visszatérő vendégek.

  28. Norbert Lakatos

   Ha ilyen autót vásárólsz legyen 1 millió forint feretève a kopóalkatreszekre

  29. beren933

   De jó, hogy nincs telerakva reklámmal az adás, mint pl Speedzone-nál. Megy a like :)

   1. TheSzaboZE

    6-7 percenként reklám..

  30. Torma_S

   Talán lehetséges, hogy be kéne szerezni egy akkumulátoros fúrók mellé adott lámpát...

  31. SkywalkerTibor

   Tibor, az szép hogy tisztább a te kipufogód, de az csak a kormolás mértékére utal(hat), a nitrogén oxidok nem színezik el a kipufogót de mérgezők. Egyébként bevett trükk a dízeleknél, hogy a hátsó kipufogó dob utáni cső/csövek átmérőjét hirtelen megnövelik. Itt az áramlás leválik a csőfalról és nem rakódik ki a korom. Hadd higgye azt a kipufogócsövet szemlélő, hogy tiszta az autó.

   1. Gergely Kisteleki

    Ott a pont.

  32. Gábor Bosnyák

   Üzemanyagtöltő sapka nyitás vezérlő??? Na eddig néztem.....no komment!

  33. Gábor Bosnyák

   Tényleg nem lehet egy nagyobb lámpával világítani, esetleg a kamerára felszerelni, hogy lássuk is miről beszélnek !?? Béna Banda!

  34. kagáskalács

   Már több adásban is észrevettem hogy a fények nagyon sötétek, néha alig lehet valamit látni. A zseblámpa jó, de kicsit kevés, esetleg vagy hogy mindkettőtöknél legyen egy lámpa, és akkor egy alap szórt fény jellegű lenne a másik meg ami részletekre világít. Vagy valami más megoldás?

   1. András Szörényi

    Kedves Kagáskalács! Danke a visszajelzést, ezen megpróbálunk javítani. Egyébként a kamerán is világít egy külön lámpa, épp azért, mert többen is írtátok, hogy kevés a fény azon, amit mi ott élőben látunk, de a videón sajnos nem jön át.

  35. GyureszGarage

   A körbefényezés kérdésére reagálva: a leendő vásárló azért nem veszi meg az autót, mert körbe van fényezve. Megveszi inkább a körbevert autót, hogy aztán ő fényeztesse le... Ki érti ezt?

   1. Gerrard Steven

    mert arról legalább tudja hogy nézet ki mikor megvette te hülye

   2. Slim Shady

    Azért az sem mindegy,h. a fényezés alá hogy van dolgozva. Mert az nem túl kellemes ha 1 év múlva elkezd felhólyagosodni a festék, elindul a rozsda stb.

   3. Laszlo Tersztyanszky

    Ott a pont! Minden ilyen videóban méregetik a festék vastagságot. Ok, ha mm-es vastagságban van rajta a gitt, akkor az szakszerűtlen javításra vall, de ha van rajta egy plusz réteg festék a karcok miatt, az miért baj? Cecíliát idézve csak az vegyen használt autót, aki belátja, hogy a használt autó nem új!

   4. GyureszGarage

    @Gábor Bosnyák logikát nem találok benne. Amikor meg ő akarja majd eladni, ugyan az a gond lesz. Nekem semmi bajom egy szépen ujrafenyezett autóval, azt pedig egész jól meg lehet állapítani hogy a váz sérült e = durvan össze volt törve. Összegezve én szívesebben megveszek egy szépen javított autót, mint egy olyat ami körbe van verve.

   5. Gábor Bosnyák

    Igen, mert látja mennyire volt sérült! Már érted Gyuri?

  36. Mazda4Gaming

   Te levan hibákal a kocsi. Minden baja van. Nekem a 8 gén benzines Honda accordomal ilyenek nincsenek. És bőven 7 liter alat eljarok vele.

   1. lol4224

    és egy civic/accord hol van minőségben ehhez? 🙄😂😂

   2. Tomi Arany

    Azért egy Octaviat ne hasonlitsunk már egy Accordhoz..... Az egy műszer...

   3. Mazda4Gaming

    @Humbuk 33 nem unalmas.

   4. Humbuk 33

    @Mazda4Gaming Lehet, hogy egy másik accord meg ugyan ilyen állapotban van, egy másik octavia meg jobb állapotú, mint a tiéd. Nem unalmas még nektek szinte minden autós poszt alá odaírkálni, hogy a tiétek mennyivel jobb, mint a bemutatott autó!?

   5. Mazda4Gaming

    @Árpád Kiss ne tudd. Meg menyi német kocsit látok a pályákon félre alva nyílt motorhaztetövel... Enyémben 256e km van. És a elhangzot dolgokról a videóban semmiféle hasonló dolkogal nekem nincsenek problémák. Sőt a hátsó felfüggesztése sokkal jobb a én kocsimon. Dehat nekem ez a jó és nekem a fogyasztás. Miatt nem is kellene tdi. Nem feelingelem. De kinek mi

  37. G R

   Ha 80000km lenne ebben a dízel Octáviában 7 év alatt, meg nem venném. Jó csali ez a sok kevés km-t futott fétises emberkéknek, azt utána meg jön a döbbenet , hogy cserélni kell részekecskeszűrőt meg kettőstömegűt mert ezt a 80k-t bizony városban tette meg ez a szegény jármű..

  38. Attila Pronik

   Koszonet a munkaert.es feltoltesert. Gratula a szakertelemhez es eloadas modhoz. Ettol a 3mastol (az operator is igyekezett) gyakrabban johetne anyag.

  39. Coding and Detailing

   DSG váltó "rángatás"-ra van orvosság. Alaphelyzetbe kell állítani és újra kalibrálni. Természetesen még segíteni is tudok benne. 😉

   1. Coding and Detailing

    @lol4224 ha van hiba beíródás, akkor semmit nem ér a kalibrálás. Ez a hiba elég sok mindent jelenthet. Kuplung, pozíció szenzor, mehatronika stb.

   2. lol4224

    @Coding and Detailing nekem p2711 hibám volt, találkoztál már ilyennel?

   3. Coding and Detailing

    @lol4224 elég sokat csináltam és nem 100 km-ig volt jó. Erre azért van egy előírt protokoll, hogy mikor mit kell csinálni.

   4. lol4224

    persze, jó is lesz kb 100kmig :) volt szar dsgm, nem segít semmit

  40. Tamás Kádár

   Annyira izgi ahogy 10 percig rétegvastagságot mértek.

  41. olivers70

   Mi a rétegvastagság mérő tipusa?

  42. István Horváth

   Ettől szerintem egy T25-ös Avensis ezerszer jobb választás, nem mellékesen jóval olcsóbb is.

   1. István Horváth

    @Komment Elek Korban igen, szerintem praktikumban, megbízhatóságban inkább a T25-ös.

   2. Komment Elek

    @István Horváth Összekevertem az utódjával. Abból már nem volt 5 ajtós. Korban az passzól a tesztelt Oktáviához.

   3. István Horváth

    @Komment Elek Olyan autóm volt, 2005-ös évjárat, 5 ajtós, 2.0 benyás liftback. Mai napig visszasírom. 160-nál forgott 4 ezret, totál csendben lehetett vele haladni, nagy volt, kényelmes.

   4. Komment Elek

    De abbol mar nincs 5 ajtos.

  43. zozo76hun

   dizel csoda! dizel SOHA!

  44. Mandela Varró

   Az igen!? Tisztabb volt? Andris Andris.? Mondjuk a reggebbiekhez kepest stb. Azer csak euro 6. Meg szamit azert!()(

  45. Vtec Assault

   Miért a Skoda vigye el a vw piszkos porát?

   1. csaba h

    Azert mert a skoda szolga marka!

  46. marcel benedek

   A szemelyes tapasztalatom szerint a korrekcios ertekeket nem csak az injektorok allapota befolyasolhatja. Nalam peldaul a harmas hengerben a magas erteket a szivosort elkokszolodasa es az orvenylapatok mozgatorudazatanak levalasa okozta, szivosor csere utan a korrekcios ertekek jelentosen javultak, es 1mg/loketen belul volt a szorasa a 4 henger ertekeinek.

   1. marcel benedek

    @András Szörényi Z19DTH motorkódú Opel Signum volt. Azoknál elég gyakori hiba a fent leírt, éppen ezért végleges megoldásként sok esetben egyszerűen kiveszik a lapátokat, és ledugózzák a megfelelő helyeken. Az elkokszolódást pedig egyértelműen a kipufogógáz visszavezetés okozza.

   2. András Szörényi

    Kedves Benedek! Köszönöm, ezt jó tudni, én legalábbis nem tudtam. Milyen autóról van szó?

  47. Béla Varga

   Köszönöm.Én most vettem egy 3 ast újan 2.0 110kw 6 manuális T remélem ki fog szolgálni.

  48. Gabor Witsch

   Követési távolság téma elég összetett. Egy jó gurulással, ha az autómata kiemel (üresbe teszi), vagy egy hosszabb motorfékezés ismerös terepen sokat tud spórolni. Aki minden résbe beugrik, nem csak a saját stílusával terheli a környezetet, hanem a te törekvésedet is nullázza, rádásul kitartóan cikáznak, ami csak növeli a dogót, mert a reflexböl "féklámpavillogtatók" tudománya szájról-szájra terjed.

  49. Gabor Witsch

   Jó látni, hogy más is veszi a fáradtságot és arrébb tolja az autót! Hogy ne kelljen plussz egyszer hidegen indítani / ne zajongjon vagy csak ne kelljen aztán a kipugázt inhalálni a hosszú forgatáson. Like

  50. Marcell Kovacs

   Tuti videó, mínusz a bántó hangerő ugrálások..

   1. András Szörényi

    Kedves Marcell! Köszönjük a visszajelzést, ezen igyekszünk majd javítani. Sajnos a műhelyben a légkulcs miatt néha nagy a csatazaj, Tibor és én sem beszélünk egyforma hangerővel, emiatt nehéz jobbra kihozni.

  51. Ágoston Murin

   Esetleg kommentbe a hatszög olajnyomas pumpa esetét ezen CBBB motorkód eseten a szakértőtől lehetne vélemenyezni? Mennyire várható probléma törvényszerűen ezzel? A video nagyon jó lett, értékes információkat tartalmaz, de ezt a témát hianyolom. Fel is iratkoztam. Remelem itt reakciot is kapok errol. Nekem superb2 cbbb 170 lovas dsgm van, ezert erdekel. Tovabbi sok sikert. 🤟

   1. Levente Vesa

    A cr tdi-k nagyrésze cffb 140 le és cffg 170 le-s és ezeknél már nincs hatszögű tengely,csak egy olajban futó szíj ami direkt az olajpumpat hajtja,ezért nincs velük baj.

   2. Peter Molnar

    @Ágoston Murin többször módosította a gyár a konstrukciót, amíg tartós nem lett. Azért nem örökös, ha szeretnél biztosra menni, esetleg 200-300 ezer km után rá lehet nézni/tartósabb módon javítani :)

   3. bapas09

    @Ágoston Murin abban van és 03G115281F az újabb cikkszám 2010 szeptemberben váltottak erre.

   4. Ágoston Murin

    @bapas09 esetemben egy 2010/4 170loeros 2.0crtdi superb2. Ok

   5. bapas09

    Octaviában egyikben se volt 6szög tengely

  52. Dániel Bukovics

   Már nem azért, de így tönkrecseszni a fényezést 7 év alatt ehhez tehetség kell.

   1. Dániel Bukovics

    Nyílván gyerekek össze tudják csinálni, nyílván ha olyan helyen laksz pl múrvás út mellett az összekarcolja, de 50 centis szélességű (parkolási?) karc és többször ugyanoda rányitott csomagtérajtó stb. az szerintem inkább nem odafigyelés. Persze mindegy, mert ez ilyen, használja az ember. Max amikor eladja akkor kevesebbet ér. Viszont vevői szempontból azért lehet gáz, mert egy laikus embernek az az első benyomása, hogy igénytelenül használták az autót, amiből tud következtetéseket levonni mégha nem is igaz. Ja és már volt a fényezése újrafújva egy két helyen.

   2. Slim Shady

    Ezt hogy érted???

   3. Roland Elek

    ahol én lakok egy fullos fényezés 1 évig sem tart, persze úgy hogy én sosem hibázok parkolás közben

   4. Róbert Monori

    Le lehet rendezni egy fényezést fél pillanat alatt is, nem kell hozzá 7 év!

   5. tai shudai

    Vagy 1-2 gyerek a családban...:)

  53. Dreamer

   Az Értékbecslőt és a konkurens szakportál hasonló műsorát is nézem. Mindkettőnek van pozitív tulajdonsága, azonban az értékbecslőnél azt emelném ki, hogy Tibor gyakran csepegtet el olyan infókat amivel nem csak az adott típusra jellemző hibajelenségeket lehet diagnosztizálni. Nagyon köszönöm, hogy a szakember ilyen igazi szakmai kincseket ad át ingyen és bérmentve!

  54. Adam Landesz

   A 11 helyes parkolóban HÉT ilyen fos van.

  55. Adam Landesz

   Igazi exflottás fosvágen.

   1. Levente Vesa

    Igen,a taxikat csak márkaszervizek szabad javítani,vagy karbantartani,németországban,ezért pontosan nyomonkövethető minden szervizük,nagyon ritkán láttam komoly meghibásodást,általában csak olajok szürők,fékek cseréje,talán ritkán generátor,önindító csere,a taxi cégek nem szeretik ha a kocsival sok a probléma,az sok költséget és kiesést jelent,jellemzően nem meghibásodás miatt cserélik le akocsikat,hanem mert 600-700 ezer környéken,már esztétikailag nem felel meg,pl rengeteg külsö sérülés és beltér főleg ülés elhasználódás miatt a hatóság nem ad rá engedélyt,ezért inkább újat vesznek.

   2. Adam Landesz

    @Levente Vesa Azok Német karbantartással futnak annyit,és nincsenek "felhúzvaokosba'

   3. Levente Vesa

    Na azér azokból a sok fosvágebekből,sok passat,touran,sharan szaladgál a német utakon,taxiként ,4-5 éves korukra túllépik a félmillió km-t és általában bontatlan motorral,és dpf-el,ja és dsg váltóval,szerintem ha szar lenne,nem vásárolná taxinak.

   4. László Tamás

    @Zoltán Lukátsovics szerintem autója sincs...

   5. Zoltán Lukátsovics

    @Gabor Szabo Hány éves kocsival jársz?

  56. Peterbilt 281

   Tiszta FÓÓÓLCVÁÁÁGEN... 🚘👍

   1. csaba h

    A skoda csak egy fokkal rosszabb

  57. Krisztián Kovács

   Esetleg az én kocsimat nem vizsgálnátok át !?? 😁🚘

  58. Géza

   Önámítás ! Egy normálisan karbantartott autó soha nem hozza be fogyasztásban a javítási költségeket, pláne egy "modern" dízel nem.

   1. csaba h

    Az tuti! A dizel csak akkor gazdasagos ha nem romlik!A mostani dizeleket meg rendesen padlozni kell!mivel lenne gazdasagosabb es plane miert is futna 1 millio kmt.

   2. Gabor Szabo

    @Dávid Földvári El bizony. Nem is kicsit. :) Ez van.

   3. Dávid Földvári

    manapság már egy modern benzinesre is ráköltöd ugyanazt az összeget ennyi kilométer után. Egy kis turbós benzinmotornak is bőven lesz annyi problémája, hogy ne érje meg még csak elgondolkozni sem a javításán... És közben meg ez az autó sehol nem rozsdásodik, 10 évet bőven elmenne még és a motorja miatt kell majd idő előtt kidobni az egészet... elbaszott egy világ ez

   4. Gabor Szabo

    Szerintem sem. De hagy higyjék hogy megéri. Legalább a szerelöknek is van munkája. Gyártyák ezt a sok szart orrvérzésig és viszik mint a cukrot. Pörög a gazdaság.

  59. 368l7

   Minden auto viszi a pénzt rendesen

   1. Mihaly Varga

    @Tibor Mohácsi Ivecio 75/18 teherautó nemzetközi fuvarozásban,,950 ezer km. Gyári injektorok...

   2. Tibor Mohácsi

    kivéve a céges :)

   3. Gabor Witsch

    Ez alól a pénzszállító sem kivétel.

  60. I. Simi

   Aki ennyire szereti a lapátolást, az menjen inkább kubikusnak. Nem szeretem az ilyen lazának látszó szakembert.

   1. Gyula Horváth

    Pedig nem mondott valótlant, bármilyen formában is fogalmazta meg emberünk.

  61. Sly6555

   Spritmonitor infókért jár a pacsi.

  62. Lackooo

   A mellény jó helyen van, megnézném hogy veszi fel az ember, mielőtt kiszáll... :D

  63. avian avian

   Mindig igényes, hiteles, mérvadó részek! Köszönöm! Nekem ez a duó sokkal hitelesebb, elfogulatlanabb, hozzáértőbb mint a becsületesnepper adásai! Ha Tibor külföldön is vállalna munkát hívnám!

   1. Mihályi Attila

    Kroneraff a japán fasszopásban jeleskedik, de abban nagyon. :D Meg több helyről hallottam, hogy ő sem mentes a neppermentalitástól.

   2. András Szörényi

    @Szabolcs Kovács Kedves Szabolcs! A gyári alkatrészek elhasználódásának fontos sávja 200-250 e km, de azt továbbra is úgy gondoljuk, hogy a pl. 267 és a 343 ezer kilométeres autók közül nem biztos, hogy a kevesebbet futott lesz jobb műszaki állapotban. De nincs két egyforma használt autó, ez nehéz ügy. A 200 000 km a dízelekre vonatkozott.

   3. Szabolcs Kovács

    @András Szörényi Valóban hozzáértők, de egy észrevételem lenne. A régebbi videóknál azt említették, hogy az állapot számít nem a km futás, viszont mostanában (és ebben a videóban is) Tibor úr többször mondta, hogy nagyjából 200 ezer km felett jönnek a gondok és ez kb minden autónál így van. És én is inkább az utóbbival értek egyet, mert mindenképp kopnak az alkatrészek, akárhogy használom, csak azt nehéz bizonyítani, hogy tényleg valós-e a futás főleg ha külföldről hozott autó.

   4. András Szörényi

    Köszönjük szépen Tibor nevében is!

  64. Balogh Zsolt

   Nem kellene azért azt mondani hogy NEM fog elmennk 500.000km mert tudok pár olyan autóról amibe több van és bontatlan minden téren.

   1. Zoltán Lukátsovics

    @Peter Molnar A DPF-nek csereperiódusa van: Az Audinál 180 000 km.

   2. Peter Molnar

    Csak közben jó kőműves módjára le van vakolva az EGR és kivésve a DPF 😅

   3. Gabor Szabo

    Hát persze! :D

  65. Róbert Monori

   Fényes a kormány mint a salamon töke! Lehet nem karcos meg málló de azért a fényesség is arra utal, hogy volt már használva azért!

   1. Peter Molnar

    @Róbert Monori szerintem is jól mutat egyébként, csak gondoltam leírom,nehogy valaki tekerésnek gondolja egyszer :) ügyes mesterek meg úgyis korrekt pénzből tesznek fel új bőrt, és le van tudva hosszú évekre

   2. Róbert Monori

    @Peter Molnar igen, de cserébe új korában nagyon prémium érzetet nyújt ez a bőr...

   3. Peter Molnar

    A típus egyik jellemzője a gyenge bőrök. Kicsit száraz tenyér a váltógombot is néha egészen hamar el tudja koptatni. Kormányon is sokat számít, milyen a sofőr keze :)

   4. Nomara

    Gyűrűs ujj

   5. lorand batori

    50 euroert ujjbol behuzzak borbe! ;)

  66. Roland

   Igen ezek az új szarok nem mennek el 500.000km jól beszélsz!!

   1. Roland

    @global ball A zöld az biztos (abba 450.000km van és 20 éves) van ismerősöm akinek futár cége van figyelj 1.200.000km van némelyik példányban. (Sprinter) De szürke az már kérdőjeles szerintem az nem.( W211) Igaz abba 390.000km van. És nem mondtam hogy ezek a világ legjobbjai!!!

   2. Roland

    @Márk Neked is ezt tudom mondani.

   3. Roland

    @global ballOlvasd értelmezd még egyszer. Teljesen mindegy milyen új.

   4. Márk

    Nem hát csak többet 😉 ez nem zöccséges merci hogy 5 évesen elrohad 😄

   5. global ball

    Mert a mercid kimegy a világból, mi? 😂