Használt autó 1 millió km-rel: menekülj előle?

Vezess TV

138 E megtekintés21

  Olvasónk Škoda Superbje 999 997 kilométerrel érkezett az átvizsgálásra. Az 1 000 000-ig hátralévő távot együtt tettük meg a már tartalékautóként pihenő, de élete jó részét oktatóautóként töltő 1,9 PD TDI-ben. FIGYELEM! Amíg oktatóautó volt, működött benne a légkondicionáló, nem izzadt benne senki és munkaautóként tulaja rengeteget invesztált az üzembiztosságába. Az autó évjárata 2005, nem 2002, elnézést kérünk a tévedésért!
  Feliratkozás a csatornára: bit.ly/VezessTV-feliratkozas
  www.vezess.hu/
  Facebook-tagozatunk a napi adag benzingőzzel:
  vezess/

  Közzététel: 26 napja

  Megjegyzés

  1. Csaba Rohodi

   Egy kb. 3 éves történet, amit személyesen láttam: 2005. -ös Volkswagen Passat 1,9 Pd Tdi. ~72000 km -nél a kiegyensúlyozó tengelyeket hajtó lánc elszakadt, és ahogy csapódott letépte a láncvezetőjét úgy, hogy a motortömbből a láncvezető felfogatásánál kitört egy kis darab. Az, hogy a következő talán második évjárat fogaskerekes hajtására átalakítsák a láncos megoldást a tulajdonosnak 1.100.000Ft jába került. Nem írtam el az összeget!!! Talán még az olajteknőt cserélni kellett a fogaskerekes megoldás miatt, plusz kettős tömegű lendkereket és kuplungtárcsát is cseréltek. A lánc vastagságát gyerekbicikliken lévőkhöz tudnám hasonlítani. A hajtás úgy megy, hogy főtengely --> lánc (2 szeres gyorsító áttétel!) --> kiegyensúlyozó tengely 1 --> kiegyensúlyozó tengely 2 (fogaskerékkel a kettő közt) --> olajszivattyú. A fenti eset kis fordulaton történt úgy, hogy a motor egyből lefulladt. Akkor a neten utána néztem, és az derült ki, hogy általában a kiegyensúlyozó tengely 2 és a olajszivattyú közt lévő hatszögletű (imbuszkulcs darabra hasonlító) közdarab szokott elkopni, amitől megszűnik az olajnyomás és ennek következtében a teljes motor tönkre megy. Aki egy kicsit is ért hozzá, az legyen szíves gondoljon bele, hogy a főtengely kétszeres fordulaton hajtja a két kiegyensúlyozó tengelyt aminek az a dolga, hogy vibrációt keltsen. Pl. amikor a motor forog 2000-el, akkor a kiegyensúlyozó tengelyek forognak 4000-el. És a két rezgő kiegyensúlyozó tengelyről veszik le a hajtást az olajszivattyúnak. => Nem csoda ha szakad a lánc, vagy elkopik a szivattyú hatszög lehajtása. => Normális, aki ilyet gyárt??? - A legnagyobb pofátlanság az volt a dologban, hogy első tulajdonosé volt a kocsi, és a gyár nem értesített ki senkit arról, hogy a láncot és a olajszivattyú hatszögét pl. ~50000km -után cserélni kell. => Szerintem magán ember ilyen kocsit ne vegyen! :-(

  2. Laci Kiss

   A BXE motorkódu 1,9PD is kibír ennyit?Kell a BXE-ben hajtókar csapágyat és csavarokat cserélni?

  3. Mark.G.W.M Varga

   A világ legjobb motorja 1.9 Tdi bármelyik márkába jó

  4. david 92

   1m kilometernél gyári onindito? Na ne szeditsuk már a nezoket... lehet h gyari csak már 20x felujitva.... kisse felrevezeto musorvezeto...

  5. Róbert Gácsfalvi

   Ugyan ez a motoros T 5 van, egy fos!! minden pénz ráment :-) Fél évig nem volt baj . És nem nagy szám az 1 millió kilométer , bármelyik régi Merci , Toyota tudja .

  6. Zoltan Kiss

   ""LEHUZASI PONT"" na ezek miatt nem szeretem ezeket a "modern"vasakat.

  7. 344 12334

   lol fémcsöcs

  8. istvánné szántó

   Van olyan típus amit még millió fölötti kilométerrel is meg lehet venni. Jó példa erre a W124 szívó Dieseles változatai.

  9. Ádám Strukker

   szuperbe

  10. ákos dlouhy

   Nekem volt egy 1.9pdtdi Caddy-m,2008-ban újonnan került hozzám,2018-ban adta fel 780.000km-nél.

  11. santon3946

   nekem van egy B6 passat cr-em, amikor meglátják a futásteljesítmény az órában ami valós 476.xxx, attól rosszul vannak az emberek. :) nem semmi 1 millió km, gratula. !

  12. Ferenc-Szilamer Fodor

   A passatokban is volt 5 sebességes váltó 131 lóerővel, hogy pontosak legyünk.

  13. Gyula Toth

   Én 500000 rel adtam el motorhoz nem volt hozzányulva

  14. Minden ami Vállalkozás

   hugets.info/show/qpyHnqzNtZ9nlH4/vide.html Látogass el instagram oldalunkra is Ingyen powerdirector pro a feliratkozóknak, további infóért, keress minket a Tiktokon/Facebookon/Instagrammon

  15. Techőrültek Vlog

   a kaszniban már 2 millió km- is van

  16. Techőrültek Vlog

   Nállunk balatonbogláron az autósiskola g astrájában 1.7 millió km-nél lett motor cserélve.

   1. Zsolt Gabor

    Az én suzuki wagon r plusz omban még csak 705000 km van.

   2. tibor szabó

    Ezt mondtam én is senki sem hiszi el az 1.2 es G astram ban 1 millió 340 ezer km volt csak a szükséges kopó alkatrészek cserélve meg 10 ezernél szigorúan olaj csere! annak az órája át fordult 1 millanal 340 ezerrel attam el szinte hibátlanul!

   3. Techőrültek Vlog

    @Kornél Tóth 1.4 twinport

   4. Kornél Tóth

    Isuzu diesel?

  17. istván dudi

   Egy fillért nem ér,eladhatatlan.

   1. istván dudi

    @Garázs Géza persze, úgy nyilván

   2. Garázs Géza

    de neki ér, mert pénz keres vele, ugyan minek adná el?

  18. MrMengele Mr.Mengele

   2014-ben mikor kezdtem dolgozni a németeknél,akkor a tulaj vásárolt egy vadi új Superb-t,mivel 42 hotele van Európa szerte hát mentek is vele,ő és még 3 sofőr,az autó éjjel nappal ment,kétéves járgányban 760 ezer Km volt.Igaz a szerviz intervallumok be voltak tartva,de az autó tökéletesen müködött.Aztán vásárolt egy új Alltrack-t,na ez nem ért egy zsebszart,max ha egy hónapot jól müködött egy vagy két hetet szervizben volt,de a Superb még akkor is simán verte az Alltrack-t.

  19. Andrew Sz

   Érdekes lenne megtudni, hogy összesen mennyit költött rá javítási költségként 18 év alatt.Lényegében minden elromlott már legalább egyszer rajta, kivéve az önindítót :) Én nem merném nyomni neki azért annyira, bármikor lerobbanhat ennyi idősen már, egy "időzített bomba".

   1. Andrew Sz

    @Garázs Géza pl az orrán száján jön az olaj belőle a videó szerint...

   2. Garázs Géza

    pont hogy nem,ha rendesen szervizelte akkor ugyanolyan megbízható mint új korában

  20. István Havril

   Több van benne, mint egy Apollo űrhajóban

  21. Gábor Gergely

   Hibátlan, csak a klímakompresszor van kikötve, mert elromlott. Ilyen igényszinttel bármi elmegy 1M km-t.

  22. Zsolt Papp

   660ezres Passat 1.9 tdi az en ismeretsegi koromben is volt, es szepen ment. De az a 90 lovas verzio volt. Mas kerdes hogy az atlagember egesz eleteben nem vezet fel millio km-t se, es par auto igy is kirohad alola, mind1 milyen.

  23. Minden ami Vállalkozás

   hugets.info/show/qpyHnqzNtZ9nlH4/vide.html

  24. Miklós Somogyi

   Amit szervizelsz az mind elmegy hasonlo km- t Az 1.6 benzines szívo motor is képes rà pl: okáviàban... és töredéke a pd motor költségeinek És összesítve egy rakat szar... a pd.

   1. Huba B

    @Dávid Sárkány es a fogyasztasa se olyan barati..

   2. Dávid Sárkány

    A 102 lovas benzines szintén tartós darab, de iszonyat gyenge az 1.9-hez képest.

  25. Zoltan Molnar

   Ha turbobol es lendkerekbol a 3-ik szett szolgal, akkor az nem 300 ekm-es csereperiodust jelent hanem inkabb 400 ekm-est. 300-as periodusnal mar a 4-ik szett szolgalna.

   1. Tamás Kovács

    @Zoltan Molnar Ön figyelt a videóban elhangzottakra, nem úgy mint a matektanár bácsi a három kérdőjelével.

   2. Zoltan Molnar

    @Sàndor Benedek Ugy emlekszem hogy az ujsagiro azt mondta hogy a "3-ik szett szolgal turbobol es lendkerekbol". Ez azt jelenti hogy 2-szer volt eddig cserelve (az elso szett volt a gyari). A Te megfejtesed arra a feltetelezesre alapul hogy mar 3-szor volt cserelve a turbo es a lendkerek, de nem ez hangzott el a videoban (3 csere eseten mar a 4-ik szettet koptatna). Nincs kerdesem egyebkent, nem is volt. Koszi.

   3. Sàndor Benedek

    Akkor vegyük át a matekot. A gyári amivel kigurult a szalonból 300 nál cserélték ez volt az 1 csere 2. 600 ezer Km nél 3. 900 ezer Km nél. Van még kérdés???

  26. PORGETTYU TV

   Ezt még nem tekerték vissza?? Hol találtátok??

  27. Type 3 66'

   Ez auto , Skoda Superb Mk1 1.9 TDI 🤘 , B5-os Passat-nak a testervere 😉✌️

  28. Zsolt Pintér

   Kovács Pál akiről beszéltek Pilisszentlászlón él? Pont az én Octáviámat is Kovács Pál fogja javítani. Nem lenne semmi, ha ugyan az lenne! 🙂

   1. Eszter Nagy

    @Zsolt Pintér én biztos vagyok benne! 😁

   2. Zsolt Pintér

    @Eszter Nagy Azta! Köszönöm, ez most igazán feldobta a 2021-es évemet! Akkor jó helyre viszem e kocsimat! 🙂

   3. Eszter Nagy

    Igen, Ő az.

  29. László Zaka

   Hánnyal megy?

   1. Zoltán Varga

    @szekreny0 😂😂😂😂😂😂😂

   2. szekreny0

    Hárommal: -vizsgázó -0ktató -vizsgabiztos

   3. Dominik Balog

    Az összessel IS😉

  30. Mariann Pataki

   Hány éves

   1. 344 12334

    nagykorú

   2. Szalai György

    18

  31. makksebi

   Ezen tanultam 2010ben :)

  32. Zsolti L

   Hallottam kisfiam csak pont azért írtam hogy hátha beleköt valami f..fej , akkor tovább megyek de akkor mi köze a kesztyűtartónak a megtett km-hez.Jó kis kocsi 3X kellett már kb 1M-et rákölteni meg hol a többi amit nem tudunk

  33. Laszlo Peter Urmenyi

   Rettenetes hadarás. Nem lehet normálisan beszélni? Micsoda betegség ez? Torzítják a nyelvet.

  34. Gyula Szabó

   Szörényi úr példája az 50 ezres , 100 ezres stb...futásteljesítményű autókról egyszerűen nem igaz , ezt tapasztalatból mondom ! Nekem 50 ezerig a kötelezően előírt karbantartson kívül nem kellett költenem az autóra , de 100 ezertől folyamatosan ( féktárcsa , fékbetét , kipufogórendszer , kuplung munkahenger , generátor forgórész stb.......) Nem tudom mit ért az alatt , hogy egy ilyen autót bőven egymillió alatt lehet kapni , de ha az amortizációt figyelembe vesszük ennek a járműnek az értéke a nullához közelit ( kíváncsi lennék totalcar esetén mit fizetne érte egy biztosító ??? ) ! Ha nem lennének a kelet európai országok melyekbe tömegével hordják az alacsony életszínvonal miatt a 10-15 éves kocsikat az ilyen és hasonló járművek pl Németországban már régen a bontóban lennének !!!

  35. YELLOW

   Ez lenne a kedvenc dízel motorom, ha nem lenne az adagolós 1.9TDI. XD Na jó a Mercinek is van olyan dízele, amit nagyon csípek. Egyébként hasonló jó motor pl az 5 hengeres 2.0 TD. Az régebbi motor, főleg Audi 100-asokban volt. Volt a családban és szerettem vezetni. Alapjárat mozdonyos, de amikor nyomta neki az ember, egész kellemes hangja lett és meglepően jól húzott. Mellé óvatosba járva, marha jó fogyasztása volt, és jellemzően sosem volt semmi baja.

  36. Szabolcs Hollósy

   A Pd elemet nem csak a bütykök löködik, hanem ellen kell támasztania annak a nyomásnak, ami miatt a diesel motorok sokkal nyomatékosabbak, mint benzines társaik. Igaz, jóval kisebb felület "merül" a munkatérbe, mint amin a dugattyú összegyűjti a tolóerőt, amiből a keréken forgatónyomaték lesz, de azért az az ismétlődő nyomás lüktetés szerintem rendesen igénybe veszi a PD elem befogatását...Nem gondoltam, hogy ez az egyedi diesel konstrukció 1 millio km-t tud megtenni, érdekelne, hogy ez a motor melyik gyárban készült, ha jól emlékszem 2002-ben már Győr is gyártotta ezeket.

  37. Dani Danko

   Akárhogy is szúr itt az 1.9 az úr !!

   1. Waranus36

    Napasztmek

  38. Hallja Menjeninnen

   "Generációk tanultak meg rajta vezetni"... Pontosabban jogosítványt szereztek. :)

  39. Hallja Menjeninnen

   Használt autó 1 millió km-rel: menekülj előle? IGEN.

  40. Christian Smith

   A cím elgondolkodtató... láttam-e már olyan autót, amit nem használtak és mégis MAJDNEM egymillió km van benne? Én még nem, de lehet, hogy csak nem vagyok eléggé tájékozott. Ezért nem értem, hogy minek oda a "használt" jelző... nyilván én vagyok a hülye, bocsánat!

  41. Admin Enburkollak

   Sziasztok BUÉK mindenkinek ! Ezek szerint az enyém még bejáratos? (406.000 km ) 🤔🛠️

   1. Admin Enburkollak

    Hogy mennyi bunkó van már itt is Tisztelet a kivételnek !

   2. Garázs Géza

    @Christian Smith te még sosem ütöttél mellé? Látom neked meg az empátia ismeretlen szó

   3. Mák Ferenc

    @Christian Smith neked meg etikáról

   4. Christian Smith

    Látom, sikerült nyelvtan órákról hiányoznod.

  42. Imre Moskovits

   "a mi drága nézőinknek"

  43. Márton Nagy

   Valahogy most nem találom az én japán autóm 3x többet is elmegy kommenteket 😅

  44. Pálfi József

   Szerintem kapja meg ezt az autót Emilio szulinapjára.🤣Akarom mondani névnapjára.🤣🤣🤣

  45. marci soltesz

   A pd elemekkel mi a helyzet?

   1. * Robin

    Még működik, de azért 1 millió km alatt biztosan voltak már felújítva vagy cserélve, de kitudja

  46. Viktor Huszti

   Az én autóm is skoda superb 2007 és és 900.000km vann benne

   1. Rudolf Zentai

    @Viktor Huszti :)

   2. Viktor Huszti

    Taxi volt ! :D

   3. Rudolf Zentai

    900 000 ezer km? Gratulálok, ez igen figyelemre méltó teljesítmény! Hisz ezek szerint a kb 14 év alatt, amíg használtad, minden egyes nap megtettél vele vagy 170 ezer km-t, azaz naponta megkerülted a Földet vagy négyszer ;-)

   4. Kory

    900000 ezer? Az egy kicsit sok milliárd. 🙂

  47. Ákos Horváth

   Milyen zene szòl közben? Nagyon bejön!

   1. Ákos Horváth

    @Loci Köszi!

   2. Loci

    Rock On!! - Scott Lee Cupp Üdv, Lóci (a vágó)

  48. Pal Kaposi

   ahogy a magyar honvédségre is mondtam már, küldjétek irakba...

  49. Balazs Bense

   Azért a mocitető gázrugója biztos nem gyári :D annyira ne legyünk naívak ;)

   1. Norbert Norbert

    Az én 2001-es wagon r+ csomagtér teleszkópja is eredeti és biztosan többször volt nyitva

  50. Zolko Elek

   Minden tiszteletem a tulajnak!! De András, azért a T4 sem volt piskóta amit vittem neked....:) :) abba is 1mill pár100ezer volt... :) :) BÚÉK!!

  51. pista Miklos

   Erről van szó! Akkoriban meglehetett rendesen is csinálni azokat a motorakt úgy is, hogy jól megy, jól fogyaszt, meg tartós is.

  52. J. István

   Mondeo is megy ennyit.... 😆😆😅

   1. Balazs Bense

    @J. István Tudom, TDDi-m van :)

   2. J. István

    @Balazs Bense mk3-ban a tddi eleg jó. A tdci az mar minden csak jónak nem mondható sajnos.

   3. Balazs Bense

    Mk3-as? 500 felett láttam. De hamarabb kerülnek bontóba. TDDi/TDCI.

  53. Origae

   Szar trágyahalom kasztni , mint mindegyik 4kerekű a világon

  54. Zsolti L

   J-s rendszámmal 2002_es?

   1. András Szörényi

    Kedves Zsolti! Ez jogos, összekevertem. Ez egy magyarországi Superb és valóban 2005. februári, elnézést a tévedésért!

   2. Vanish Oxiaction

    *Rendszám cserèről, vagy külföldről behozott autókról hallottál már ¿?¿ 😀 🤡 😂 Bìrom az ilyen idiótákat, akik csodálkoznak rendszám, ès èvjárat között...*

   3. Heikki232

    Igen, az olyan 2004 vége, 2005 eleje kb.

  55. FDToth2x

   Ha aturgik az 1 millon, akkor onnan honnan lehet tudni h mennyi osszkm van benne? Vhol mbene van a memoriaban?

   1. Czgld Tms

    @Zoltan Pap ezt a részét nem tudtam.

   2. Zoltan Pap

    @Czgld Tms Bármire át lehet irni egyszerüen a motorvezérlőben lévő km-t is.. Nem lehet megmondani biztosan hogy mennyi van benne

   3. Czgld Tms

    Úgy tudom, hogy a motorvezérlőből ki lehet olvasni, megfelelő programmal persze.

  56. Zsolt Pákozdi

   A 131 lovas Passat 320nm, amúgy kíváncsi lennék, hogy a vezérmű tengely gyári benne, vagy az is volt cserélve?

   1. Szabó Péter

    elszoktak kopni a hidrotőkével együtt. Puffog rendesen a légszűrőbe . hugets.info/show/lnd0isibn5WrqWE/vide.html

  57. Gluck Roland

   Ha már ekkora ászok vagytok legyen már faszotok és írjátok le mennyi lett ráköltve össz vissz?

  58. István Pápai

   Az Enyém 16 éves, garantált 176.000-rel.Megnyugodtam.

   1. Malacovics

    50000 km alatt is ki lehet nyírni egy motort. Minden az olajcserén és jó használattől függ.

   2. Csendes Elme

    :)

  59. Jóska Sobri

   Karosszéria egy az egyben passat b5 hátúl , de alapjaiban is mindenhol. B5 van nekem esküszöm ugyanez a szelepfedél van benne, szerintem még az egr szelep is cserélhető lehet :) Pont ugyanilyen a sziíjfedelem és kormányszervó tartály takarója is. Megkockáztatom sok alkatrész azonos lehet. Akumlátor fedél ugyanaz ugyanott is van mint nekem, a szivócsonk ugyanolyan . Mondjuk enyém is 1.9 pd tdi.

   1. Ricsi B.

    @imi290 Az esernyőért már megérte annó az a plusz pár milla 🤣🤣🤣

   2. Czgld Tms

    @Jóska Sobri elég sok mindentől lehet vibráció, de pd elem tömítéseket érdemes cseréltetni ( egy jó szerelővel). Beázást meg nem fogod egyből észrevenni, csak mikor már meghal a komfort modul, ami a vezető ülés alatt van. Az a baj vastag a kárpit, az képes szépen bedunsztolni mindent alatta. Érdemes rálesni 🙂. Tűzfalnál a pollen szűrőnél, kábel átvezetéseknél, mert az akksi alatt eltömődik a kifolyó nyílás, azt szépen megindul a víz befelé 😃. Ajtóknál meg a kédereknél és az ajtópanel szigetelésnél szeret ázni. Én is szeretem az enyémet, van még vele meló, meg lesz is, 20 éves technika.

   3. Jóska Sobri

    @Czgld Tms 1.9 pd tdi AV 74KW kombi xd. Nekem nem ázik. De van màs bajom . Egy kicsi vibràcio pedig kettős tömegű új gumibakkok jók àllitólag. Làttam egy opciot pd elem gumitömités. De nekem a gumibakkok gyanúsak . De alapjàban igàsló , bàr én kimélem

   4. Czgld Tms

    @Jóska Sobri tudom, hogy nem fikáztad, nem is azért írtam 🙂, nekem is b5.5 van awx kódú 1.9 pd (már 521ezer km-el) ugyan az, mint ami ebben a superb-ben. Mondjuk azért hiányoltam, hogy nem mondták el ennek a kasztninak a hátrányát (beázások ajtóknál, tűzfalnál, amik ugyan orvosolhatók) de így is jó videó volt.

   5. Jóska Sobri

    @Czgld Tms nem fikàztam. Pont ez a Skoda előnye, olcsóbban kapod az autót ugyanazzal a technikàval. Ugymond ja utànzatok vagy liszenc autók. De jók amúgy

  60. Ujj Ricsi

   Azért megmutatnám hogy egy karban tartott 300km es 2,5V6 se kene így el átkozni mint ti..

   1. alfonz senki

    @Ujj Ricsi Azt gondoltam. Magam is így vagyok vele, csak a többség nem.

   2. Ujj Ricsi

    @alfonz senki hát az enyém olyan, és igyekszem mindent megcsinalni időbe rajta

   3. alfonz senki

    Akkor nem ha értesz hozzá és megelőzöd a bajokat. Csak hát az ritkaság. Meg el kell kapni egy olyat aminek tudod az előéletét tutira.

  61. Pomaj Zsolt

   A Magyar határ mágneses mezeje LOL :D

  62. Alex Mercedes

   Számodra a lerohado sárvédő és küszöb a lenyűgöző??

  63. Nagy Jenő

   Ebbe a le nem vezetett km-eket is beletekerték, kellett papíron km valamilyen elszámoláshoz, máskülönben ez már széthullott volna. 500 ezer km-s Audival vizsgáztam, azzal is folyamatosan csak gond volt. 1 M km az több, mint 40.000 üzemóra egy oktató autóban...

   1. András Szörényi

    Kedves Jenő! Öt éve volt benne 741 000 km www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2015/09/30/magyarisztan-700-ezret-futott-skoda-letezik/ Sehova nem volt tekergetve, ezt honnan vetted? Van benne évente több családlátogatás Hollandiáig, az összes nyaralás, kirándulás, munkahelyi ingázás. Összejön, ha valaki sokat utazik.

   2. András Arányi

    Nagy Jenő Vagy 5 év quasi folyamatos üzem.

  64. Janos Varga

   Tehat a konkluzio, amikor elromlik valami es kicsereled, akkor az feltehetorn jobb lesz es megy tovabb. Huuuu. Sosem gondoltam volna.

  65. Tibor Mohácsi

   a 2000-res évek elejéig csináltak minőségi autókat és amelyeknek nem igénytelen szar tulaja volt mai napig hibamentesen mennek. mondjuk a klima számomra érthetetlen. 50-100 ból megvan és nyáron jol tud esni pláne ha 4-en ülnek benne...

   1. Garázs Géza

    én városban soha nem kapcsolok klímát ,mert egészségtelen

   2. Garázs Géza

    most 2020 ban is gyártanak tartós kocsikat,csak nem a VW

   3. Novák Zoltán

    Nekem egy 2013-as Prius Plussom van 490ezer km-vel. Futómüben eddig két lengéscsillapítot kellett elöl cserélni, értékre jó volt de már izzadt. Minden más gyári, még a stabpálca is. A motorban sajnos nem megfelelö idöközönként cserélte az olajat az elözö tulaj ezért kb. 400ezernél el kezdte enni az olajat (10ezer km-ként 2 liter) illetve hengerfejes is lett (tipus hiba, 400 ezer korul a legtöbb az lesz.) ekkor kapott egy új gyürü szetett, hengerfejsikolást, tömítéseket (320ezer forint volt összesen) azóta vígan szalad.

   4. Ricsi B.

    Azért lehet találni még 2008as évjáratból is nem túlcsicsázott autót.Jelenleg egy 2008as kia riót hajtok és ezt még nem pakolták tele minden szar drága alkatrésszel.Egyszerű mint a szög.Nincs turbó szerencsére benne.Egyedül az automata digitklíma van benne ami elromolhat de eddig még nem tette.Nem szeretem ezt az autót de ide budapestre még ez is túl jó.A belseje bézs-fekete az jól néz ki,kellemes benne ülni de kívülről........🤣

   5. András Szörényi

    Kedves Tibor! Ez már tartalékautó, van helyette oktatásra is másik és nem megy melegben, azért nincs megjavítva benne a légkondicionáló.

  66. Moo

   A millió km akkor lesz valami, ha közben nem kellett a fél autót lecserélni..

   1. Moo

    @Czgld Tms Egy alapszinten autókkal foglalkozó csatorna hozzászólói ennyire tájékozottak? Hány gyártónál vannak különböző modellek kiállítva pont azért, mert 1 millió km vagy mérföld van benne. Olyan is van, amiben van 3 millió mérföld. Rengeteg 1 milliót futott autó van. De egy példa. 1990 Honda Accord. Használtan vette az ember 74 ezer mérfölddel. A legnagyobb tétel egy üzemanyagpumpa volt. Illetve a kormányt újrabőröztette. Ez is megtekinthető a Honda-nál Maine államban valahol. + A Honda adott neki egy új autót érte. Az enyémben nincs persze 1 millió, de jelentősen korosabb és sokat futott. A futómű minden eleme gyári. Vákuum csövek, meg egy hűtő.. A lényeg, hogy ha ráköltöd azt amit erre a Skoda-ra költöttek, akkor bármilyen autó elmegy ennyit. Itt nem a semmin van a hangsúly. Hanem azon, hogy amíg az én autómban egy adott alkatrész gyári, addig ebben a videó állítása szerint fél évente cserélni kellett. No meg a temérdek kiállított példa. De, ha azt a vonalat nézzük amit ti. Akkor egy ilyen Skoda-t bátran meglehet venni bármennyi km-el, mert a fenntartása nem sok, ugye?

   2. Czgld Tms

    Mondj egy olyan autót, kedves Moo, amiben 1milla kilóméter alatt nem kellett cserélni semmit.

   3. András Szörényi

    Ebben a fődarabok közül egyedül a váltó nem eredeti, de 950 000 km felett ment. Ha azt akkor megjavítják és nem bontottra cserélik, akkor elismernéd ezt az autót?

   4. Balázs Gaál

    Mit jelent az a fél autó?

   5. V Sz

    Semmi kritikus költség nem merült fel az 1 millió km alatt. Ennyiért meg bőven megéri életben tartani ezt és az ilyen autókat.

  67. R Rob

   Nem láttuk amikor átfordul:( ... Al Bundynak is volt egy ilyen Dodge-ja...

   1. Lajos Zsolt Varga

    @András Szörényi az én passatom is ugyanezt írta ki óra csere lett

   2. R Rob

    @András Szörényi Valóban. . . Kár. . . Kis plakettet lehetne gyűjteni mint régen a buszsofőrök 500ezer , 750ezer, 1millió km (balesetmentesen). Al Bundy megvan?

   3. András Szörényi

    Kedves Róbert! Mert nem fordult át, megállt 999 999-en a számláló. A lenullázott napi számlálóból látszik, hogy gyűjti a kilométereket, de az összmennyiség nem változik. A 6Y Fabia ezt írta ki az egymillió után: - - - - - - Úgy látszik, még márkán belül sem egységes.

  68. zsolt lőkös

   Ezért nemgyártsák már ezeket a 1.9 tdi motorokat mert nemromlonak.

   1. Balázs Gaál

    @G R Melyik 1.9 PD TDI piezós?

  69. Tamás Denem

   Valaki meg tudja mondani, hogy a rádió mellett fel gányolt érme mi célt szolgál(19:16).

   1. RangerHMMWV

    A tűz ezen mesterségeknél lényeges szerepet játszik: kenyér kemencében sül- a kerámia is, sört tűzön főzik, kémények szintén kemencék-kandallók-kályhák füst kivezetései, a kovácsé a legforróbb kemence - 1200 fok - a középkor nehéz lehetett.

   2. RangerHMMWV

    @András Szörényi Hosszú bottal megy és gyereket hordoz a hátán, ő Szent K., az utazóké: p1-ssl.vatera.hu/photos/d0/6d/univerz-lis-term-k-szent-kristof-rme-f23a_1_300.jpg?v1 Szent Flórián a Római időkből lett ábrázolva, piros köpennyel, díszes sisakkal, zászló rúddal és kicsi dézsával a kezében amiből vizet önt a tűzre: www.pannoniaterra.hu/media/tetelek/m2/12477e.jpg

   3. RangerHMMWV

    @András Szörényi Vagyis amikor oktatás folyik, ő az utas és reméli hogy rendben mennek a dolgok. XD De azért vannak a plusz pedálok hogy azonnal beavatkozhasson, a kormányt már viszont nehezen tekeri és inkább csak bal kézzel. Az én B-s oktatóm közlekedési rendőr volt 2007-ben- azóta is- és egyszer amikor végeztem a rutin pályán, ő maradt a jobb egyben, engem maga mögé ültetett és látszólag James Bond/Knight Rider stílusban mentünk. Ezt minden tanulójának bemutatta, hogy lássuk nem nehéz az autó vezetés, ha ő neki így is megy. 2007-es Suzuki swiftel -5000 km-es- járt és annyira keskeny autó, ő meg magas- hosszú kezűként vezetett a városban. Az oktató teherautók és buszokban csak fék pedál van és nekem 9 majd még 4 év után nem kellett belefékezzenek soha az oktatóim. C, CE+ BE, D +DE

   4. Vanish Oxiaction

    @András Szörényi *Szt.Flórián a tűzoltók, pékek, sörfőzők, kéményseprők, fazekasok, kovácsok, vèdőszentje...😉*

   5. András Szörényi

    Kedves Tamás! Védőszent, csak arra nem emlékszem, hogy Szent Kristóf, az utazóké vagy Szent Flórián, a tűzoltóké. A tulaj főállásban tűzoltó, az autós oktatás a mellékállása.

  70. Benjamin Gombos

   Sosem voltam sem dízel és sem VW-fan, viszont ez a konstrukció eszméletlen jól sikerült, az ilyenek miatt meg lehet emelni a kalapot egy gyártó előtt. Ezek már az utolsó generációi azoknak a motoroknak, ahol a mérnököknek a tartósság szempont volt, a közgazdászok pedig nem nyúltak felülről bele mindenbe még.

   1. András Arányi

    @Garázs Géza Nem értem. Valaha megérte. Pl. Bogár. Vagy a 60 évvel ezelőtti 180-as Merci. Jó, egy kicsivel talán többet fogyasztottak, de a nafta csak egy része a költségeknek. A pénzügyes, meg a divattervező diktál. A konstruktőrök (lelkiismeretüket feladva, naná féltik az állásukat) CAD/CAM-el (ami csak azt tudja, amit beletápláltak, innováció, új, esetleg zseniális megoldások szinte sehol) megterveznek egy-egy részegységet. Sokszor külön cégnek kiadva. A végén a technológusok stb. vért pisálva valahogy belepasszírozzák a részegységeket a rendelkezésre álló micsányi helyre. A fő szempont; Ad 1. Minél olcsóbb legyen (a minőséget pótolja a reklám & marketing). Ad 2. Ha valami nem stimmel, jön a facelift (jó párszor). A pógári életben az egyébként a vén kurvák specialitása. Ad 3. Az automata szerelősoron robotokkal össze lehessen rakni. (Persze csak Allah tökéletes, így ha valami beszarik, akkor nézhetnek. Tanúja voltam.) Ad 4. A szerelhetőség, megbízhatóság stb. le van szarva. Az elektronika majd kiolvassa, vagy nem. Ad 5. A sorok mellett bizonytalanan nációjú betanított munkások állnak. Olyan is az egész!

   2. András Arányi

    @FFmybest Csirketelepen.

   3. FFmybest

    @Garázs Géza hanem hol?

   4. Garázs Géza

    most is van ugyanilyen tartós motor , csak azt nem a VW nél kell keresni

   5. FFmybest

    Igazából a mostani 2.0 TDI-k is nagyon sokat elmennek.

  71. driver szabi

   Én simán elhinném,hogy 300 ezer körül van benne...

  72. tai shudai

   Ezek jó blokkok voltak, de személyautóba nem éri meg ilyen motort gyártani. Bár ez haszonjármű, mennyi pénzt termelhetett, te jó ég.:D

   1. Czgld Tms

    Nem érte meg, mégis több milliót legyártottak belőle. 😃

  73. Tamás Makkinen

   Tiborcz Istvánt lehet h érdekli. Jó vételnek tűnik

   1. Zoltán Varga

    @Dobrev Klára DK...... nem semmik vagytok! 👍👍😂😂😂😂😂

   2. Dobrev Klára DK

    Jaaaj, mindig ez a zsidózás... :'D

  74. Tamás Szatmári

   Na vegre valaki aki nem superBéé nek nevezi hanem superb-nek ahogy azt kell.

   1. Rogyion Romanovics Raszkolnyikov

    Nekem ez akkor is Szuperbééé marad. :) Könnyebben áll a szájra. Magyarosabb. MZ-t is Mindenki Emzé-nek mondja, miközben Emcet. Legalábbis német szájból Én így hallom. de javítson ki Valaki, ha rosszul tudom!

   2. Karesz Fazekas

    @Pálfi József mi

   3. Németh Péter István

    @András Szörényi Jól saccoltad a végén ,én javítottam oktáviákat olyan 200 ezer km ig én is olyan 3-400 ezerre saccolnám a km-ert ! Ha oktató volt még kevesebb re !

   4. Pálfi József

    @Tamás Szatmári Nekem fontos egy jelentéktelen ember véleménye is.

   5. Tamás Szatmári

    @Pálfi József koszi, sokat jelent nekem az elismeresed

  75. Richard Stefanits

   A 2.5 v6 tdi kerülendő, messziről, kivéve ha kifejezetten ismered a hátulütőit, és van az autó árának megfelelő összeg meglepi esetére. A kopó vezérműtengelyek, az elhaló bosch vp44 adagoló, a leeső himbák, és a többi eléggé kellemetlen meglepiket tudnak nála okozni. A vezérlésének cseréje is költséges. Maga a blokk és a forgattyús mechanizmus örök lenne, ha körülötte a többi cucc nem halna el ilyen ronda módon. Illetve, nem is kifejezetten erős a fogyasztásához képest, vagy is inkább azt mondanám, hogy dízelhez képest kissé torkos.

   1. Milàn Dunai

    @András Arányi valszeg a magasabb teljesítmény miatt, küldhetek majd képet

   2. András Arányi

    @Milàn Dunai "kettétört vezérműtengely" Ilyet még nem láttam, nem hallottam.

   3. Milàn Dunai

    Barátomnak volt A4 B6 2.5TDI-je, 25 éves (nem az autó) létére persze agyon tuningolva, 300LE körül volt, kb 600Nm, de többet költött javításra mint tuningra. NEM(!) a tuning hanyagsága miatt, hanem a fent felsorolt dolgok miatt. Természetesen a majdnem 2x akkora teljesítmény se tett jót, viszont jól volt bánva azzal az autóval. Hétkóznapokon a legnagyobb gondok ilyenekkel voltak, hogy rossz az ablakmosófolyadék szenzor vagy valami ilyen apró butaság ami nem befolyásol semmit a hajtásban. Edit: És a műhelyben azóta is ott van a kettétört vezérműtengely emléknek, de akkor is hazajött 1.2 3 hengeresként :)

   4. András Arányi

    Richard Stefanits "Maga a blokk és a forgattyús mechanizmus örök lenne," Még szép.

  76. Kornel Schwarcz

   "dizeleknel nincs vakum a szivocsoben" - turbodizelnel foleg :-)

   1. Richard Stefanits

    Ott is van. Csak ugye, nem mindig. :))

  77. Tamás Zsoldos

   Nagyon jo musor, nagyon jok a musorban szereplok es nagyon jo kis 1.9pd. Kosuonjuk, varjuk a kovetkezot

  78. Gábor Sárik

   Ez bizonyított...! 👍 Jó példàja annak h nem km-t és nem évjàratot kell venni!! (milyen lenne ha "még igényesebb" lenne a gazdàja...?! 🤔 Pedig rengeteg pénzt termelt ez màr neki...)

  79. SkywalkerTibor

   "Ha már" kuplungozták, lendkerekezték, akkor vajon miért nem cseréltek főtengely szimeringet is?

   1. Garázs Géza

    @Gyula Németh pont ami nem folyik nem kell bántani,makd ha folik,mert az új szimering nem fog a vályúba feküdni amit a régi a főtengelybe vág, így rosszabb lesz mint volt

   2. Csendes Elme

    @sanyiiiii7997 Igen! Ez igaz, lehet hogy mashonnan folyik.

   3. Csendes Elme

    @gergo70 Vagy, 300 000 ezerrel ezelott csereltek. Annyi boven belefer egy fotengely hatsoszimeringben.

   4. gergo70

    @Gyula Németh igen nyilván, de ugye ahol gyorskötözövel van rögzítve a turbó csö , ott ne várjunk elöre gondolkodást. Egy turbó csö kb 5-max 10,000 Ft lehet. Plusz elég sok helyen volt olajfolyás , de a gazda úgy gondolhatta, hogy az nem befosályolja jelentösen a vezetési "élményt".

   5. Gyula Németh

    @gergo70 De b+, ha már szét van szedve csak dobok bele egy 10e Ft-os szimeringet!! Ha egy hét múlva kezd el folyni, akkor megint lehet szétszedni! Aki nem így csinálja, az inkább ne is nyúljon hozzá!

  80. Dzsunior Dzsordzs

   Hihetetlen bonyolultak, sok elemből állnak ezek a dízelek. Remélem minél hamarabb eltűnnek (nálunk is). Nem beszélve arról a "kellemes" élményről amikor a hülyegyerek előttem ad egy közepes gázt és füstöl, mint a mozdony és persze azt hiszi, hogy vagány. Mikor meglátok egy vélhetően ilyen autót azonnal lekapcsolom a ventilátort az autómban.

   1. homboloify

    @Balázs Gaál Szerintem még mindig nem érted. :D Arról próbálnék beszélni, hogy az egyes hajóknál még szerintem lenne mit lefaragni, mert van rá potenciál, az egyes európai autókon meg már egészen messzire eljutottak a lehetőségekhez képest. Ennek semmi köze ahhoz, hogy egymáshoz képest adott szállítótt tömegre mekkora kibocsátás esik bármiből. Az egyikről már sok bőr lehúztak, a másikról még lehet, (és tervezik is). Így értesz? Temészetesen nem kell egyetérteni, de lagalább megérteni, mert mást cáfolsz, mint amiről egy ideje beszélek. Valóban vehetek Mustangot, mint üdítő kivételt, meg a Honda és a Hyundai gyártó kis, sportos kéziváltós kocsikat, de a nagy európai gyártók, pont leálltak azokkal az autókkal, amik a védjegyeik, és az európai auótzás védjegyei voltak. És nem mert tilos, hanem mert olyan szigorú bírságokat kell fizetniük flottaemisszó alapján, hogy nem éri meg. Csak szeretném, ha a lennének a kedvenc kis mindeféle alsó-közepes gt meg gti kocsiaim, és a világ kicsit igazságosabb lenne olyan téren, hogy más emissziós tényezők esetében is vigyék végig azt az szigort (erőművek, repülés, hajók, de bármilyen forrású és anyagű károsanyagkibocsátás), amit a személyautóknál. Mert így úgy tűnik, hogy az autókat használja a politika arra, mint mindenki számára nap mint nap látható dolgot, hogy megmutassa, hogy jól végezte a dolgát környezetvédelem terén. Én értem, amit te írsz hogy CO2/tonna/km-eket hasonlítasz össze, meg elmondod, hogy az egyik anyagot nem lehet a másikkal összehasonlítani, ami tök igaz. Én a lehetőségek és a tettek összehasonlításának az oldaláról beszélek.

   2. Balázs Gaál

    @homboloify Mondtam már, hogy válaszd ketté az emissziót. A CO2 kibocsátás kizárólag a fogyasztástól függ. Ha bemásolsz nekem néhány "harmadik világbeli gigahajót", én kikeresem neked a gépészeti tulajdonságait, de addig csak a fingot fűrészeled. Ma a globális felmelegedés a legnagyobb córesz, valamint a sűrűn lakott nagyvárosok helyi emissziója. Ezek egyikében sem a hajózás a hunyó, hanem a közúti közlekedés, azon belül pedig a személyautók. Ez tény, pont. Minden további nélkül vehetsz kézi váltós, 2,5 literes kocsit, még nagyobbat is. Vehetsz Mustangot, mi tart vissza? Nincs betiltva...

   3. homboloify

    @Balázs Gaál tehát szerinted az öreg, harmadik világbeli, földet körbejáró gigahajóknál kimaxolták, meg általában a hajóknál kimaxolták a lehetőségeket a hatekonyságra, co2 kibocsátás csökkentésére, részecskekibocsátásra? Mindemellett a környezetre ennél nagyobb terhet róna, ha néhány pénzes vagy hobbyautós személyautója lehetne kéziváltós és 1.5l helyett mondjuk 2.5l űrtaltalmú, hogy azzal lemenjenek a Balatonra vagy a sarki Tescóba (a többség úgyis a takarékos kocsit veszi)? Ok. Tiszteletben tartom a véleményed...

   4. Balázs Gaál

    @homboloify Mivel a hajómotorok jó fajlagos fogyasztásúak, vagyis hatékonyak, ezért a CO2 kibocsátásban nem sok tér van a csökkentésnek. Ott nem fogsz látni 10 literes fogyasztást, miközben egy ember valagát cipeli az autó. A kén tekintetében tavaly év elején komoly szigorítás volt : www.imo.org/en/MediaCentre/HotTopics/Pages/Sulphur-2020.aspx Az EU-ban (2016) a CO2 emisszió 72%-a származik a közúti közlekedésből, azon belül a személyautók a legnagyobb szennyezők 61% részesedéssel. Pontosan miről is beszélsz? Lehet vitatkozni pár százalékon, de a lényegen nem : a szén-dioxid tekintetében a személyautók a legnagyobb kibocsátók, a hajók pedig a vasút után a legkisebbek : ourworldindata.org/co2-emissions-from-transport Abban a 45%-ban benne vannak a kézi váltós sportmodellek is.

   5. homboloify

    @Balázs Gaál Te is érted? :) Van az a két dolog, amig írsz és igazat adtam. Arról próbálok beszélni, hogy véleményem szerint a hajóközlekedésben van igazán fizikai potenciál az egyes szennyezőanyagok globális emissziójának visszafogására. Szigorúbba szabályok híján korszerűtlen technikájú motorokkal roppant korszerűtlen üzemagyakokat égetnek, főleg akkor, ha harmadik világbeli államok zászlaja alatt teszik, mindez hatalmas volumenben. Minden lehetne sokkal, de sokkal hatékonyabb. Ez nem áll szemben azzal a ténnyel, hogy egységyni tömeg elszállítása így is a hajósás esetében jár a legkevesebb üzemanyagfogyasztással. Ráadásul itt teherszállítást hasonlítunk össze teherszállítással. Én meg arról is beszélek, beszélnék, hogy egy európai belsőégésű motorral szerelt új személyatóról már az utolsó bőrt is lehúzták az elődeihez képest. Az, hogy egy-két modellek kívül már nem tudnak kínálni Európában egy kézi váltós erős motorú sportverziót igazán igazságtalan ahhoz képest, hogy a hajózásban vagy más, ipari léptékű területeken mit nem tettek meg. Ezekhez képest, köztük egy 30-40 éves panamai teherhajó vagy egy luxus cruiser kibocsátásához, képest elenyészű probléma lenne, ha az a néhány szerencsérlen autóbuzi meg tudná vásárolni az ő kétliteres alsó-közép- vagy kiskategóriás négyhenheres manuális áttételezésű, rallymodellt imitáló majomautóját.

  81. Harsányi Zoltán

   Gondos testvér szerelő vs. gyorskötöző. :D

   1. Tamás Denem

    Az a gyári megoldás továbbfejlesztése. 😁

  82. Bass Ztarp

   Ennyi csak a vw :D nekem is volt Superb 1 RVN 120 awx Most passatom van 247.... 1.8t

  83. Joos Balazs

   Autók állapotát nem kilométerben mérik. Abban távolságot mérnek...

   1. Ortner Endre

    Találó!

   2. Moo

    Igaz. Szar volt ez már a gyártósoron is.

  84. Hunsystem2

   Célszerű lehet ilyen autót 350-400e km mel keresni, mert azon már sok minden ki volt cserélve/felújítva(turbo, 2tömegű, stb.)?

   1. Garázs Géza

    nem, célszerű újonnan megvenni ,mint Ő

   2. Tamás Makkinen

    Neem,0 km célszerű. Ezeket pedig ingyen kéne adni,a fenntartásért cserében

   3. Richard Stefanits

    Ha jó áron meg lehet fogni és tényleg kicserélték benne a dolgokat, akkor miért is ne ?

   4. Thomas

    Én olyan a4-et vettem, amiben ki volt cserélve az összes lengőkar, fékek, vezérlés, klíma, turbó. Kapott egy friss lendkerék-kuplung szettet és tökéltes. Viszont a valós 300+ ezer km miatt nem tudta eladni a tulaja a rengeteg cserélt alkatrész ellenére sem. Nem garancia a megtett km arra, hogy cserélték a dolgokat, mert egy autópályán használt példány esetében a perifériák lehalása eltolódhat simán 500 ezerig is.

  85. Máté Gaszt

   Amikor én tanultam rajta, ha jól emlékszem 500.000 körül volt benne. Már akkor mondta Bence, hogy a cél 1 millió. Összejött :D

   1. Gábor Gergely

    @Máté Gaszt az kemény, évi 50000 km, 200 munkanappal és 25 km/h átlaggal számolva napi 10 óra használat. Nem sokszor hűlt ki az olaj benne :D

   2. Máté Gaszt

    2010-ben

   3. Jozsef Pordan

    @szekreny0 😀😀😀

   4. szekreny0

    @cegled1982 3 napja (tavaly) 🤭

   5. cegled1982

    Az häny eve volt?

  86. Big mr

   Minden oktató ilyen igènytelen. Spórol a klímàn is. A paraszt amúgy is csak 3-4 ezret ad órànként. Ebben a kocsiban még lenne pár km,csak ki kellene pofozni

   1. Garázs Géza

    a klíma egészségtelen , jobb nélküle ,nem fázol meg

   2. johny. tayl.

    @Zoltan Molnar a szervízben azt mondták,hogy típusbetegség,mivel állandó hajtás alatt vannak a belső részei a kompresszornak...sokat cseréltek már 2006os évjárattól felfelé..

   3. Zoltan Molnar

    @johny. tayl. ez mar a masodik kommented a video alatt miszerint 150 ekm-kent tonkremegy a kompresszor. Az elobbiben leirtad hogy neked tonkrement, es 200+ ft volt a csereje. Egyedi esetbol nem lehet altalanos kovetkeztetest levonni. Nekem 3 autom is volt a VW csoportbol, es egyiknek sem volt baja a klimajaval, pedig mindharom boven tobbet futott alattam mint 150 ekm. Szoval kerlek ne szord tele a netet megalapozatlan infokkal. Tudod sok olyan felhulye van aki keszpenznek vesz mindent amit a neten olvas.

   4. San Stx

    ​@A Cs Ó de sajnálom őket akkora árréssel dolgoznak hogy valami eszméletlen gyakorlatilag nulla munkaért, meg nulla ráfordítással lassan 300 ezer lesz egy szaros jogsi +akkor húznak le amikor akarnak /tisztelet a kivételnek de az nem sok/. Én államilag lenyomnám az árakat valami ésszerű szintre, fel nem fogom miért nem nézi ezt valami fogyasztóvédelem mert irreális pénzeket keresnek már.

   5. A Cs

    Hat mivel nyaron tanul a legtobb gyerek vezetni, ezert h egesz nap megy neki a klima akkor azert az havi szinten eleg komoly plusz osszeg... szerintem logikus nem klimazni

  87. Peterbilt 281

   Motor és váltócserék száma ?

   1. András Arányi

    @U Csaba Az a gazdán is múlik, hogyan vezet.

   2. U Csaba

    Nekunk volt Golf 4 ilyen motorral 620000 korul adtuk el eredeti motorral eredeti váltóval kuplung volt cserélve 320 nal

  88. Viktor Vik

   basszus azéé van típushibája bőőőven....

   1. Viktor Vik

    @* Robin te meg járj gyalog :))))

   2. * Robin

    @Viktor Vik Akkor használj biciklit annak nincs típushibája

   3. Viktor Vik

    @* Robin hát igen nem mindegyiknek van ennyi típushibája mint ennek is

   4. * Robin

    @Viktor Vik Nyilván bármelyik, csak az egyikre ráköltesz 3-szorosát a kocsi értékének, erre meg mondjuk töredékét, benzinest meg kb 2-szer perselyezel meg dugattyúcsere ennyi km alatt

   5. Viktor Vik

    @* Robin igen ez igy van minden kocsinál, bármelyik elmegy 1 milliót ha figyelsz rá...

  89. szekreny0

   Azért agy ekkora kocsit tanulóautónak használni ? Vagy a parkolási buktatásra utazott az oktató vagy csak papíron tanulóautó.

   1. Garázs Géza

    a sok dagadt vizsgabiztos csak ebbe fér be

   2. homboloify

    @szekreny0 Mert az a8 már drágább volt annál, mint amit meg tudott fizetni... Az sem mindegy, hogy a tanuló milyen autót akar vezetni a jövőben (mérer, meghajtás, váltó, stb), ezért jó, ha van választási lehetőség.

   3. szekreny0

    @homboloify Egy superb gyakorlatilag nem fér el egy szupermarket parkolóba, se hosszáva, se keresztbe. Padsatnal 25, scenicnél 40 centivel hosszabb , akkor már miért brm A8-as audi-val akar "oktatni" ???

   4. homboloify

    @szekreny0 Vagy van olyan, hogy valaki meg akar tanítani vezetni, valaki meg meg akar tanulni még a tanfolyamon, és nem a mihamarabbi jogsiszerzés az egyetlen cél.

   5. gyvig

    @Péter Csepregi Lehet. Csak a vizsgán azért szóvá teszik a tükörből tolatást parkolásnál, szóval 1 hibapontot jelenthet ez az autó, mert hamar kialakul az a rutin, hogy hátranézve nem sokat lehet látni.

  90. Pista Bala

   Szeretem az adásotokat amit meg köszönök Sanyi marosvásárhely Erdélyj

  91. LL94 D.

   Hatalmas: " A tulaj nem javítgat, amit kell jó minösegüre cserel!" Köv. 2 bevágás: 1. Klíma full kuka. Minek is az, izzadjon csak tanuló a 43 fokban! 2. Turbócsö kellemesen megkábelkötegelözve, jólvan ^^ az úgy. Akkor milyen lenne nálatok egy igénytelen tulaj, ha Ö az igényes? Jezus Maria 😅

   1. johny. tayl.

    @Garázs Géza manapság az emberek klímáznak ha kell ha se sokszor látom nyáron már 28-30fokban felhúzott ablakok mellett ücsörögnek pedig ott még simán megoldható az ablakok lehúzásával a szellőztetés.Úgy veszem észre az emberek nagyon eltáposodtak,klíma nélkül meg vannak halva,pedig nem is kell olyan régre visszamennünk amikor még szinte egy kocsiba se volt idehaza.

   2. Garázs Géza

    Klima nem is kell városban, mert káros az egészségre

   3. Zoltan Molnar

    @johny. tayl. nekem a 3-ik vw termekem van (Seat, Vw, Audi). 220, 260 es a mostani 160 ekm-el. Egyikben sem kellett kompresszort cserelni. Ez alapjan nem hinnem hogy ez vw betegseg. Persze nem kapcsolgattam a klimat soha be-ki magas fordulaton, esszel hasznalom az autot.

   4. Gábor Dékány

    oktató,mit vársz tőle,biztos lehetsz benne,hogy az masterteile az olaj és a szűrő is

   5. johny. tayl.

    @Tibor Mohácsi abban még lehet másabb kompresszor van..nekem 160e volt a gyári kompresszor meg 40e csere töltéssel,rendszer átnézéssel,szereléssel együtt.

  92. dopamin

   Ilyen autókat mar úgysem gyártanak. Mai autók 10ev után mehtelep.(esetleg Románia)

   1. Tibor Blénesi

    @homboloify Akkor te beszélsz románul ezekszerint igazad van hogy státuszimbolum de nem ajánlom hogy valaha is onnan vegyél autót mert nagyon sokan megveszik de szervizre nem költenek persze vannak kivételek

   2. homboloify

    @Tibor Blénesi Mert ismerek románokat... Mivel az átlagbérek is magasabbak, jobb kocsikat is tudnak venni. Amúgy is, mint minden balkáni állam lakói, imádják a bmw-t, mercit. Fontosabb státusszimbólum az autó, mint itt.

   3. Tibor Blénesi

    @homboloify Honnan van az információd mert tulzottan hamis

   4. Garázs Géza

    de gyártanak, csak nem a VW

   5. homboloify

    Romániában már rég nem járnak rosszabb autókkal mint Mo-n.

  93. TherealDjTired

   BUÉK Nektek! Sok ilyen videót még! Azért látszik, hogy az autót karban tartották, preventatív jellegű dolgok folyamatosan el voltak rajta végezve. máshogy nem jutott volna el idáig. Ma a direkteknél ez már inkább álom kategória...

   1. András Szörényi

    Köszönjük szépen Tibor nevében is! Neked is nagyon boldog új évet kívánunk!