SYBERIA | A Mamutok és Automatonok Otthona | Gépszínház #12

RetroShock!

42 E megtekintés2

  Syberia 1-2-3 kalandjáték bemutató
  Támogatói Színházbérletek itt:
  hugets.info/like/S7UA-DV1X3H0XyWol17N4g.htmljoin
  PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
  RETROSHOP ► www.retroshock.hu/
  FACEBOOK ► retroshockchannel
  TWITTER ► RetroShock19
  RetroShock: Régi Filmek Humoros Bemutatása & Tematikus Filmajánlók
  Retroshock Útmutató Stopposoknak:
  (az összes bemutatott film listája)
  ► www.imdb.com/list/ls066526596/
  #gépszínház

  Közzététel: 7 napja

  Megjegyzés

  1. Dávid József Konrád

   Egyszerűen a videóid utolsó mondatai lenyűgöznek

  2. Stanciu R. Richard

   Hat erre nem szamitottam hogy talalok ezzel a jatekal kapcsolatos videot ! Gyerekkorom nagy kedvence ! Koszonom ezt a gyonyoru nosztalgiat ! 😊😁

  3. Elitharcos

   Yéé nekem megvolt ez a játék mármint az első része teljes része és mint én is a fene se tudta mit kell csinálni a point and click-be,mert akkoriban még csak 14 éves voltam és fogalmam se volt róla mit kell csinálni szóval csak katoltam mint egy örült össze vissza nem volt rossz mellékesen a játék :D

  4. Bús Rudolf

   Basszus, most kedvet kaptam, hogy újra elővegyem a játékot és végigvigyem, pedig a KOTORral terveztem játszani! :) Valaki segítsen., hogy mit tegyek?!

  5. Hinalchigo

   Könnyek szöktek a szemembe... Régi szép emlékek. Köszönöm szépen. :)

  6. istipisti55

   Sziasztok, Számomra a Syberia története az 1. és 2. részből áll. A 3. soha sem érdekelt, számomra egy olyan zárást adott a 2. , amit nem akartam feltépni, újrarajzolni. Így amikor Kenny még az 1-2-ről beszélt, azt olyan szinten és tisztelettel, odaadással, csodálattal és elmondhatatlan zsenialitással tette (mint ahogy egyébként is szoktál más témában is beszélni), hogy küzdöttem a könnyeimmel, főleg még amilyen bevágásokat tett hozzá, pl amikor Barockstadt-ból akarunk tovább menni, de a kapuőr nem enged minket egy bizonyos ok miatt (...), aztán sikerül meggyőzni és végül csak elenged, majd elrobogunk az ok mellett.... Atyaég... És ütközik az a képivilág az emlékeimmel és Kenny szavaival együtt, hááát megint küzdök... Köszönöm Kenny ezt a zseniális videót, örülök, hogy vagy nekünk!!!

  7. Pmurder3

   Nekem ez volt az első kalandjátékom, szintén gamestar-os teljes játékként. A videót még nem láttam, mert a 3.részt még nem játszottam, de azok után amilyen lett végül a 3.rész és amit eddig olvastam a 4.részről nagyon úgy néz ki, ez az utóbbi két rész csak megerószakolása a szériának. Pedig a 2.rész sem igazán fejezi be a történetet, sőt kb ordít magáról az, hogy akkoriban akartak egy 3.részt, aztán kb vagy 10 éven keresztül jöttek a morzsák, hogy készül. Egy ilyen régi címnek ez sosem tesz jót, főleg úgy, hogy közbe a műfaj erősen réteg lett.

  8. Fonyesz játszik

   Backlogom egyik szégyenteljes foltja a széria, valahogy sosem tudtam nekivágni, de most kellően meghoztad a kedvem!

  9. Niverius

   Köszi a videót. Hát igen. Én is nehezményezem hogy még nem figyeltek fel rá film.es vagy animációs sorozat szempontjából. Viszont eszembe jutott valami: Isaacet és AYA-t nem akarod betenni a Gépszínházas adásokba?

  10. Imre Tálos

   Nagyon szerettem anno a játékot, egyébként g2a-n 500 ft jelenleg az első két rész. Magyarítás elérhető hozzájuk :)

  11. Máté Vas

   Hát ez gyönyörű volt.

  12. Shildran

   Ritkának ritka az előrerenderelt háttér, de még ma is alkalmazzák. Nekem elsőre a 2014-es és 2018-as Pillars Of Eternity RPG-k jutottak eszembe, ami pont ezzel a technikával dolgozik (néha aránytalanul optimalizálatlan módon...) Hasonló nézet megváltoztatós ballépést a Trine sorozatban tapasztaltam, ahol az első két rész gyönyörű 2,5D-s játék volt, konkrétan festői hátterekkel, majd a 3. rész átköltözött 3D-s felületre (nyilván öregedni is máshogy fog), de szerencsére a fejlesztőknek feltűnt, hogy ez ballépés volt, és nem tetszik a felhasználóknak, így a 4. rész ismét 2,5D-s. Engem legutóbb a Superliminal nevű játék fogott meg nagyon. Igaz nem kalandjáték, hanem puzzlejáték, viszont annak is egy érdekes története van, ami igaz nem annyira összetett, de eléggé bevonja magát a játékost is és a végére nagyon elgondolkoztat.

  13. Károly Fülöp

   Egyszerűen eszméletlen az előadás módod, egyedi és mély mind érzelemben mind tartalomban. Ezer pacsi minden videódért!

  14. Hare Krishna Uncommon pastimes

   The cheat code to escape the Matrix; Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare

  15. zsofia. anna

   Olyan jó még minőségi tartalmakkal találkozni a mass media-ban :) Így tovább! :)

  16. András Tarcsa

   Az ergo proxy anime sorozat jutott eszembe a videó láttán.

  17. Szovi

   Köszönöm! :')

  18. Pablo Pestobar

   Nekiálltam gyerekként és ámultam. Befejeztem felnőttként és csak magam elé bámultam. A játéktörténelem egy szépsége volt ez a mű.

  19. Dr. Dubai

   Imádtam ezt a játékot. Még anno a gamestar-nal találkoztam vele először. Mikor kipróbaltam a DEMO-t, egyből beleszerettem. Egy olyan játék, amiben az agyadat kell legfőképpen használni. Nagyon jó volt a története is, és az animaciók. Okostelefonokon is be lehet már szerezni.

  20. Balázs Molnár

   Életreszóló élmény volt ez a játéksorozat, méltó bemutatót kapott! :)

  21. Gergely Lévai

   Szeva Kenny! Szép munka mint mindig. Ajánlanám figyelmedbe a "Scratches - Directors Cut" című játékot. A gameplay maga egy bizzar keveréke a point-and-click és FPS-nek. Engem ez lökött be a kalandjátékok vermébe. :)

   1. RetroShock!

    @Gergely Lévai Pont most sokkolt le, hogy bár fenn van Steamen az adatlapja, megvásárolni még sem lehet...

   2. Gergely Lévai

    @RetroShock! Pacsi vissza! :) Utánaolvastam és valami jogi hercehurca miatt nem lehet megvenni a játékot steamen / gog-on. Természetesen vannak "alternatív" beszerzési helyek is :P

   3. RetroShock!

    Nem hiszed el, milyen régóta kerestem ezt a játékot. Annyira emlékeztem, hogy egy hatalmas házban fel alá lehetett mászkálni, egyedül voltál és mindent ki kellett nyitni. Természetesen nem tudtam végig vinni anno. Pacsi! :)

  22. Domboróczki Bálint

   Olyan jó a Model intró

  23. Tamás Vári

   Az automatronok nem tudnak hajót vezetni?😆

  24. Sadaa75

   Úristen!! Imádom ezt a játékot!!! Mindegyik részét. Volt, hogy csak mászkáltam és nézelődtem, hallgattam a zenéjét és a hangokat. És hát igen, bevallom én sírtam is a végén.

  25. totoru4ever

   Legnagyobb szívvel a kalandjátékok közül szerintem a The Dark Eye: Memoria rendelkezik. Bátran ajánlom.

   1. totoru4ever

    @MegaAbgt Nem, olvastam kritikákat és eléggé felrótták neki a pixel huntingot, ahhoz meg már 15 éve nincs türelmem.

   2. MegaAbgt

    Black Mirrorral játszottál màr?

  26. Péter Foltán

   11:00 Mostmár tudom, hogy honnan jött a Dishonored 2 Addermire Institute részének látványa.

  27. RtCW TZS

   Kár, hogy ez nem egy FPS :)

   1. RtCW TZS

    @RetroShock! Semmi gáz, ezek szerint én nem vagyok képben a megfogalmazással oops. A Quern engem kiakasztott hiába imádnám :D 20 perc után nem találtam kiutat, biztos az én hibám. Amúgy a Riven 4-et tuti ismered, azt sem tudtuk a sok év alatt végig vinni, pedig ahogy mondtam, nem szeretem az point and click játékokat, de az azonnal magába szippantott. Engem azonnal a méltán híres S.T.A.L.K.E.R. univerzum bemutatásával "vettél meg" (+posztapokaliptik+Chernobyl)! Voltak újdonságok az elmesélésedben, imádtam! Meg is nézem most gyorsan megint :D

   2. RetroShock!

    @RtCW TZS Oh, sorry! Az egyszerűen csak First Person nézet, mert az utolsó S a Shootert jelöli, így megzavart :D Amúgy egyetértek, a Syb 3-nak sokkal jobb lett volna egy Quernes irányítás, mint ez a borzasztó kameraszöges szenvedés. A point and click kifejezetten 2D-ben működik legjobban, 3d térben én is jobb szeretek wasd mozgással üzemelni. Szép napot! :)

   3. RtCW TZS

    @RetroShock! köszi a választ! :) Igazad van, de én a nézet szerint gondoltam, mármint hogy belső nézetes lehetne, nem point and click. Amúgy nagyon jó lett a videó, bár nem az én stílusom ez a játék, de ahogy bemutattad, rá fogok nézni!

   4. RetroShock!

    Aham... nagyon összeegyeztethető lenne a "Lőjünk szét mindent" ezzel a drámai történettel. :)

  28. Tamás Takács

   Akkoriban még angolul sem tudtam, amikor szintén a Gamestar-on keresztül sikerült beszereznem. Csak órákon át mentem és kattintgattam, így jutottam el a játék 70%-ig, de befejezni sajnos sosem tudtam. Végre most már a sztorit is értem. Jazz & Faust volt még számomra a hatalmas kedvenc!:)

  29. Anna Baráth

   Életem legmeghatározóbb játéka.

  30. Mrgibson9sg

   Remélem előbb utóbb a Myst sorozatig is eljutunk :D

  31. durk12343

   Ajánlom a The Longing neveztű szupergyors játékot. Alig bírom követni úgy fut a karakter!

  32. István Csuka

   Nagyon szerettem.

  33. Gergely Lampert

   Am ha játszottál a subnauticával akkor arról is lehetne egy ijesmi videó bár az nem túl retro játék 😅

  34. István Székely

   Ez nem semmi Kenny!

  35. Zoltan Locksmith

   Ez a a gépszínház sorozat az egyik legkiválóbb ötleted, imádom minden részét, remélem még rengeteg kalandjátékot, és gyöngyszemet mutatsz be nekünk :)

  36. Nick Firzen

   A négynek van játszható demoja Steamen, ha nem tudtad volna. Persze korai lenne, de mégis, az alapján mi a véleményed/előrejelzésed ha videó óta próbáltad? Bocs ha már próbáltad, ha nem tudtad, akkor meg szívesen! :D

  37. Gabi 258

   Emlékszem anno meg volt bátyámnak ps-en ,de őt nem érdekelte, én meg nem értettem ,viszont annyira magával ragadt már akkor, hogy rá kb 15 évre megkerestem mi is lehetett ez a játék,és ép úgy magával ragadt a világa mint anno.A videó nézése közben pont ezen gondolkodtam hogy vajon jót tenne-e e ennek a játéknak egy kis grafikai frissítés, vagy csak megölné a lelkét.Sokan ezért csalódnak a remake-ken, mert azt a az élmény várjuk tőlik mint az eredeti játéktól .Én ezt felismertem magamban és azóta úgy vagyok vele vannak dolgok amiket nem lehet visszahozni.Ezeket akkor és ott kellett átélni.Viszont a 4.rész hallatán/láttán kicsit bekönnyeztem, hogy vannak még játék készítők akik felismerik hogy korábbi játékaik mért voltak sikeresek, és hogy talán ez kicsit vissza hozza majd azt az élmény amit amit az első adott.

  38. Péter Földes

   Biztos ajánlották már mások is, de ha nem akkor ki ne maradjon: A Syberia mellett kamaszkorom másik nagy kedvenc klikkelős kalandjátéka a Sanitarium volt. Ha nem ismered, mindenképp nézz rá!

  39. Bence Klazsik

   Köszönjük. Arra kíváncsi vagyok, hogy Isaac véleménye milyen a Játèkról?

  40. Barnabás Homolya

   Csak én nem értettem, hogy miért beszél Keny két Walkerről, amikor csak egy van? Egy időbe beletelt, mire rájöttem, hogy Kate Walkerről van szó... 😂

  41. Korean Musicbuster

   Nem tudom hallottál e vagy próbáltad már a Day Z nevű játékot. Első ránézésre egy tulélős játéknak bizonyul de ha az ember el kezd bolyongani a gigantikus open world post apokaliptiks világban, akkor rá jön, hogy minden okkal történt és minden településnek története van. Valamint egyre kíváncsibb lessz mi is okozta ezt a fiktív szoviet államnak a bukását és mi is történt a lakossággal.

  42. TomVadeR

   Nekem a második rész demójához volt anno szerencsém. Imádom a fagyos, havas díszleteket filmben, játékban, így nem volt kérdés, hogy valahonnan muszáj megszereznem. Aztán persze a jó öreg GS elakadtam rovat, angol tudás hiányában, jórészt tippelgettem mit kéne csinálni, de a látvány miatt nem érdekelt :D A Yukolok faluja és a Yuki vagy hogy hívták a kis szőrmókjukat ^^ Ja és 13:59-nél a magyar zászló :D Igen, sokszor nehéz volt eldönteni, hogy Kate karaktere nem egy droid-e a mozgása alapján. Sajnáltam is, mert az átvezetőkben nagyon szépen megrajzolták a karaktert. Nem is tudtam, hogy jön a negyedik rész :O Illetve szerintem nagy Oroszlánkirály fan lehetett a zeneszerző, mert a második rész főtémájában egy az egyben van szólam az Oroszlánkirályból. Mindegy, mert hidegrázós. Ebből a játékból pl simán el tudnék képzelni egy filmet. Köszönöm ezt a retró élményt Kenny. Lehet meg is próbálom újra kijátszani, most már jobb angol tudással.

  43. Angels19790322

   Én imádtam az 1-2 őt a 3-at még nem próbálta,de a hangulata nagyon tetszett és én nem vagyok a stílus híve,inkább stratégia játékok,sőt főleg csak azok(a düne2000 én is szerettem nagyon)De nekem nagy kedvencem a Might&Magic6-7 szívesen hallanám a véleményed elég retro játékok(nem ilyenekkel játszottam sosem,tényleg inkább stratégia,lanpartikkal,de ez a kettő megfogott nagyon)

  44. G B

   ha ebből csinálnának egy filmet az király lenne.

  45. Roppanto

   Imádom ❤ Gamestaros CD megvan még. Most vettem meg az első 2 részt mert majd streamben viszem végig ❤

  46. Csuhi

   Az első részben elakadtam valahol 2 éve. Azóta is ott a laptopon, talán egyszer végig tudom vinni.

  47. Hayako chan

   Már vártam, mikor lesz a Syberiáról szó! Örülök, hogy végre sor került erre a remekműre! :)

  48. Hans

   OKJ-s mamutológus vagyok

  49. Borbála Czinkos

   Egy igazi mestermű

  50. Sügér

   Ajanlom neked a This War of Mine nevezetu jatekot, szerintem tetszene neked. :D

  51. suchaliar81

   Ez a játék maga a Gépszínház.

  52. Judit Nyers

   Ilyen gyorsan se kattintottam meg videora :D

  53. Parászka Levente

   Jó kis Kraftwerk, zseniális választás 15/10

  54. Róbert Nemes

   Én gyerekként úgy találkoztam a syberiaval hogy nagyon szerettem a játék és demó cdket venni/gyűjteni. És akkor talán 2003ban az egyik cdn rajta volt a syberia 2 demója, azt kipörgettem és eléggé megtetszett. Azóta már mindhárom részét rongyosra játszottam a sorozatnak. És a folytatást is kiváncsian várom ezek után, valamint köszönöm a videót!

  55. Ádám Boros

   Ha jol emlékszem 2. rész 6,5 pontot kapott 576-on.

  56. József Barta

   Nekem még meg is van valahol az a Gamestar amiben benne volt :D

  57. István Tamás Csepela

   Német V (fau), ejtsd utánam: FORALBERG!

   1. RetroShock!

    Szia! Az egész trilógiában minden karakter V-vel ejtette, akár helyesen, akár helytelenül: én ezt nem vétóztam meg.

  58. Mihály Hegedűs

   A 2. része megvan GameStar-os kiadásban :D

  59. Pall Laszlo

   Grandiózus!!! Taps, taps, taps!

  60. Milan Kunos

   A Clock Tower-ben lassabb a lépcsőzés, de egyet értek.

  61. mortivoe

   Az első részt végigtoltam annó, és nagyon bejött a világa. Viszont a második résznek kétszer is nekimentem és ráuntam abbahagytam soha nem toltam végig :D

  62. Herbáltolvaj

   The Neverhood is egy nagyon jó point and click játék

  63. Péter Szebeni

   Az első rész nagyon jó volt, imádtam, iszonyat hangulatos.

  64. László Csapláros

   Kenny! Ha ajánlhatok 1 igazán izgalmas, lenyűgöző látványvilágú, és jó sztorival rendelkező game-et ami jellegében steampunk- túlélő városépítő. Ez 1 remek játék, amit egy kis fejlesztő cég készített, a címe frostpunk. Lényegébe teljesen disztópiás jégkorszakos játék, ahol az embereknek túl kell élniük a fagyot. Nagyon ajánlom bemutatásra, mert szerintem bele illik az általad bemutatott játékok közé. Kis cég, de már kiadtak jópár igen érdekes, az emberre drámaian ható játékot, mint a this war of mine. Itt a trailere: hugets.info/show/0qF4pbizrHqKqXI/vide.html

  65. Tamás Bodor

   Lesz 4. rész? Nem is hallottam. Na, akkor lehet, hogy majd újrajátszom a trilógiát előtte... igaz a 3. részt sosem vittem végig, de az első kettőt jó párszor, mert óriási nosztalgikus élmények kötnek hozzájuk. De akkor legalább lesz okom a 3.-at is végigvinni, ami engem valahogy nem tudott behúzni egyáltalán. Nekem is az hiányzott belőle, ami az első 2-őt olyan érdekessé, egyedivé tette. Na meg a 2D-s hátterek hiánya is nagyon fájt.

  66. Amatőr Stúdió

   Gyerekkorom legkedvesebb játéka. Egyedül a 3 ik részt nem próbaltam még. De ez a széria tanított meg többek között arra hogy a játékok nem csak öldöklésből állnak. Illetve hogy figyeljek minden apróságra. Lehet mindjárt leszedem megint❤ Köszi Keny👋

  67. MetalFarkas

   Nekem gamestaros lemezen volt meg. Nem rajongtam a műfajért, de kipróbáltam és rögtön magával ragadt. Ettől jobban csak a the longest journey tudott bevonzani mint kalandjáték. Remélem arról is lesz videó

  68. Istiegycibbany

   Szia Kenny! Telefonos játék, viszont nagyon tudom ajánlani a Machinariumot, borzasztó jó hangulata van.

   1. Uwern1

    Eredetileg PC-re jelent meg még 2009-ben. A telós port későbbi.

  69. Gábor Balogh

   Megint egy zseniális videó épp a kedvenc játékomról, amire nem számítottam :D Szuper volt ;) Imádom a Syberia-t :)

  70. Nox_Atra Wendigo

   Én én naív azt hittem ez a nap már nem lehet jobb, erre meglátom ezt a videót tőled. :D Örömömbe majdnem elsírtam magam. :D Annyira sokat jelent nekem ez a játék hogy elmondani nem tudom, és hogy te csináltál róla videót, az elképező, nagyon szépen köszönöm! Most azt képzeld el hogy én ezt gyerekként kezdtem el anno játszani :D Még csak a demója volt meg valami PC-s újság sorozatból és már akkor hihetetlenül magával ragadott az egész atmoszférája, persze akkor még mukkot nem értettem az egész játékból, mert nem tudtam angolul semmit. :D Elis akadtam benne még a demót se tudtam kivinni. Aztán évekkel később mikor már kinn volt a 2. része is végre végig vittem mindegyiket. Viszont a 3. rész egyáltalán nem adta azt az érzést mint az első kettő, ami nagyon fájt. :c

  71. Sndr Ssk

   Habár csak messziről tisztelem ezt a stílust, 40+-os játékosként sokat kipróbáltam, ez az a point and click játék a sok közül, aminek az első két részét végig is toltam, köszönet a bemutatóért!

  72. Az unatkozó ember

   imádom a syberia-t 🤩🤩🤩🤩🤩. olyan jó volt nézni is ahogy bátyám játszotta, aztán idősebben végigvinni. egyből elakadtam a falu után azon a növényekkel rendesen benőt vonatállomáson az egyetemnél ugye. :( aztán valamivel késöbb csak befejeztem. nagyon szárazvolt az a rész 😥

  73. Andrea Lelik

   Soha nem voltam nagy játékos, de a Syberia-t egyszerűen imádtam! A második rész sem volt rossz, de nekem nem adta vissza ugyanazt a borzongást, mint az első. A harmadikkal nem játszottam, de a negyedik jónak ígérkezik... :)

  74. 24 Szittyamagyar

   Az embernek kedve lenne kalandjátékot csinálni

  75. Dave Butcher

   A kedvenc kalandjátékom, a hármastól elrettentettek, de wishlistre raktam és nemrég volt szerencsém játszani. Nem mondom, hogy sokat vártam tőle így 3 év távlatából, de oh boi, mennyire akadozik egy RTX 2060-ason. Ennek ellenére játszottam egy ideig, most várat magára még a befejezés. A youkolok tényleg uncsik, az akció gagyi, a "gonoszok" kicsit a Kis Vuk gonoszaira emlékeztetnek és ez azért sokmindent elmond. A youkolok nyomai sokkal érdekesebbek voltak előtte, mint maguk a minieszkimók. A vidámpark alatti nő sztorija nagyon megható volt, azt imádtam, vagy a kapitányé, vagy az öreg szerelőé. Azért vannak itt is karakterek, szerintem van még erő az alkotóban, remélem a kövi újra pompás lesz. Amit tudni kell az alkotóról még, hogy eddig a Syberia 2 része volt neki ami 9/10 pontot kapott, a többi kivétel nélkül mind 6-ot, szóval középszerű. Mivel láttam a lelket még a 3-ban is bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban, jónak igérkezik a sztori is

  76. Zoltán Horváth

   Köszönöm ezt az élményt!

  77. JegesCaverMedve

   Kenny esetleg bemutató és kritika a Fallout sorozatról majd a jövőben ?!

  78. Atesz Spyvó

   Annak idején énis a game star egyik lemezes változatából ismertem meg a szériát de sajna sosem tudott lekötni a pointend clik stilusu kalandjátékok a történetük annál inkább ezért is imádom a Gépszínházat mert betekintést enged egy olyan világba ahol a nekem már nem lenne türelmem ezeket a játtékokat végigjátszani.De a történetek amiket el akarnak mondani számomra mégis lebilincselő és élvezetes és sokkal több réteg húzódik meg a felszin alatt .Igy rámutatva már sokkal jobban túdom értékelni .Köszönöm RetroShock.

  79. Gabensy

   Kraftwerk Das Model 👍

  80. Kolos Németh

   Eszméletlenül hangulatosak a Gépszínház videók intrói.

  81. Marton Bence

   Az egyik kedvenc játékom.

  82. Cé Té

   Készült az első részhez letölthető magyar szinkron néhány éve. Volt szerencsém benne lenni, és szerintem minden szereplő nagyon odatette magát. Néhány hivatásos szinkronhang (pl. Seszták Szabolcs, Molnár Levente) is közreműködött.

  83. Dávid Gréts

   Kate - lépcsőzési képességei alapján - kezet foghatna a Jennifer-el a Clock Tower első részéből.

  84. Ferenc Lengyel

   Imádtam.

  85. Lemon Fruit

   A Neverhood nevű játékot be fogod mutatni egyszer? Egy remek gyurma animációs point & click játék, érdekes fejtörőkkel, és jó sztorival.

  86. Otaku Steampunk 527

   Az igazi csiszolatlan gyémánt

  87. Rajmond Kis

   KHOLAT ról tervezel egy epizódot?

  88. Tibor Magyar

   16:40 nnnna és itt hagyjuk abba, most vettem meg a hármast, visszajövünk ha kitoltuk. Okés Kenny? :D

  89. Márton Laza

   Yisss, reméltem hogy nem marad ki. A kalandjáték nálam itt kezdődött.

  90. Yoshi-Hashi

   A The Longest Journey mellett a másik nagy kedvencem. A legjobb a szőrözős robot... bocs, automaton, Oscar.

  91. Tibor Magyar

   14:20 hagyjuk mááár, a koktélos volt az egyetlen fasza puzzle ebben a játékban :D Arra élvezet volt rájönni.

  92. Krisztián Horváth-Erdőhegyi

   A harmadik részt konkrétan nem tudtuk vegigjátszani valami hülye bug miatt:(

  93. Simonffy Péter

   Pont a minap szereztem be az első két részt, mert le volt árazva switchen. (2 euro környékén vesztegették.) Még nem kezdtem neki, de azért vettem meg, mert kiskoromban játszottam vele, csak túl fiatal voltam, hogy felfogjam a történet mélységét. Köszönöm ezt a videót, mert most már bátrabban állok neki újra. 😉

  94. Wadarc

   Ez a játék nem steam- vagy dieselpunk hanem SPRINGPUNK! Egyébként ki fogom próbálni. Úgy tűnik nincs más választásom.

   1. Uwern1

    @hph01jsf okés, enciklopédiapunk

   2. hph01jsf

    @Uwern1 Hivatalosan clockpunk, ha rákeresel, van ahol a játékoknál a Syberia az első példa

   3. Uwern1

    Szerintem meg millennial era trans-siberian mamutpunk. Na, nyertem.

   4. hph01jsf

    Inkább clockpunk :D Olyan még van is :D

  95. László Décsik

   A 3. részben rengeteg csupasz háttér is van az kifejezetten zavart is engem

  96. Netsmile

   Sanitarium Sanitarium Sanitarium Sanitarium Sanitarium Sanitarium Sanitarium Sanitarium

  97. Z04RD

   Nem a legjobb játék, de a történet és atmoszféra miatt azon játékok legjobbjai közt van ami képes hatni is az emberre. Nem csak kiragad a mindennapokból és szórakoztat, de kis túlzással a játékos újraértékel dolgokat, sőt akár változik is, de minden esetre átviszi az üzenetét. Ilyen az igazi művészi alkotás. Nem is értem, hogy a sorozatok reneszánszának idején, hogy a fenébe nem akarnak ebből egy jó sorozatot készíteni. Érdemes lenne rá.

  98. Lidérc Eddacsán

   Remek kis összefoglaló volt. APROPÓ! Lassú. Tudjátok mi volt még lassú? A Diablo 1. Mikor elfogyott a portál tekercsed, de tele van a hátizsákod zsákmánnyal vissza kéne menni a faluba eladni de a te fél úton vagy a felszín és a pokol 666. szintje között. Na a hosszú hosszú langsam spazieren vissza Tristramba az nagyoin hosszú volt. XD

  99. Krisztián Gaál

   Meghatódtam a videó végén :)

  100. MyQuest

   Annyira örülök, hogy van még valaki, aki próbálja életben tartani a kalandjátékok tüzét. Nagyon megérdemlik ezek az alkotások, hogy ismerjék őket. Köszönöm Keny, hogy Te is ennyire szíveden viseled ezt a missziót! :)

   1. RetroShock!

    Én is örülök, hogy te is készíted a videókat ez ügyben! Az Art of Point & Click könyven rettenetesen elgondolkodtam... köszönöm az ajánlást!